SON DAKİKA

Yaşam

Yaşam Haberleri

2022’nin en çok tercih edilen isimleri 

Geçen yıl 1 milyon 22 bin 737 bebek nüfus kütüklerine tescil edilirken, en çok tercih edilen isimler erkeklerde Alparslan, kızlarda ise Zeynep oldu. 2022 yılında doğan 8 bin 366 bebeğe Alparslan, 8 bin 870 bebeğe ise Zeynep adı verildi. 

Başkan Şerifoğulları, gençlerle buluştu

İpek Yolu Uluslararası Çocuk ve Gençlik Çalışmaları Merkezi'nde düzenlenen etkinliğe Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları katılarak gençlerle bir araya geldi. 

Okul Cami Buluşmaları düzenlendi 

Şehit Hüseyin Göral İmam Hatip Ortaokulu çocuklara namaz ibadetinin önemini anlatmak ve namaz alışkanlığı kazandırmak amacıyla okul cami buluşması gerçekleştirdi. 

Elazığ GSİM’den anlamlı proje 

Gençlik ve Spor Elazığ İl Müdürlüğü, enerji üretimine katkı sağlamak amacıyla önemli bir projeye imza attı. İl Müdürlüğü enerji tasarrufu ile mücadele başlattı. 

Başkan Şerifoğulları, Yılın Fotoğrafları oylamasına katıldı 

Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları, Anadolu Ajansının (AA) düzenlediği "Yılın Fotoğrafları" oylamasına katıldı. 

Elazığ Belediyesi'nden Ahıska Türklerine psiko-sosyal destek

Elazığ Belediyesi, Rusya ile savaşın devam ettiği Ukrayna'dan Türkiye'ye gelen ve Elazığ'daki konteyner kentlere yerleştirilen Ahıska Türklerine psiko-sosyal desteklerini sürdürmeye devam ediyor.

Vali Toraman: Kırsal kesimde katı atık toplama faaliyetini yaygınlaştırıyoruz 

Elazığ Valisi Dr. Ömer Toraman, Elazığ’da kırsal kesimde yapılan katı atık toplama faaliyetleri ile ilgili çalışmaları paylaştı. 

AK Parti Gençlik Kolları, Şenpınar’ın doğum gününü kutladı 

AK Parti Gençlik Kolları, 2023 seçimlerinde ilk kez oy kullanacak olan Sıla Şenpınar’ı doğum günü sürprizi yaptı. AK Parti MKYK Üyesi Metin Bulut’un da katılımıyla gerçekleştirilen doğum gününün ardından Milletvekili Bulut ve başkan Kürüm, öğrenci yurdunda gençlerle bir araya geldi. 

Başkan Doğan, güven tazeledi 

Doğu Anadolu Şehit Aileleri Federasyonu 2. olağan genel kurulu yapıldı. Tek listeyle gidilen genel kurulda mevcut Başkan Veysel Doğan güven tazeledi. 

Milletvekili Erol, yılın son Pazar gününü mezarlık ziyaretlerine ayırdı

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Elazığ Milletvekili Gürsel Erol, yılın son Pazar gününde, kaybettiği aile fertlerinin ve arkadaşlarının kabirlerini ziyaret etti.

Başkan Şerifoğulları: Çevre ve sıfır atık konusuna dikkat çekmek için geri dönüşüm parkı yaptık 

Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları Elazığ Belediyesi Geri Dönüşüm Parkı’nı ziyaret ederek gelinen aşamayla ilgili bilgi aldı. 

Meteorolojiden uyarı!

Meteoroloji 13. Bölge Müdürlüğü Elazığ ve bölge 3 şehir için karla karışık yağmur yağışı uyarısında bulundu. 

İstanbul’da Elazığlılar hasret giderdi 

Sancaktepe belediyesi tarafından düzenlenen ELFED’in destek verdiği “Elazığlı Hemşehrilerimizle Buluşuyoruz” etkinliğinde İstanbul’da yaşayan Elazığlılar bir araya geldi. Bin 200’den fazla Elazığlıyı bir araya getiren etkinlik tam not aldı.   

Vali Toraman, Şehit İlhanlar’ın kabrini ziyaret etti

Elazığ Valisi Dr. Ömer Toraman, Elazığlı Şehit İlhanlar ailesinin kabrini ziyaret etti.

Elazığ Belediyesi'nden Ahıska Türkleri'ne sinema keyfi 

Elazığ Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü bünyesinde bulunan Aile Danışma Merkezi (ADEM) tarafından Ahıska Türkü çocuklar için program düzenlendi. 

Başkan Şerifoğulları Sosyal Yaşam Merkezi'ni ziyaret etti 

Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları, sosyal donatı ve kullanım alanları ile Hilalkent Mahallesi'nin ihtiyaçlarını karşılayan ve içerisinde muhtarlık, Hayme Ana Kadın Girişim Kooperatifi, spor merkezi, kütüphane ve el sanatları kursları bulunan Hilalkent Sosyal Yaşam Merkezi'ni ziyaret etti. 

Hayvan Mobil Sağlık Ünitesi ve Nakil Aracı hizmete giriyor

Elazığ Valiliği yaptığı açıklamada kırsal kesimlerdeki hayvanların naklini sağlayacak olan “Hayvan Mobil Sağlık Ünitesi ve Nakil Aracı” projesinin hizmet veremeye başlayacağını duyurdu. 

Açıkkapı’dan Altaş ailesine geçmiş olsun ziyareti

AK Parti önceki dönem Milletvekili Ejder Açıkkapı, rahatsızlığı dolayısıyla bir süredir Ankara’da tedavi gören Elazığ Detay Medya ve Detay Dergisi İmtiyaz Sahibi Gülşah Altaş’ın annesini ziyaret etti.

Vali Toraman, DAP idaresi tarafından Elazığ’a verilen proje bütçesini açıkladı 

Elazığ Valisi Dr. Ömer Toraman DAP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı tarafından Elazığ’a verilen Bütçenin 15 Milyon 837 bin 212 TL olduğunu açıkladı. 

Toplam 770 haber.