Şehit Osman Erbaş Paşamızı ve 10 şehidimizi rahmetle anıyoruz 

4 Mart 2021 tarihinde Elazığ 8. Kolordu Komutanı Korgeneral Osman Erbaş ve 12 silah arkadaşının içinde bulunduğu askeri helikopter Bitlis Tatvan'de değişen hava şartları nedeniyle düşmüştü. Türkiye'yi yasa boğan kazada Osman Erbaş paşamız ve 10 askerimiz şehit oldu 2 askerimizde yaralandı. Olayın üzerinden 2 yıl geçse de acılar hala çok taze… Kazada şehadet şerbetini içen 11 askerimizi rahmetle anıyoruz. 

PAYLAŞ
Elazığ Detay Haber - Gülşah Altaş

Takvim yaprakları 4 Mart 2021’i gösterdiğinde o acı haber ile yasa boğuldu başta Elazığ olmak üzere tüm Türkiye… Elazığ 8. Kolordu Komutanı Korgeneral Osman Erbaş ve 12 silahı arkadaşının içinde bulunduğu Kolordu Komutanlığı’na ait askeri helikopter değişen hava şartları nedeniyle Bitlis'in Tatvan ilçesinin Nemrut Dağı eteklerinde bulunan Çekme köyü yakınlarına düşmüştü. 

Elazığ’ı yasa boğan o acı olayda Osman Erbaş paşamız ve 10 askerimiz şehit düşmüş, 2 askerimizde yaralanmıştı. Dosta güven, düşmana korkuveren Yiğit mi Yiğit Kahraman… Osman Erbaş Babacan kişiliğiyle Elazığlıların gönlünde taht kurmuştu. Türk silahlı kuvvetlerinin önemli kademelerinde görev almış, vatan ve bayrak aşkıyla yanıp tutuşan vatan sevdalısıydı. Vatan sevgisiyle dolu bir yürek… Şehit cenazesinde darbecilere “Türk askeri katil olmaz. Onlar Türk askeri değil katiller" sözleri ile tokat gibi cevap vermişti.  

Şehit aileleri ve çocukları onun için her zaman ön sıradaydı. Şehitlik mertebesine ulaşmadan önce de Fırat Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fahrettin Göktaş’a mesaj atıp hastanede yatan şehit yakını ile ilgilenilmesini istemişti ve helikoptere öyle binmişti. 5 Mart tarihinde en acı siren sesleri ile naaşları Elazığ’a getirilen şehitlerimiz için Elazığ Havalimanında tören düzenlenerek son görevler yerine getirildi. Elazığ Havalimanında düzenlenen resmi törenle Ankara'ya uğurlandı. Ankara’ya uğurlanan şehitlerimiz Ankara’da, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başta olmak üzere devlet erkanlarının katıldığı devlet töreniyle memleketlerinde son yolculuğuna uğurlandı. O acı olayın üzerinden 2 yıl geçti. 

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN