Uluslararası öğrenciler arası Kur'an-ı Kerim yarışması düzenlendi
Elazığ Seyyah Uluslararası Öğrenci Derneği, sınırları aşan bir kardeşlik buluşmasına imza attı. Dünyanın farklı ülkelerinden eğitim için Elazığ'a gelen öğrenciler, düzenlenen 'Kur'an-ı Kerim'i Güzel Okuma Yarışması'nda en güzel tilavetlerini sergileyerek dinleyenleri mest etti.
Fırat Üniversitesi, sınırları aşan muazzam bir manevi buluşmaya ev sahipliği yaptı. Çad'dan Doğu Türkistan'a, Sudan'dan Afganistan'a kadar 8 farklı coğrafyadan gelerek Elazığ'da buluşan öğrenciler, Kur'an-ı Kerim'i en güzel şekilde okumak için kürsüye çıktı. Seyyah Uluslararası Öğrenci Derneği tarafından düzenlenen yarışma, katılımcılara unutulmaz bir manevi atmosfer yaşattı.
Seyyah Uluslararası Öğrenci Derneği öncülüğünde; İl Müftülüğü, Türkiye Diyanet Vakfı Elazığ Şubesi ve Fırat Üniversitesi İlahiyat Fakültesi'nin kıymetli iş birliğiyle hazırlanan yarışma, İmam-ı Azam Camii'nin huzur dolu atmosferinde gerçekleştirildi
'Kaybedeni olmayan bir yarışma' anlayışıyla düzenlenen programda asıl amacın derece değil, gönül birlikteliği olduğu vurgulandı.
Yarışmanın sonunda heyecan yerini ödül gururuna bıraktı. Dereceye giren genç hafızlar ve güzel okuyan öğrenciler çeşitli ödüllerle onurlandırılırken, katılım sağlayan tüm misafir öğrenciler de günün anısına özel hediyelerle uğurlandı. Sesleri ve samimiyetleriyle Elazığ semalarında hoş bir sada bırakan bu gençler, programa sadece yetenekleriyle değil, gönül köprüleriyle de anlam kattılar.