Bakan Kurum: Elazığ'ı örnek gösterdi
Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Malatya kent merkezinde yapımı süren Bakırcılar Çarşısı'nı ziyaret ederek açıklamalarda bulundu. Konuşmasında konut ödeme planlarına da değinen Bakan Kurum, Elazığ'ı örnek gösterdi.
"KONUT ÖDEME PLANLARINDA VATANDAŞ ZORLANMAYACAK"
Daha önceki afet bölgelerinde olduğu gibi burada da vatandaşı zorlamayan bir ödeme planı uygulanacağını ifade eden Kurum, "Devletimiz bugüne kadar yaşanan her afette, zor günde milletinin yanında olmuştur. Bundan sonra da olmaya devam edecektir. Tüm vatandaşlarımız müsterih olsun, bugüne kadar onların istemediği bir adım atmadık, atmayız. Vatandaşımızı zora sokacak hiçbir şey yapmadık, yapmayız. Bugüne kadar yaptıklarımız da bunun teminatıdır. Van depreminde, İzmir, Elazığ, Malatya depremlerinde yapılanlar ortada. Bakın İzmir depreminden sonra 3+1 konut alan hak sahipleri bugün aylık bin 620 TL taksit ödüyor.
ELAZIĞ’DA HAK SAHİPLERİ 1356 TL TAKSİT ÖDÜYOR
Elazığ depreminden sonra 3+1 konut alan hak sahipleri şu anda bin 356 TL taksit ödüyor. 2020'de Giresun'da meydana gelen sel felaketinden sonra 3+1 konut alan hak sahipleri aylık bin 460 TL taksit ödüyor. Muhalefet bunca işi emeği görmeyecek ellerinden gelen tüm yalanı iftirayı ortaya atacak. Devletimiz afetzedelere ne söz verdiyse yapacaktır. Depremzede vatandaşlarımız aidat öder gibi ödemesini yapacak. Milletimiz müsterih olsun biz bugüne kadar milletimizin istemediği hiçbir şeyi yapmadık" diye konuştu.