Açıkkapı: Kısa çalışma ödeneği gün sayısı 450'ye düşecek 

AK Parti Elazığ Milletvekili, TBMM Plan Bütçe Komisyonu Üyesi Ejder Açıkkapı,  bütçe komisyonunda görüşmeleri tamamlanarak genel kurula sevk edilen işsizlik sigortası kanunu ile bazı kanunlarda değişiklik yapılmasına ilişkin Kanun Teklifi'ne ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Açıkkapı, kısa çalışma ödeneği asgari prim ödeme gün sayısının 450'ye düşürüleceğini söyledi. 

PAYLAŞ
Elazığ Detay Haber - Gülşah Altaş

AK Parti Elazığ Milletvekili, TBMM Plan Bütçe Komisyonu üyesi Ejder Açıkkapı,  bütçe komisyonunda görüşmeleri tamamlanarak Genel Kurul’a sevk edilen İşsizlik Sigortası Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına İlişkin Kanun Teklifi’ne ilişkin değerlendirmelerde bulundu. İlgili kanun teklifiyle Kısa Çalışma Ödeneğinde asgari prim ödeme gün sayısının 450 güne indirileceğini hatırlatan Açıkkapı, İlgili teklifte istihdamın korunması ve artırılması, iş sağlığı ve güvenliği alanında önemli değişikliklerin hayata geçirileceğini söyledi. Açıkkapı açıklamasında şu ifadelere yer verdi; “Kanun teklifimizde yer alan 1. maddeyle kısa çalışma ödeneğinde asgari prim ödeme gün sayısı 450 güne indirilecek. Yine teklifimiz içerisinde kadın, genç ve mesleki yeterlilik belgesi sahibi işsizlerin istihdamının destekleyen teşviklerin süresinin 2025 yılına kadar uzatılması söz konusu olacak.  2016 yılından günümüze işverenlerimize yönelik asgari ücret desteği uyguluyoruz. Bu destek tutarı 2023 yılında 500 TL idi. 2024 yılı için tutar 700 TL olarak belirlendi. Yine teklifimizle iş sağlığının devamlılığı ve iş kazalarının önüne geçilmesi amacıyla kontrol ve denetim yetkilerinde düzenlemelere gideceğiz. 

Cumhurbaşkanımız ve Genel Başkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın liderliğindeki AK Parti iktidarlarında, 2002 yılından günümüze kadar, hem çalışanların hem de işverenlerin haklarını koruma konusunda büyük özveri gösterilmiştir. Bu süre zarfında, çalışanların sosyal ve ekonomik haklarının iyileştirilmesi, iş güvenliği ve iş sağlığı standartlarının yükseltilmesi gibi konularda önemli adımlar atılmış, işverenler için ise iş yapma kolaylıkları sağlanmış, vergisel teşvikler, düşük faizli krediler ve hibe destekleriyle iş dünyasının rekabet gücü artırılmıştır.  Bu dengeli ve kapsayıcı yaklaşım, Türkiye’mizin sosyal ve ekonomik anlamda sürdürülebilir bir büyüme yolunda ilerlemesine katkıda bulunmuş ve vatanımızın her kesiminin refah seviyesinin yükseltilmesine yönelik somut adımlar atılmasını sağlamıştır.  Tabi ekonomik anlamda geçtiğimiz süreçte küresel sıkıntıların etkilerini gördük. Vatandaşlarımızın ihtiyaçları doğrultusunda gerekli adımları attık, atmaya devam edeceğiz. Eksiklerin giderilmesi ve refah seviyesinin artırılması için tüm gayretimizi samimiyetle sürdüreceğiz” ifadelerine yer verdi.


 

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN