Elazığ'da Robotik Kodlama Atölyesi açıldı 

Elazığ Hafız İmam Hatip Ortaokulunda 'Minik Hafızlar El-Cezeri'nin İzinde' adlı proje kapsamında robotik ve kodlama atölyesinin açılışı gerçekleştirildi. 

Elazığ Hafız İmam Hatip Ortaokulunda İçişleri bakanlığı Sivil toplum ilişkiler genel müdürlüğü tarafından desteklenen “Minik Hafızlar El-Cezeri'nin izinde ”adlı proje kapsamında Robotik ve kodlama atölyesinin açılışı gerçekleştirildi. Program kuranı kerim tilaveti ile başladı. Elazığ Hafız İmam Ortaokulu Müdürü Kenan Şeker, öğrencilerin kendilerini geliştirmesi noktasında çeşitli projeler yürüttüklerini belirterek hedeflerini açıkladı. Müdür Şeker, “Okul ve kuran kurslarımızda öğrencilerimizin aktif olduğu öğrenim ortamları oluşturmaktayız. Çalışmaların verimli yürümesi için kütüphaneler, okuma salonları, laboratuvarlar, kıraat odaları, ezber yapma odaları ve atölyeler hazırlamaktayız. Öğrencilerimizin yeteneklerini keşfetmeye yönelik bilimsel, sanatsal, sosyal kültürel ve sportif çalışmalar da yürütmekteyiz” dedi.

Elazığ Hafızlık Derneği Başkanı Cuma Ali Ayyıldız, projenin önemine değinerek çocukların 2 yıldır hafızlık eğitimi gördüğünü söyledi. Proje Koordinatörü Deniz Özger, projenin detaylarını paylaştı. Özger, “Öğrencilerimizin yetenek, zeka bu tür alanlara ilgisi çok fazla. Bizlerde bunu görmezden gelemezdik, bunun için böyle bir proje hazırladık. Öğrencilerimiz çok yetenekli ve hevesli. İnşallah proje eğitimi sonrasında ulusal yarışmalarda gündeme gelecektirler” dedi.

Elazığ Sivil Toplumla İlişkiler Müdürü Oğuzhan Ercan, Elazığ'da desteklenen 4 projeden birinin Minik Hafızlar projesi olduğunu belirti. Hayrat Vakfı Genel Başkan Vekili Sait Yavuz, İmam Hatip okullarının önemine değindi. Elazığ İl Müftüsü İrfan Üstündağ, ilim öğrenmenin her Müslümanın üzerine farz olduğuna dikkat çekti. İl Milli Eğitim Şube Müdürü Metin Ermiş, projede emeği geçenlere teşekkür etti.

AK Parti İl Başkanı Şerafettin Yıldırım, Robotik kodlama projesinin Modern ve Kur'an ilminin birleşmesi noktasında öğrencilere katkı sağlayacağını söyledi. Yıldırım, “Toplum geçmişin izlerini yaşayarak bu güne geldi dolayısıyla bunları unutmamak lazım. Kur'an ilmiyle birlikte modern yaşamı birleştirerek bu gençlerimizin yarınki Türkiye Yüzyılı projesi içerisinde çok önemli yer alacaklarını şimdiden görür gibiyim” dedi.

Elazığ Belediyesi Başkan Yardımcısı Nazif Bilginoğlu'da projenin hayırlı olması temennisinde bulundu. “Bu projede emeği geçen herkesi tebrik edip kutluyorum. Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları her zaman olduğu gibi bu tür projelerin içerisinde yanında destekçisi olmuştur” dedi. Elazığ Fecir Eğitim Derneği Başkanı İbrahim Kayaoğlu öğrencilere bazı nasihatlerde bulundu. Konuşmaların ardından projeye katkı sağlayanlara plaketleri takdim edildi.


ÇOK OKUNANLAR
BUNLARA DA BAKIN
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR