Açıkkapı: Konut ihtiyacının giderilmesi için çalışmalar sürüyor 

AK Parti Elazığ Milletvekili Ejder Açıkkapı, 2020 Sivrice ve 2023 Kahramanmaraş merkezli depremleri tüm şiddetiyle hisseden Elazığ'da depremlerin ardından ortaya çıkan konut  ihtiyacının giderilmesi için çalışmaların tüm hızıyla devam ettiğini söyledi. 

PAYLAŞ
Elazığ Detay Haber - Gülşah Altaş

2023 Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından TOKİ eliyle başlatılan çalışmalara değinen Elazığ Milletvekili Açıkkapı, "6 Şubat 2023 tarihinde merkez üssü Kahramanmaraş'ın Pazarcık ve Elbistan ilçeleri olan depremler sonrası Elazığ ilimizde meydana gelen hasarlar nedeniyle toplamda 3,180 adet konutun inşasına başlanmıştır. Bu kapsamda Elazığ'ın Merkez, Sivrice, Karakoçan, Baskil ve Palu ilçelerinde depremzedelere yönelik konut inşaatları sürdürülüyor. Ayrıca 4570 konutun ihale süreci de devam ediyor.” dedi. 

KONUT YAPIM SÜRECİNİN GÜVENLİ VE HIZLI ŞEKİLDE TAMAMLANMASI İÇİN VAR GÜCÜMÜZLE ÇALIŞACAĞIZ 

Açıkkapı, Elazığ’da yapımı devam eden konutlara ilişkin, "Yemişlik Mahallesi'nde 1,382 konut, Aşağı Holpenk Mahallesi'nde 505 konut, Sivrice İlçesi Kürk Köyü130 konut, Karakoçan'da toplamda 357 konut, Palu'da ise 790 konut inşaa ediliyor. Bu projelerimizin yanı sıra, ilimizde dükkan ve ticaret merkezi inşaatları da devam etmektedir. Bu projelerde genel olarak kazı, hafriyat işleri ve temel betonarme imalatları tamamlanmış durumda olup, bazı bloklarda ise betonarme ve ince imalat işlemleri sürüyor. “ bilgilerini paylaşıp,  “Sürecin güvenli ve hızlı şekilde tamamlanması için gerekli girişimlerde bulunmaya devam edeceğiz" ifadelerini kullandı. 

2020 SİVRİCE DEPREMİ SONRASI 21 BİN 786 KONUT HAK SAHİPLERİNE TESLİM EDİLDİ 

Elâzığ Sivrice merkezli depremler sonrasında TOKİ'nin 21 bin 786 konutun kısa süre içinde tamamlayarak hak sahiplerine teslim ettiğini hatırlatan Açıkkapı, “24 Ocak 2020'de merkez üssü Sivrice olan ve 41 vatandaşımızın vefat ettiği depremin ardından hemşehrilerimizin konut ihtiyacının karşılanması için Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı koordinesinde TOKİ tarafından kentin farklı noktalarında 21 bin 786 konutun inşaası tamamlanarak hak sahiplerine teslim edildi. Kahramanmaraş depremi sonrasında yaşanan 5 can kaybıyla birlikte binalarda da büyük hasarlar meydana geldi. Bu durum doğal olarak konut ihtiyacını artırdı. Bu ihtiyacın karşılanması noktasında çalışmalar tüm hızıyla devam etmektedir.” dedi.


 

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN