Elazığ Valiliği: Sosyal medya paylaşımlarına itibar etmeyin
Elazığ'da konteyner kentlerde yaşayan vatandaşların tahliye süreci, 1 Ağustos itibarıyla başlatıldı. Kamuoyunda yer alan iddialara ilişkin bir açıklama yapan Elâzığ Valiliği, sürecin devletin sunduğu sosyal desteklerle yürütüldüğünü ve bazı iddiaların gerçeği yansıtmadığını belirtti.
Elazığ'da konteyner kentlerin tahliye süreci 1 Ağustos İtibariyle resmen başladı. Elazığ Valiliği, Tahliye süreciyle ilgili kamuoyunda oluşan bilgi kirliliğine karşı Valilikten bir açıklama geldi. Elazığ Valiliği tarafından yapılan açıklamada, tahliye sürecinde vatandaşlara taşınma yardımı, kira desteği, geçici konaklama, tedavi ve sosyal yardım gibi pek çok desteğin ilgili kurumlar tarafından titizlikle sağlandığı belirtildi.
Valilik açıklamasında bazı vatandaşların konteyner kentlerden ayrılmak istememesi ve bu sürece direnç göstermesinin sosyal medya üzerinden çarpıtılarak kamuoyuna yansıtıldığını vurguladı.
Bu paylaşımların devletin afet süreçlerindeki kararlılığını sorgulatma çabası olduğu ifade edilen açıklamada, devletin sosyal devlet anlayışı gereği hiçbir vatandaşını mağdur etmeyeceği ve ihtiyaç duyulan tüm desteklerin ulaştırılmaya devam edileceği kaydedildi. Elazığ Valiliği, gerçek dışı sosyal medya paylaşımlarına karşı vatandaşları sağduyuya davet ederken, tahliye sürecinin insani ve sosyal boyutlarının göz ardı edilmemesi gerektiğini vurguladı.