Akşener'den Sönmez'e destek! FETÖ iddialarına son noktayı koydu

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, katıldığı bir televizyon programında siyaset gündemine dair soruları yanıtladı. Millet İttifakı ve İYİ Parti'nin adayları üzerine bir değerlendirme yapan Akşener, program sunucusunun İYİ Parti Elazığ 1.Sıra adayı İrfan Sönmez ile ilgili sorduğu bir soru üzerine açıklama yaptı. Akşener, Sönmez'e isnat edilen FETÖ davası  ile ilgili olarak ''Benim hakkımda dava açıldı. Havada duruyor. Benim ifadem bile alınmadı. Ben sanık mıyım? Tanık mıyım? Ben bile bilmiyorum. Bu tarz asılsız suçlamalar İstanbul İl Başkanımız için de söylendi. FETÖ suçlaması çok ağır bir suçlama.'' dedi.

PAYLAŞ
Elazığ Detay Haber - Gülşah Altaş

İRFAN SÖNMEZ 10.5 YIL HAPİS YATMIŞ BİR ÜLKÜCÜDÜR

İrfan Sönmez'in FETÖ ile hiçbir bağlantısının olmadığının altını çizen Akşener, o dönemde birçok kişinin haksız olarak tutuklandığını, sonrasında da beraat ettiklerini ve  İrfan Sönmez'in de bu davalardan beraat ettiğini söyleyerek Sönmez ile ilgili asılsız iddialara son noktayı koydu.  Akşener:
''Elazığ'daki adayımız ön seçimde çıktı. İlgin bir arkadaştır. Onu KESİNLİKLE, NET BİR ŞEKİLDE SÖYLÜYORUM, ASLA BİR İRTİBATI YOKTUR.  İrfan Sönmez'in asla bir iltisakı yoktur. Bu arkadaşımız 10,5 yıl hapis yatmış bir ülkücüdür. Çok ağır işkencelerden geçmiş bir ülkücüdür. Eşi üzerinden Selçuk Özdağ'ın da akrabasıdır. 15 Temmuz'dan sonra 33 kişi tutuklandı. Çok ilginç bir dönemdi Ben çok kişiyi aradım. Beni tutuklayın, yapmayın bu insanlara yazık etmeyin, karısı hamile olanlar var. Berbat bir süreçti. Sonra insanlar, birer birer bırakıldı.  İrfan Sönmez de o dönemde takipsizlik aldı. Beraat aldı. Yani onların içinde başka dümenler vardı o dönemde benimle ilgili. Yani liste verildi. Mesela Egemen Bağış ile Sümeyye Erdoğan'ın yakın dostu, benim de talebem. Onlar da gitti. Sonra beraat ettiler. '' dedi.

SÖNMEZ BERAAT ETTİKTEN SONRA TAZMİNAT ALDI

İYİ Parti Elazığ Milletvekili Adayı İrfan Sönmez, 15 Temmuz Darbe girişiminden 3 ay sonra FETÖ davaları ile ilgili olarak  tutuklanmış, görülen davalar sonucunda da beraat almıştı. Beraat sonrası tazminat alan İrfan Sönmez'in adaylığı açıklandıktan sonra bilinçli olarak bu konu gündeme getiriliyordu. Akşener yaptığı açıklama ile İrfan Sönmez'e bu konuda destek verdiğini açıklayarak son noktayı koymuş oldu.
 

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN