Turan Türk Birliği Derneği Elazığ Şubesi açıldı
Turan Türk Birliği Derneği Elazığ Şubesi, Genel Başkan Refik Kaplan'ın katılımıyla açıldı. Dernek Türk Devletleri ve toplulukları ile her alanda iş birliğinin güçlendirilmesini amaçlıyor. Turan Türk Birliği Derneği Elazığ Şubesi, düzenlenen törenle kapılarını açtı.
Haberin Özeti
- • Turan Türk Birliği Derneği Elazığ Şubesi, Genel Başkan Refik Kaplan'ın katılımıyla düzenlenen törenle resmen açıldı.
- • Dernek, Türk devletleri ve toplulukları arasında siyasi, ekonomik, kültürel ve sosyal iş birliğini geliştirmeyi hedefliyor.
- • Açılışta konuşan Elazığ Şube Başkanı Zülfü Ocak, millete hizmet adına birlik ve beraberlik çağrısında bulundu.
- • Teşkilat Başkanı Diyap Canpolat, derneğin titizlikle teşkilatlandığını vurgularken, Türk töresinin adalet mirası olduğu belirtildi.
- • Genel Başkan Refik Kaplan ise Elazığ'ın dernek için önemli bir yere sahip olduğunu ve gençlerin kökenlerini bilmesi gerektiğini ifade etti.
Türk devletleri ve toplulukları arasında siyasi, ekonomik, kültürel ve sosyal iş birliğini geliştirmeyi hedefleyen derneğin açılışına Turan Türk Birliği Derneği Genel Başkanı Refik Kaplan, Derneğin genel merkez ve Elazığ teşkilat üyeleri ile davetliler katıldı.
Açılış programında konuşan Turan Türk Birliği Derneği Elazığ Şube Başkanı Zülfü Ocak, millete hizmet adına bu yola çıktıklarını söyleyerek birlik ve beraberlik çağrısı yaptı.
Turan Türk Birliği Derneği Teşkilat Başkanı Diyap Canpolat, teşkilatlanma yapısını büyük bir titizle oluşturduklarını kaydetti.
Turan Türk Birliği Derneği Eğitim Komisyonu Başkanı Faruk Karayanık, Türk töresinin sadece bir gelenekler bütünü olmadığını belirterek, bir milletin adalet anlayışını yansıtan köklü bir miras olduğunu söyledi.
Turan Türk Birliği Derneği Genel Başkanı Refik Kaplan Elazığ’ın önemli bir yere sahip olduğunu belirterek burada yetişecek her gencin nereden geldiğini bileceğini ifade etti.