Akçakiraz Belediyesi'nden arsalarla ilgili açıklama 

Akçakiraz Belediyesi tarafından satışa çıkarılan 188 arsa ile ilgili Akçakiraz Belediye Başkanı Sabahattin Kaya açıklamalarda bulundu. 

PAYLAŞ
Elazığ Detay Haber - Gülşah Altaş

Akçakiraz belediyesi satışa çıkarılan 188 arsa ile ilgili çıkan iddialar hakkında açıklama yaptı. Akçakiraz Belediye Başkanı Sabahattin Kaya konuyla ilişkin yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı: 

Mülkiyeti Toplu Konut İdaresi Başkanlığına (TOKİ) ait olan ancak Belediyemiz ile TOKİ arasında imzalanan "Gayrimenkul Arsa Satış Protokolü" kapsamında satın alınmış olan Akçakiraz Belediyesine ait 188 adet taşınmazın satışa çıkartılması ile alakalı bazı basın yayın kuruluşları ile birlikte yine bazı sosyal paylaşım platformlarında iyi niyetten uzak gerçeklerle uzaktan yakından alakası olmayan paylaşımlar yapıldığından kamuoyunun doğru bilgilendirilmesi amacıyla bu açıklamanın yapılması zarureti hasıl olmuştur.  2020 yılında yaşanan Sivrice merkezli depremin ardından Akçakiraz Belediyesi ile dönemin Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı arasında gerçekleşen yazışmalar neticesinde Akçakiraz Belediyesinin talebi karşılık bulmuş ve 305 dönümlük arazi vasfındaki taşınmazın Akçakiraz Belediyesine tahsisi "Gayrimenkul Arsa Satış Protokolü" kapsamında gerçekleştirilmiştir. 

Tahsisi yapılan taşınmazdan 103 dönümlük kısmına imar planına esas resmi kurum alanları, yol, park v.s olarak ayrılmış olup, geri kalan Arsa vasfındaki 202 dönümlük alan ise 250 parsele bölünmüştür.   Belediyemiz tarafından yapılan ifraz çalışmaları sonucunda oluşan mülkiyetlerden 62 adet arsa satışa dahil edilmemiş olup geri kalan 188 adet taşınmazın satışı ise Belediyemiz tarafından yapılan açıklamada belirtildiği gibi 27 Kasım – 05 Aralık tarihleri arasında Akçakiraz Belediyesinin şeffaf yönetim anlayışı ve 2886 Sayılı Devlet İhale Kanununun 45. Maddesi gereği açık arttırma yöntemi ile gerçekleştirileceği kararlaştırılmıştır.  

Alınan bu kararın yine Belediyemiz tarafından Elazığ’ın görsel ve yazılı basınıyla birlikte Belediyemize ait Sosyal Medya hesaplarından da duyurusu yapılarak kamuoyunun dikkatine sunulmuş olmasına rağmen son günlerde bazı basın yayın organlarında ve sosyal medya platformlarında bahse konu arsa satışları ile alakalı algı oluşturma amaçlı mesnetsiz iddiaları şaşkınlıkla takip etmekteyiz. Yukarıda dikkat çektiğimiz usul ve kaidelere göre şeffaf yönetim anlayışıyla satışa arz ettiğimiz arsaların satışının gizli kapaklı yapıldığı yönünde bir algı oluşturmaya çalışılması beyhude bir çaba olmakla birlikte yerel seçimlerin start aldığı bir süreçte gündeme düşürülmesi de manidardır. Dolayısıyla iyi niyetten ve ilkeli habercilik anlayışından uzak, algı oluşturma amaçlı bu tür yayınların Elazığ’ın en gözde ve en güzide yerleşkesi olan Beldemize hizmet etme sevdamızı akamete uğratamayacağının bilinmesini ve satış sonrası elde edeceğimiz gelirlerin yine şeffaf yönetim anlayışımızla beldemiz için hangi proje veya satın alımlarda kullanılacağının kamuoyuyla paylaşılacağını bildirir,      Özelde Akçakiraz, genelde Elazığ kamuoyuna saygıyla duyurulur.


 

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN