Fırat Üniversitesi Eğitim Fakültesinde 'Beyaz Önlük Giyme Töreni'
Fırat Üniversitesi Eğitim Fakültesi tarafından birinci sınıf öğrencilerine yönelik düzenlenen Beyaz Önlük Giyme Töreni, Prof. Dr. Mustafa Temizer Konferans Salonu'nda gerçekleştirildi.
Törene, Fırat Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mahmut Doğru, Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet Nuri Gömleksiz, Elazığ İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı M. Zeki Ulufer, akademisyenler, öğrenciler ve aileleri katıldı.
Açılış konuşmasında Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet Nuri Gömleksiz, öğrencilerin giydikleri beyaz önlüğün temsil ettiği sorumluluklara dikkat çekti. Mesleki etik değerlerin önemine vurgu yapan Prof. Dr. Gömleksiz, öğrencilerin sürekli daha iyiye ve doğruya ulaşma gayreti içinde olmaları gerektiğini belirterek, aldıkları eğitimin sorumluluğunu layıkıyla yerine getireceklerine olan inancını ifade etti.
Fırat Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mahmut Doğru ise öğretmenliğin bireylerin hayatına doğrudan dokunan, büyük sorumluluk taşıyan bir meslek olduğunu dile getirdi. Öğretmen adaylarının her zaman bu bilinçle hareket etmeleri gerektiğini söyleyen Prof. Dr. Doğru, hem millet hem de devlet adına başarıyı hedefleyen rol modeller olmaları yönünde tavsiyelerde bulundu.
Elazığ İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı M. Zeki Ulufer de beyaz önlüğün öğretmenlik mesleğindeki anlamına değinerek, öğretmen adaylarına bu değerler doğrultusunda başarı dileklerini iletti.
Program, öğretmenlik yemin metninin okunmasının ardından Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mahmut Doğru, Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet Nuri Gömleksiz, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı M. Zeki Ulufer ve öğretim üyeleri tarafından birinci sınıf öğrencilerine önlüklerinin giydirilmesiyle sona erdi.