Başkan Bahşi: Sesimizi yetkililere duyuracağız

Eğitim öğretim yılının sorunlarla başladığını ifade eden Eğitim Bir Sen Bir Nolu Şube Başkanı İbrahim Bahşi seslerini yetkililere duyurmak amacıyla bugün Milli Eğitim Müdürlüğü binası önünde eylem yapacaklarını duyurdu. 

PAYLAŞ
Elazığ Detay Haber - Muhammed Fatih Akarsu

2022 – 2023 eğitim öğretim yılı çalan ilk ders zili ile başladı. Yeni eğitim öğretim yılının sorunlarla başladığını ifade eden Eğitim Bir Sen Bir Nolu Şube Başkanı İbrahim Bahşi, Elazığ’da depremin ardından bazı okullarda iki eğitim yapıldığını ifade etti. 

Eğitim Bir Sen Bir Nolu Şube Başkanı İbrahim Bahşi, “ Eğitim öğretim yılı başladı ancak çözülmemiş sorunlar ile karşı karşıyayız. İlimiz özelinde depremin etkisi ile bazı okullarımız ikili eğitim yapmak zorunda kalmıştır. Öğretmenlik meslek kanunu güdük kalmış ve sınav dayatmasıyla öğretmenin itibarı zedelenmiştir bu nedenle sınavın iptal edilmesini istiyoruz. Banka promosyon anlaşmaları güncelliğini yitirmiş ve çalışanlarımız büyük bir hak kaybına uğramış banka promosyon anlaşmalarının iptal edilmesini ve yeniden ihaleye çıkılmasını acilen talep ediyoruz. Memur ve şeflerin ek gösterge düzenlemeleri hala yapılmamıştır. Şube müdürlerinin mali ve özlük hakları iyileştirilmemiştir. Eğitim öğretim ödeneği yüksek enflasyon karşısında erimiştir. Eğitim öğretim ödeneğinin en az bir maaşa endekslenmesini ve tüm eğitim çalışanlarına verilmesini talep ediyoruz” dedi. Bahşi sorunların çözüme kavuşturulması, seslerini yetkililere duyurmak amacıyla Salı günü saat 16’da il milli eğitim müdürlüğü önünde eylem yapacaklarını kaydetti.

BAHŞİ: SAHAYA İNME SESİMİZİ YÜKSELTME ZAMANI GELMİŞTİR 

Eğitim Bir Sen Bir Nolu Şube Başkanı İbrahim Bahşi, “ Yetkililere sesimizi duyurmak için Eğitim Bir Sen Bir Nolu Şube olarak eylem kararı almış bulunmaktayız. Sahaya inme sesimizi yükseltme zamanı gelmiştir. Şimdi değilse ne zaman? Yarın saat on altıda İl Milli Eğitim önünde yapacağımız eylem ve basın açıklamasına sendika ve unvan ayrımı gözetmeksizin tüm eğitim çalışanlarımızı davet ediyoruz. Bugün yapacağımız eylemde tüm Elazığ birlik beraberlik içinde Ankara’ya sesimizi duyurmak istiyoruz. Tekrar vurguluyorum tüm sendikalarımızı ve sendika üyelerini, eğitim çalışanlarımızı yarınki eyleme davet ediyorum” ifadelerini kullandı.


 

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN