Sivrice Kültür ve Kongre Merkezi hizmete açıldı 

Sivrice Belediyesi'nin, Zeytinburnu Belediyesi'nin katkıları ile ilçeye yaptığı kültür ve kongre merkezi düzenlenen törenle hizmete açıldı. 

PAYLAŞ
Elazığ Detay Haber - Gülşah Altaş

Sivrice Belediyesi’nin Zeytinburnu Belediyesi’nin katkıları ile ilçeye kazandırdığı Kültür ve Kongre Merkezi düzenlenen törenle hizmete girdi. Düzenlenen törene AK Parti Elazığ Milletvekili Zülfü Tolga Ağar, Sivrice Kaymakamı Efecan Şahin, Zeytinburnu Belediye Başkanı Ömer Arısoy, Elazığ Belediye Başkan Yardımcısı Nazif Bilginoğlu, İlçe Belediye Başkanı Turgay Gündoğan, MHP İl Başkanı Semih Işıkver, eski belediye Başkanları, kamu kurum müdürleri ve Sivil Toplum Kuruluş Temsilcileri katıldı. Sivrice Belediye Başkanı Turgay Gündoğan, merkezin 12 dönümlük alan üzerine kurulduğunu belirterek, çok amaçlı bir tesis inşa etmeye çalıştıklarını söyledi. 

GÜNDOĞAN: BÖYLE BİR ALAN MEVCUT DEĞİLDİ 

Başkan Gündoğan, “Merkezimiz yaklaşık 12 dönümlük bir alan üzerinde kurulmuş olup 850 metrekarelik alanı kapalı alan 6 bin 500 metrekarelik alan kır bahçesi, peyzaj alanları, çocuk oyun parkı, otopark gibi alanlardan oluşan çok amaçlı bir tesistir. Kapalı alanda 650 kişiye açık alanda ise 3 bin 500 kişiye ev sahipliği yapabilme kapasitesine sahip. Merkezimizin kapalı alanları ve buradaki iç tasarımları Zeytinburnu Belediyesi tarafından karşılanmıştır. Çevre düzenlemesi ve diğer açık alanlarda belediyemizin öz kaynakları ile finanse edilmiştir. Daha önceden ilçemizde, ilçe halkının kullanabileceği böyle bir alan mevcut değildi. Özellikle ilçe halkımız düğün, sünnet, nişan, kına, toplu yemek gibi programlarını Elazığ merkezinde yapmak zorunda kalmıştı. Bu da ilçe halkımıza maddi külfet oluşturmaktaydı” dedi. Kongre merkezinin yapımına katkı sunan Zeytinburnu Belediye Başkanı Ömer Arısoy, 20 Ocak 2020 depremine değinerek, devletin ilçeyi yeniden ayağa kaldırdığını kaydetti.

ARISOY: PROJEYİ BERABER ÇALIŞTIK 

Başkan Arısoy, “Biz 11 Şubat 2020 tarihinde hem Elazığ’a geçmiş olsun ve taziye dileklerimizi iletmek hem de bakanlarımız ile konuşmamız gereken işler için Elazığ’a gelmiştik. Elazığ merkezde geniş ziyaretler yaptık. En son ben içişleri bakanımıza Elazığ’a gelip Sivrice’yi görmemek olmaz, çünkü Zeytinburnu’ndaki Elazığlı hemşehirlerimizin büyük bir kısmı Sivriceli deyip ayrıldım ama peşimden beni araca davet ederek buraya geldik. O akşam bakanımız bizi görmüşken belediye başkanımızdan yok mu bir isteğin? dedi. O da böyle bir salonu hayal ettiğini söyledi. Bizde memnuniyetle baş göz üzerine dedik. Sonra belediye başkanımız burayı buldu. Projeyi beraber çalıştık. Araya pandemi girdi başka vesileler oldu ama açılışını yapmak şimdiye nasip oldu” diye kaydetti. Sivrice Kaymakamı Efecan Şahin, devletin her türlü imkanını kullanarak, ilçenin ihtiyaçlarını giderdiğini ifade etti. 

ŞAHİN: BU EKSİKLİĞİ GİDERMİŞ OLACAĞIZ 

Kaymakam Şahin, “2020 yılında meydana gelen deprem ile beraber çok canımız yandı, vefatlarımız oldu. Vatandaşlarımızın bir kısmı evsiz kaldı. Ama çok şükür devletimiz her türlü imkanlarını kullandı. Aynı zamanda belediyelerimizde mağduriyetlerimizi gidermek için elimizden gelen ne varsa yaptık. Yapmaya devam ediyoruz. Bu ihtiyaçlardan bir tanesi de tabi ki kültür ve kongre merkezidir. Çünkü ilçemizde sosyal donatı anlamında gerçekten büyük bir eksiklik vardı. Bu vesile ile bizler bu eksikliği gidermiş olacağız” ifadelerini kullandı. 24 Ocak 2020 yılında yaşanan depremin ardından yaraların sarıldığını kaydeden AK Parti Elazığ Milletvekili Zülfü Tolga Ağar, deprem gecesinden itibaren şehrin yeniden inşasına başlanıldığını söyledi. 

AĞAR: DEVLET BAHÇELİ’YE ÇOK TEŞEKKÜR EDİYORUM 

Milletvekili Ağar, “Biz 24 Ocak gecesi hiçbir şekilde kimsenin ön göremediği bir felaketle yüz yüze kaldık. Fakat burada bir hakkı teslim etmek gerekiyor ki başta Cumhurbaşkanımıza ve onunla beraber cumhur ittifakına her zaman desteği olan Devlet Bahçeli’ye çok teşekkür ediyorum. Çünkü AK Partinin 2018 seçimlerine kadar getirmiş olduğu yeni devlet anlayışını ve ondan sonraki Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemini hiçbir beklentisi olmayan, hiçbir siyasi kaygısı olmadan destekleyen, sayan Devlet Bahçeli bey ve Cumhurbaşkanımızın getirmiş olduğu Cumhur sisteminin son raddesini biz Elazığ’da yaşadık” dedi.


 

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN