Açıkkapı: Topyekûn kalkınma tek hedefimiz 

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığının 2024 yılı bütçe görüşmelerinde konuşan AK Parti Elazığ Milletvekili Ejder Açıkkapı, topyekûn bir kalkınma hedefinde olduklarını söyledi. 

PAYLAŞ
Elazığ Detay Haber - Gülşah Altaş

Türkiye Büyük Millet Meclisi Plan ve Bütçe Komisyonunda Bakanlıkların bütçelerinin görüşülmesine devam ediliyor. TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda Sanayi ve Teknoloji Bakanlığının 2024 yılı bütçe görüşmelerinde AK Parti adına söz alan Elazığ Milletvekili Ejder Açıkkapı, Türkiye'nin çevresindeki krizlere karşın kalkınma hedeflerinden sapmadığını söyledi. Türkiye ekonomisinin sürdürülebilir büyüme kaydettiğini, son on iki çeyrekte kesintisiz bir şekilde büyüme gösterdiğini dile getiren Elazığ Milletvekili, ihracatın 36 milyar dolardan 254 milyar dolara ulaşan bir ivme yakaladığını söyledi. 

“MİLLÎ TEKNOLOJİ HAMLESİ VE BAĞIMSIZ TÜRKİYE HEDEFİ” 

Milletvekili Açıkkapı, "millî teknoloji hamlesi" kapsamında yürütülen çalışmalara değinerek, bağımsız bir Türkiye vizyonu için atılan bu adımların tarihi adımlar olduğunu,  bu adımların tercih değil zorunluluk olduğunu söyledi. Elazığ Milletvekili, "Bu aziz vatanı bizlere emanet eden atalarımıza karşı sorumluluğumuzun bilincinde, aziz vatanımızı tam bağımsız bir Türkiye anlayışımızla geleceğe taşıyacak, gayretlerimizi ortaya koyacak, bizden sonraki nesillerimize aziz vatanımızı emanet edeceğiz." diye konuştu. 

“İHRACATTAKİ ARTIŞ SÜRÜYOR” 

Türkiye ekonomisinin sürdürülebilir büyüme kaydettiğini, son on iki çeyrekte kesintisiz bir şekilde büyüme gösterdiğini dile getiren Elazığ Milletvekili, ihracatın 36 milyar dolardan 254 milyar dolara ulaşan bir ivme yakaladığını söyledi. Teknoloji geliştirme bölgeleri ve AR-GE merkezlerinde yaşanan artışlara dikkat çeken Açıkkapı, özel sektörün AR-GE harcamalarının arttığını ve AR-GE personel sayısının 222 bine yükseldiğini aktardı. Açıkkapı ayrıca, devlet destekli projelerin sayısının 67 bini aştığını belirterek, bu atılımların ekonomiye katkısını vurguladı. Konuşmasında bölücü terör örgütü pkk'ya karşı yürütülen operasyonlarla Filistin'deki bebek katliamlarını bir tutan bir muhalefet vekilinin benzetmesine de tepki gösteren Açıkkapı, bu durumun bir akıl tutulması olduğuna vurgu yaparak , "Burada şunu ifade etmeden geçemeyeceğim: Özellikle bir hatibimizin Türkiye Cumhuriyeti devletini siyonist, soykırımcı İsrail'le eşleştirmeye çalışması, eş değer görmesi ve 86 milyon vatandaşımızın birinci sınıf vatandaş olarak her birimizin gönlünde yer bulduğu, her bir kardeşimize, özellikle Kürt kardeşlerimize yönelik... Filistinlilere yapılan o hain, soykırımcı saldırılarla, İsrail'le eş değer tutulmasının bir akıl tutulması olduğunu ifade ediyor, Komisyonumuzu saygıyla selamlıyorum." diye konuştu. 

Milletvekili Açıkkapı'nın konuşmasının devamında: “Bizler liderimizle birlikte milletimizin istikbalini, istiklalini önceleyen, etrafımızın yangın yerine döndüğünü görerek bir siyaset anlayışını ortaya koyuyoruz. Etrafımızda dünden bugüne meydana gelen ve hâlen farklı yerlerde ortaya çıkan savaşlar, küresel salgınlar, iklim değişikleri, afetler, gıda ve su, enerji, ham madde krizleri daha bilinçli, daha güvenli çalışmamızı gerektirmektedir. Ve biz bunun bilincindeyiz, bu bilinçle çalışma gayreti içerisindeyiz. Millî teknoloji hamlemizde hedeflerimizi gerçekleştirmeye yönelik gayretlerimiz bir tercih meselesi değildir, bir zorunluluktur; bunun bilincindeyiz. Zorlu bir coğrafyada yaşıyoruz, iki bin iki yüz kırk üç yıllık devlet tecrübelerimiz ışığında, maziden atiye yürüyüşümüzü emin adımlarla sürdürüyoruz. Bu aziz vatanı bizlere emanet eden atamıza karşı sorumluluğumuzun bilincinde, aziz vatanımızı tam bağımsız bir Türkiye anlayışımızla geleceğe taşıyacak, gayretlerimizi ortaya koyacak, bizden sonraki nesillerimize aziz vatanımızı emanet edeceğiz. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığımız bu bilinç ve kararlılıkla çalışıyor. Topyekûn kalkınmanın öneminin bilincindeyiz. Bu hedeflere ulaşmanın da çalışmak, daha çok üretmekten geçtiğini biliyoruz. Lafla değil, hizmetlerle, yatırımlarla ülkemizin daha fazla fayda sağlayacak işlerine eğiliyoruz. Kritik teknolojilere, bağımsız bir Türkiye anlayışımıza yönelik çalışmalarımızı artırırken katma değerli üretim, yüksek teknoloji ihracatımızı artırmak, nitelikli istihdamı artırmak, topyekûn kalkınmak temel hedeflerimiz olmuştur. Küresel ölçekte yaşanan tüm zorluklara rağmen küresel tedarik zincirlerinden ve enerji arzında yaşanan tüm zorluklara rağmen, kırılganlıklara rağmen ve 6 Şubat tarihinde yaşadığımız asrın felaketi depremlere rağmen yılmadan çalışmalarımıza devam ediyoruz.” İfadelerini kullandı. 

AK Parti Elazığ Milletvekili Ejder Açıkkapı konuşmasını şöyle sürdürdü: “Türkiye ekonomisi on iki çeyrektir büyümesini devam ettiriyor. Bunda emek var, gayret var, samimiyet var. 36 milyar dolardan 254 milyar dolarlık ihracat rakamlarına ulaştık. Bu rakamın 240 milyar dolarlık kısmının sanayi ürünlerinden oluşması değerlidir, kıymetlidir. Yirmi bir yıl önce sadece 2 olan teknoloji geliştirme bölgeleri sayısı 101'e yükselmiştir. 1.295 AR-GE ve 325 tasarım merkeziyle ülkemizde yüksek teknoloji seviyesi, yüksek üretim kapasitesi inşa etmek yarınlarımıza emin adımlarla yürümenin de lokomotifi olmuştur. Bu yatırımlarla birlikte, son beş yılda imalat sanayisinde yüksek teknoloji üretiminin yüzde 58 büyümesi doğru adımlar atıldığının bir göstergesidir. 2002 yılında AR-GE harcamalarına sadece 1 milyar 212 milyon dolar kaynak ayrılırken bu rakam günümüzde 11,3 milyar dolara yükselerek AR-GE çalışmalarımıza daha fazla kaynak ayırdığımızı göstermektedir. Özel sektörün AR-GE harcamalarında payı yüzde 29'dan yüzde 61'e yükselmiştir. Tam zaman eş değer AR-GE personel sayımız ise 29 binden 222 bine yükselmiştir. İlk defa AK PARTİ döneminde firmaların AR-GE ve tasarım merkezlerine devlet desteği sağlanmıştır; AR-GE ve tasarım merkezlerinde proje sayısı 67 bini aşmıştır. 60 ilimizde yayılmış teknoparklar, 9.800'den fazla firmaya, teknoloji ve yenilik odaklı 69 binden fazla projeye imza atılmıştır. Burada şunu ifade etmeden geçemeyeceğim: Özellikle bir hatibimizin Türkiye Cumhuriyeti devletini siyonist, soykırımcı İsrail'le eşleştirmeye çalışması, eş değer görmesi ve 86 milyon vatandaşımızın birinci sınıf vatandaş olarak her birimizin gönlünde yer bulduğu, her bir kardeşimize, özellikle Kürt kardeşlerimize yönelik... Filistinlilere yapılan o hain, soykırımcı saldırılarla, İsrail'le eş değer tutulmasının bir akıl tutulması olduğunu ifade ediyor, Komisyonumuzu saygıyla selamlıyorum.”


 

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN