Prof. Dr. Naci Görür'den Elazığ açıklaması

Prof. Dr. Naci Görür Kanal 23 canlı yayınında yaptığı açıklamayla adeta Elazığlıların gönüllerine su serpti. Prof. Dr. Görür yaptığı açıklamada Elazığ'da yeniden büyük bir deprem beklemediğini söyledi.

PAYLAŞ
Elazığ Detay Haber - Gülşah Altaş

İElazığlı Deprem uzmanı ve yer bilimci Prof. Dr. Naci Görür Kanal 23 Deprem Özel Canlı Yayınına katılarak Elazığ ile ilgili oldukça önemli açıklamalarda bulundu. Elazığ ve Kahramanmaraş depremleri öncesinde uyarılarda bulunduğunu dile getiren Prof. Dr. Görür Elazığlı vatandaşların merakla beklediği soruları cevaplandırdı.

Prof. Dr. Naci Görür Elazığ’da yeniden büyük bir deprem beklemediğini söyledi.

Prof. Dr. Naci Görür açıklamasında: “6 Şubat’ta olan deprem ölü deniz üzerinde oldu. Buda Kahramanmaraş’ın yakın bir yerinde oldu. Kahramanmaraş’tan başlayarak Hatay oradan da Suriye’ye giden büyük faydır. O ölü deniz fayı üzerinde oldu. 7.7 büyüklüğünde oldu.  Elazığ’a ben kendi düşüncemi söyleyeyim ben Elazığ’da büyük bir depremi beklemiyorum. Sivrice ile Malatya’ya kadar Elazığ depremi orayı kırıp enerjiyi boşalttı 6.8 depremiyle. Bu son Maraş depremi Malatya’dan orayı kırarak ölü deniz fayına kadar Hatay’a gitti. Bir kolu da Adana’ya gitti. Buralarda çok büyük deprem üretecek ve Elazığ’ı korkutacak bir stres birikiminin olduğunu düşünmüyorum.” Dedi.

Prof. Dr. Görür Adana ve Hatay’ı dikkat diyerek uyardı. Görür: “Bize soruyorlar Kahramanmaraş depremi sonucunda buralarda tehlike kaldı mı diye bizim dediğimizde şu: Adana Havzasına ve Hatay’a dikkat. Bütün fayı boydan boya kırıp kırmadığını bilmiyoruz. O fayda irili ufaklı çok faylar var hangilerinin kırılmadığını bilmiyoruz. Stresin Suriye ve İskenderun Körfezi’ne doğru ilerlediğini biliyoruz.”

 

Kaynak: Kanal 23

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN