SON DAKİKA

Ekonomi

Ekonomi Haberleri

Türkiye'nin 3'üncü çeyrek büyüme rakamları açıklandı

Türkiye ekonomisi, koronavirüs salgınının etkilerine rağmen yılın üçüncü çeyreğinde yüzde 6,7 büyüdü.

Altın fiyatları düşer mi, yükselir mi?

ABD başkanlık seçimleri, Merkez Bankası'nın faiz artırımı kararı toplantısı ve aşı haberlerinden dolayı altın fiyatları hareketlenmeye devam ediyor. Çeyrek altın fiyatları bugün ne kadar oldu sorularına cevap arayan düğün sahipleri son günlerde altındaki fiyat artışından şikayetçi. Altın fiyatlarında son durum nasıl? 30 Kasım Pazartesi anlık güncel altın kuru fiyatları merak edilmeye başlandı. Gram altın güne nasıl başladı?

Hazine ve Maliye Bakanlığı düğmeye bastı! Vergi sisteminde büyük değişiklik

Hazine ve Maliye Bakanlığı, vergi sisteminde "vatandaş odaklı" global revizyon için düğmeye bastı. 2021 programına göre vergi sisteminde adaletin güçlendirilmesi, tabanın genişletilmesi ve hasılanın artırılmasını sağlayacak şekilde revizyonlar yapılacak.

Reform görüşmeleri başlıyor! İlki bugün TÜSİAD'la yapılacak

Hazine ve Maliye Bakanı Lütfi Elvan ile Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, reform görüşmeleri kapsamında bugün "patronlar kulübü" olarak bilinen TÜSİAD yönetimiyle bir araya gelecek. İkinci görüşmenin ise, cumartesi günü TOBB heyeti ile gerçekleştirileceği öğrenildi.

Bakan Pakdemirli açıkladı! 826 kadrolu işçi alımı yapılacak

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, taşra teşkilatına 826 kadrolu işçi alımı yapılacağını açıkladı. Pakdemirli alımların şartları sağlayanlar arasından kura ile belirleneceğini belirtti.

Motorine zam bekleniyor

Motorinin litre fiyatına yarından itibaren geçerli olmak üzere 33 kuruş zam gelmesi bekleniyor. Dün benzinin litre fiyatına 37 kuruş zam yapılmıştı. Zamla birlikte İstanbul'da benzinin litre fiyatı 7 TL olmuştu.

Benzine çok büyük zam geliyor

Benzine son dakika okkalı bir zam geliyor. Sektör kaynaklarından alınan bilgiye göre; benzinin litre fiyatına 37 kuruş zam gelmesi bekleniyor. Söz konusu zam bu gece yarısından itibaren geçerli olacak.

Araç muayene ücretlerinde fiyat artışı belli oldu!

Milyonlarca araç sahibi vatandaşı ilgilendiren araç muayene ücretlerinde fiyat artışı belli oldu. 2021 için yüzde 9.11 oranında artış bekleniyor. Ayrıca, araç muayene ödemelerinde kredi kartı dönemi başlıyor

Maaşlara yüzde 17 zam hazırlığı!

Uluslararası danışmanlık şirketlerinin Türkiye’de yaptığı bir araştırma, pandeminin yol açtığı sıkıntılara rağmen özel sektör firmalarının yeni yılda çalışanlarına ortalama yüzde 17 oranında zam yapacağını ortaya koydu. Araştırma ayrıca, pandemi sonrası birçok şirketin çalışanlarına evden çalışma seçeneği sunmayı planladığını da gösterdi.

Gram altın yıl sonunda ne kadar olur?

Altın fiyatlarında yükseliş devam ederken uzmanlar, gram altında 450 seviyelerinin görülmesinin artık hayal olduğunu belirtiyor.

ETSO Kasım Ayı Meclis Toplantısını Yaptı

Kasım ayı ETSO meclis toplantısına başkanlık yapan Başkan Vekili Veli Aksu, esnafın sıkıntılarına değinerek, yaşanan sıkıntıların atlatılması için el birliği ile mücadele ettiklerini söyledi.

Kısa çalışma ve ücretsiz izinde yeni dönem! İşte detaylar

Koronavirüsün olumsuz ekonomik etkilerini azaltmak için alınan tedbirler kapsamında yeniden kısa çalışma ve ücretsiz izin dönemi başladı.

Vergi ve prim borcu yapılandırması! Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi

Son dakika haberine göre milyonlarca kişinin beklediği vergi ve cezalara yapılandırma getiren düzenleme Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

EFT yapacaklar dikkat! Tarife değişiyor

Mobil ve internet bankacılığı üzerinden 1.000 liraya kadar olan EFT’lerden 1 lira, 1.000-50.000 lira arasındaysa 2 lira, 50 bin lira ve üzeriyse de en fazla 25 lira ücret alınabiliyor. Fakat saat 16.00’dan sonra tarife değişiyor.

Araç sahiplerine iyi haber!

Benzin fiyatlarına 17 Kasım 2020'den itibaren geçerli olmak üzere 32 kuruş fiyat indirimi bekleniyor. Motorin grubunda ise 16-17 Kasım tarihleri arasında fiyat değişimi beklenmiyor.

2021 yılında asgari ücret zammı ne kadar olacak!

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, "Bu yıl asgari ücretin tüm tarafların uzlaşısı ile tespit edilmesini diliyorum." açıklamasını yaptı.

TBMM'de kabul edildi! Yapılandırmanın kapsamı genişliyor

TBMM Genel Kurulunda, istihdam teşvikini de içeren İşsizlik Sigortası Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun Teklifi'nin ilk 10 maddesi kabul edildi.

Kira zam oranı belli oldu

TÜİK'in Ekim ayı enflasyon rakamlarını açıklanmasıyla birlikte ev sahibi ve kiracıların da beklediği Kasım ayı kira zam oranı da belli oldu. İşte 3 Kasım 2020 itibariyle kira ücretlerinde yapılacak zam oranı.

Araç sahiplerinin sevinci kısa sürdü!

Araç sahiplerine kötü haber az önce geldi. Bu gece yarısından itibaren geçerli olmak üzere benzinin litre fiyatına 17 kuruş, motorinin litre fiyatına ise 16 kuruş zam gelmesi bekleniyor.

Toplam 1049 haber.