Başkan Ateş, açıklamalarda bulundu 

TÜİK tarafından açılanan enflasyon rakamlarını Değerlendiren Yeniden Refah Partisi İl Başkanı Ömer Ateş, Aralık ayı yıllık enflasyon oranları, hem çalışanlar hem de siyasiler tarafından inandırıcı ve gerçekçi bulunmadığını kaydetti. 

PAYLAŞ
Elazığ Detay Haber - Muhammed Fatih Akarsu

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) aralık ayına ilişkin Tüketici Fiyat Endeksi'ni (TÜFE) yayımladı. TÜİK verilerine göre, TÜFE Aralık 2022'de baz etkisiyle gerilemesini sürdürerek yıllık yüzde 64,27, aylık yüzde 1,18 oldu. 6 aylık enflasyon rakamı ise yüzde 15,39 olarak gerçekleşti. Açıklanan verileri değerlendiren Yeniden Refah Partisi İl Başkanı Ömer Ateş, açıklanan verileri gerçekçi bulmadıklarını kaydetti. 

ATEŞ: HAYAT PAHALILIĞI AŞAĞILARA ÇEKİLMELİDİR 

TÜİK’in açıkladığı rakamların reel enflasyonu yansıtmadığını ve bu rakamlar üzerinden memur ve emeklilere yapılacak zammın, çalışanları enflasyona ezdirmek anlamına geleceğini ifade eden Başkan Ateş, “ TÜİK tarafından açıklanan aylık ve yıllık enflasyon rakamlarının piyasadaki reel enflasyon arasında uçurum var.  Tarafsız ve güvenilir araştırma şirketlerinin yaptığı araştırmalara göre aralıkta ayı enflasyonu yüzde 5,18, yıllık enflasyonun ise yüzde 137,55 seviyelerinde. Hükümetin TÜİK rakamlarına göre memur ve emeklilerimize vereceği zam, refah payı eklense bile enflasyonun çok altında kalacak ve çalışanlarımızı ezdirecektir.  Memurlara yapılacak zamlarda reel enflasyon rakamlarını dikkate alınmakla birlikte üretim maliyetlerinin düşürülmesine yönelik adımlar atılmalı ve böylelikle hayat pahalılığı aşağılara çekilmelidir” dedi.


 

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN