SON DAKİKA

Ekonomi

Ekonomi Haberleri

AK Parti iki müjde daha açıklamaya hazırlanıyor

AK Parti hükümeti, vatandaşların doğal gaz yükünü azaltmak ve gençlerin alım gücünü korumak için iki yeni adım atmaya hazırlanıyor.

Demirbağ: Elazığ’a 95 Milyon TL hibe desteği sağlandı 

AK Parti Elazığ Milletvekili Zülfü Demirbağ, TKDK Elazığ İl Koordinatörlüğü tarafından 2022 yılında 95 Milyon TL hibe ödemesi gerçekleştirildiğini ve böylece 42 il içinde Elazığ'ın 4. İl konumunda yer aldığını ifade etti. 

Bir zincir market 419 temel ihtiyaç ürününde fiyat sabitledi

Asgari ücret zammı sonrası bazı zincir marketlerin etiket değişimleri vatandaşın tepkisine neden olmuştu. Hal böyle olunca Türkiye'de faaliyet gösteren zincir marketlerden 'fiyat sabitleme' adımı geldi. Daha fazla zincir marketin bu adıma katılması halinde Tüketici Konfederasyonu Başkanı Aydın Ağaoğlu enflasyona olumlu yönde katkı sağlayacağını söylüyor.

Memur ve emekliye yüzde 30 zam! 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, partisinin grup toplantısında önemli açıklamalarda bulunuyor.

Kamu görevlilerinin maaşları netleşti 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, kamu görevlilerine ve tüm emeklilere verilecek zammın yüzde 25 olarak uygulanacağını açıkladı. Erdoğan'ın açıklamasının ardından kamu görevlilerinin net maaşı da netleşti. 

Orta gelirliye konut kampanyasının detayları belli oldu

Orta gelirliye yönelik konut kampanyasının ayrıntıları belli oldu. Adı Yeni Evim olan kampanya sadece sıfır konutlar için geçerli olacak. Azami vade süresi 15 yıl, faiz oranı ise 0,69 olacak. İstanbul'daki finansmanın üst limiti 5 milyon lira olacak.

Bedelli askerlik ücreti ne kadar oldu? 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 'her yıl memur maaş zammına endekslenmiş biçimde iki kez artan bedelli askerlik ücreti 2023 Temmuz ayına kadar geçerli olacak. Buna göre bedelli askerlik fiyatı 100.080,9 lira oldu' dedi. 

Başkan Kayabaş: Emekliler zamdan memnun değil 

Tüm İşçi Emeklileri Derneği Elazığ Şube Başkanı Mehmet Kayabaş, emeklilere yapılan zamdan memnun olmadıklarını söyledi. 

Erdoğan, memur ve emekliye yapılacak zam oranını açıkladı 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan memur ve emekliye yüzde 25 zam yapılacağını açıkladı. 

Memur ve emeklinin maaş zammı belli oldu! 

Milyonlarca memur ve emeklinin Ocak ayı maaş zammını belirleyecek olan 2022 Aralık ayı enflasyon rakamları belli oldu. TÜİK Aralık ayı enflasyonunu aylık yüzde 1.18 ve yıllık yüzde 64.27 olarak gerçekleştiğini duyurdu. Böylece memur ve emeklilerin alacağı maaş zammı da kesinleşmiş olacak. ENAG ise Aralık ayında aylık enflasyonun yüzde 5.18; yıllık enflasyonun ise yüzde 137.55 olduğunu açıkladı.

Elazığ'da 4 bin 838 araç devredildi 

TÜİK, Kasım 2022 dönemi motorlu kara taşıtları devir verilerini paylaştı. açıklanan verilere göre Elazığ’da kasım ayında 4 bin 838 araç devredildi. Böylece Elazığ, motorlu kara taşıtlarında devir sayısı yüksekliği bakımından bölge illeri sıralamasında 2’inci oldu. 

Et ve Süt Kurumu'ndan karkas ete zam! 

Et ve Süt Kurumu (ESK), kilo başına küçükbaş hayvan eti alımında 5-8 lira, büyükbaş hayvan eti alımında 13-26 lira arasında zam yaptı. Bu zamların ardından kurumun, et satış fiyatlarına da zam yapması bekleniyor.

İşte fiyatı en çok artan ürünler? 

Geçen yıl markette takip edilen ürünlerin hepsine zam gelirken, fiyatı en fazla artan ürün hem markette hem de üreticide kuru soğan oldu.

Araç muayene ücretleri cep yakacak!

TÜVTÜRK araç muayene ücretleri açıklandı. 2023 yılında Otomobil, Minibüs ve Kamyonet sahipleri 1.130,44 TL muayene ücreti ödeyecek.

Araç sahipleri dikkat! 

Yılda iki kere ödenmesi gereken Motorlu Taşıtlar Vergisi'nin (MTV) ilk taksiti Ocak ayında ikincisi ise Temmuz'da ödeniyor. 

Yeni yılda trafik cezaları ne kadar?

2022 yılının sona ermesi ile birlikte 2023 yılında trafik ceza fiyatları güncellendi. İşte güncel trafik cezası fiyatları. 

Tarih belli oldu! 5 aylık zam oranı yüzde 15,11

Milyonlarca memur ve emeklilere yapılacak zam oranları, 3 Ocak'ta açıklanacak 6 aylık enflasyon verisiyle belli olacak. Sosyal Güvenlik Başuzmanı İsa Karakaş, "Refah payının daha yüksek belirlenmesi öngörülmektedir" dedi.

Benzine bir yılda 39 kez zam geldi! 

Araç sahipleri 2022'nin son gününe zamlı akaryakıt fiyatlarıyla girdi. Gece yarısından itibaren benzinin pompa fiyatına 84 kuruş zam geldi... İşte 31 Aralık 2022 güncel benzin ve motorin fiyatları..

Elazığ Belediyesi’nden duyuru!

Elazığ Belediyesi Tahakkuk ve Abone Servisleri, 31 Aralık Cumartesi günü hizmet sunmaya devam edecektir.

Toplam 1049 haber.