AK PARTİ ADAYLARINI NEDEN AÇIKLAMIYOR? GİZLİ EL KİM?

Yerel seçimlere sayılı günler kala Elazığ'da siyasi hareketlilik yok denecek kadar az. Partilerin aday belirleme süreçlerinde yaşanan sıkıntılar, hala daha açıklanmayan adaylar derken 31 Mart'a kadar heyecansızlığın devam edeceği aşikâr.

PAYLAŞ
Elazığ Detay Haber - Ömer Kaya

AK Parti’nin 7 Ocak tarihinde Elazığ Belediye Başkan Adayını açıklamasının ardından 1 ay geçmesine rağmen ilçe ve belde belediye başkan adaylarının açıklanmaması kamuoyunda büyük yankı uyandırıyor. Aday adayları başka partilere geçip el kaldırıp rozet takarken, iktidar partisinin bu görüntüleri izlemesi de ayrıca manidar. 

AK Parti Elazığ Belediye Başkan Adayı Şahin Şerifoğulları bir aydır seçim kampanyasını başlatmış ve şehri karış karış gezerken, ilçe ve belde belediye başkan adaylarının ellerinin kollarının bağlı olması ve seçim kampanyalarına başlayamamaları da ayrı bir mesele.

2002 yılından bugüne girdiği her seçimde birinci parti olan AK Parti’nin 31 Mart seçimleri öncesindeki bu yaklaşımı aday adaylarının da tepkisini çekiyor. Birçok aday adayı bugünlerde kara kara düşünürken seçimlere girmemenin dahi hesaplarını yapıyor. 

AK Parti’nin bu tavrının genel merkezden mi yoksa il teşkilatından mı kaynaklandığı ise akıllara gelen bir diğer soru. 

İki hafta önce bazı meslektaşlarımızın AK Parti ilçe ve belde belediye başkan adaylarını yazması sonrasında AK Parti İl Başkanlığı’ndan yalanlama gelmiş ve bu isimlerin genel merkez tarafından ilan edilmediği vurgusu yapılmıştı. Açıklamanın üzerinden 15 gün geçmesine rağmen hala belirsizliğin devam ettiğini söyleyebiliriz. 

Hem Elazığ kamuoyu hem de aday adayları bu belirsizliğin son bulmasını beklerken, çevre illerin adaylarının açıklandığı gerçeğinden hareketle Elazığ’ın unutulduğu söylemi hayat buluyor. 

Bu konuda kimin ne hesabı varsa bir an önce görülsün diyor ve siyasi heyecanın artması adına adayların kamuoyuna açıklanmasını temenni ediyoruz. 

 
 

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN