Savunma Sanayii Devleri Fırat Üniversitesinde buluştu

Milli Yetkinlik Hamlesi kapsamında yürütülen 'Savunma Sanayii Kampüsü' programının yedinci durağı Elazığ olurken, etkinlik geniş bir katılımla gerçekleştirildi.

Haberin Özeti

  • Milli Yetkinlik Hamlesi kapsamında "Savunma Sanayii Kampüsü" programının yedinci durağı, Elazığ Fırat Üniversitesi'nde geniş katılımla düzenlendi.
  • Programa Fırat Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Yılmaz ile ASELSAN, TUSAŞ ve ROKETSAN'dan yetkililer katılım gösterdi.
  • Etkinlikte "Benim Kariyer Yolculuğum" başlıklı panelde öğrenciler, savunma sanayii devleriyle kariyer fırsatlarını değerlendirme imkanı buldu.

Atatürk Kültür Merkezi’nde düzenlenen programa; Fırat Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Yılmaz’ın yanı sıra ASELSAN, TUSAŞ ve ROKETSAN’dan yetkililer, akademisyenler ve çok sayıda öğrenci katıldı.

Programın açılış konuşmasını gerçekleştiren Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Yılmaz, bu tür organizasyonların öğrencilerin kariyer gelişimi açısından büyük önem taşıdığını vurgulayarak şunları kaydetti:

“İnanıyorum ki siz öğrencilerimizin ortaya koyduğu her bir çalışma ve üretim, topluma yansıdıkça çok daha büyük katkılar sağlayacaktır. Buradan yükselecek ses, çok daha geniş kitlelere ulaşacaktır. Türk bayrağını daha da yukarılara taşımak için savunma sanayinde sizler çalışırken, bizler de kendi alanlarımızda var gücümüzle çalışmaya devam edeceğiz. Hep birlikte güçlü Türkiye’yi ve aydınlık bir geleceği inşa edeceğimize yürekten inanıyorum.”

Açılış konuşmalarının ardından program, “Benim Kariyer Yolculuğum: Yetenek ve Kariyer Yönetimi” başlıklı panel ile devam etti. HEAŞ İnsan ve İşletme Direktörü Esra Emir Önal’ın moderatörlüğünde gerçekleştirilen panele; ASELSAN Malatya Genel Müdürü Gökmen Can ile Adıyaman Kablo Konnektör Genel Müdürü Gaye Kaplan konuşmacı olarak katıldı.

Etkinlik kapsamında ayrıca Üniversitemiz öğrenci toplulukları tarafından Atatürk Kültür Merkezi önünde stantlar kurularak katılımcılara çeşitli tanıtımlar gerçekleştirildi.