Başkan Bal: İnsanlık Suçu İşleyen İsrail'i Lanetliyoruz 

Milliyetçi Hareket Partisi Elazığ İl Başkanı Yunus Bal İsrail'in Filistin'e yönelik gerçekleştirdiği saldırıların ardından açıklamalarda bulundu. 

PAYLAŞ
Elazığ Detay Haber - Gülşah Altaş

Milliyetçi Hareket Partisi Elazığ İl Başkanı Yunus Bal Filistin’de gerçekleştirilen saldırlar ile ilgili açıklamalarda bulundu. Başkan Bal yaptığı açıklamada insanlık suçu işleyen İsral’e tepki göstererek lanetlediğini söyledi. 

BAL: KUDÜS, MUKADDESATIMIZIN NAMUS KİLİDİDİR 

Başkan Bal açıklamasında, “İsrail'in son zamanlarda Filistin'e yönelik gerçekleştirdiği saldırıları ve insan hakları ihlallerini derin bir endişe ve üzüntü ile takip ediyoruz. Bu olaylar karşısında sessiz kalmak, insanlık değerlerine ve vicdanımıza ihanet etmek anlamına gelir. Bu nedenle, Filistin halkının maruz kaldığı acıları ve zorlukları kınamak ve uluslararası topluluğa bu olaylara müdahale etme çağrısını yapmak istiyoruz. İsrail'in Filistin topraklarına yönelik saldırıları, sivillerin yaşamlarını tehdit eden, hastanelere kadar canice bombalayan ve temel insan haklarını ihlal eden şiddet eylemlerini içermektedir. Özellikle Gazze Şeridi'nde gerçekleşen bombardımanlar, birçok masum insanın yaşamını yitirmesine ve yaralanmasına neden olmuştur. Bu saldırılar, uluslararası hukuka ve İnsan Hakları Evrensel Beyannamelerine aykırıdır. 400 yılı aşan bir süre hakimiyetimiz altında adalet, hakkaniyet, şefkat, hoşgörü ve huzurla yönetilen Harem-i Şerifimizin kalpgahı Kudüs, 9 Aralık 1917'de İngilizler tarafından işgal edilmişti. O gün bugündür Kudüs ağlıyor, Gazze ağlıyor, samimi Müslümanlar feryat figan ediyor. O günden beri mabetlerimizin kanı çekiliyor, ahı yükseliyor, mazlumların göz pınarlarından sicim gibi yaşlar akıyor. Harem-i Şerif'in içinde yer alan Mescid-i Aksa bu yüzden hüzünlü, Kubbet-üs Sahra bu nedenle mahzun, Filistinli kardeşlerimiz bu sebeple gariptir. Kudüs İslam'dır ve aynı zamanda Türklüğün derin izlerini taşımaktadır. Kudüs, mukaddesatımızın namus kilididir.  Milliyetçi Hareket Partisi ve Türk Dünyasının Bilge Lideri Dr. Sayın Devlet Bahçeli’nin ifadesiyle; 'Gitti' demekle gitmez, 'düştü' demekle düşmez, 'İsrail'in' demekle bu tartı bu sıkleti çekmez, çekemez, çekmeyecektir. Sanmasınlar sadece Kudüs, sadece Gazze İslam'dır, buraların dağı İslam'dır, taşı İslam'dır, kuşu İslam'dır, kurdu İslam'dır, havası İslam'dır, toprağı İslam'dır ve koruyucusu Allah'tır. Milliyetçi Hareket Partisi Elazığ İl Başkanlığı olarak Filistin'deki acıları paylaşıyor ve İsrail'in Filistin halkına yönelik şiddeti ve savaş suçunu lanetliyoruz. Aynı zamanda, bölgede kalıcı barış ve istikrarın tesis edilmesi için Sayın Cumhurbaşkanımızın ve Türkiye’nin gayretlerini alkışlıyor aynı duyarlılığı ve sorumluluğun modern dünyanın temsilcisi tüm ülkelerden de bekliyoruz” dedi.


 

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN