Açıkkapı: Afetzedelere 750 bin liraya kadar konut hibe desteği verilecek 

AK Parti Elazığ Milletvekili Ejder Açıkkapı, afetzedelere yönelik kredi ve hibe desteklerinin detaylarına dair açıklamalarda bulundu. 

PAYLAŞ
Elazığ Detay Haber - Gülşah Altaş

AK Parti Elazığ Milletvekili ve TBMM Plan Bütçe Komisyonu Üyesi Ejder Açıkkapı, Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat tarihli depremden etkilenen afetzedelere yönelik kredi ve hibe desteklerinin detaylarına dair açıklamalarda bulundu. 6 Ekim 2023 tarihli Resmi Gazete’de yayımlanan karar doğrultusunda afetzedelere sağlanacak kredi ve nakdi hibe desteklerinin yanı sıra, bu desteğin nasıl kullanılacağına dair usul ve esasların belirlendiğini hatırlatan Açıkkapı, alınan karardan dolayı başta Cumhurbaşkanı olmak üzere tüm yetkililere teşekkür etti. 

Resmi Gazete’de yayımlanan karara göre ; Hak sahibi olanlar ve kredi ile konut yardımından faydalananlar hariç, maliklere bir konut ve bir iş yeri için en fazla 3 bağımsız bölüm için kredi imkanı sağlanacak. Aynı bağımsız bölüm için hem hibe hem de kredi alınabilecek. İnşaat halinde olan ve orta veya üzeri hasarlı olarak tespit edilen yapıların maliklerine de hibe ve yapım kredisi sağlanacak. Başvurusu uygun görülen hak sahipleri için kredi sözleşmesi ve ödeme planı hazırlanacak. Kredi verilirken gelir ve kredi puanına bakılmayacak. Hak sahiplerinin, yapım ruhsatının alındığı tarihten itibaren en geç 1 yıl içerisinde Bakanlıkça belirlenen belgelerle başvuruda bulunmaları gerekiyor. AK Parti Elazığ Milletvekili Açıkkapı kredi ödemelerine ilişkin ise şu bilgileri verdi: Resmi Gazete’de Sn. Cumhurbaşkanımızın imzasıyla yayımlanan bu kararla afetzede hemşehrilerimize 2 yıl geri ödemesiz, toplamda 10 yıl vadeli ve faizsiz kredi olanakları sunulacak. Özellikle orta ve üzeri hasar görmüş konutların yeniden yapımı için 750 bin lira, ahırı bulunan konutlar için ise 1 milyon lira kredi desteği sağlanacak. İş yeri sahipleri için de 400 bin lira kredi desteği yanında, konutlar için ek olarak 750 bin lira, iş yerleri için de 400 bin lira nakdi hibe desteği verilecektir. Dün olduğu gibi bugün de yarın da tüm imkânlarımızla depremzede vatandaşlarımızın yanında olacağız.


 

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN