Milletvekili Zülfü Demirbağ: Elazığ'a hizmetlerimiz artarak devam edecek

Uzun yıllar Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'la yol arkadaşlığı yapan, 70'li yıllarda Milli Türk Talebe Birliği'nde ve Akıncılar'da gençlik faaliyetlerine katılan AK Parti Elazığ Milletvekili Zülfü Demirbağ ile Detay Dergisi okuyucuları için bir söyleşi gerçekleştirdik. 

PAYLAŞ
Elazığ Detay Haber - Muhammed Fatih Akarsu

Elazığ'ın çıkarları doğrultusunda şehre yatırım gelmesi adına canla başla çalıştıklarını ifade eden Demirbağ, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Elazığ'a olan ilgi ve alakasının oldukça yüksek olduğunu söyledi.

ŞEHRE OLAN YATIRIMLAR DEVAM EDECEK

2002 yılından bugüne şehrin dört bir yanında AK Parti hükümetlerinin yatırımlarının olduğunu kaydeden Milletvekili Demirbağ, Elazığ'da Cumhuriyet tarihinden bugüne yapılamayanların 20 yılda gerçekleştirildiğini belirtti. Havalimanı, duble yollar, köprüler, alt ve üst geçitlerle Elazığ'ın modern görünüme sahip olduğunu ifade eden Demirbağ, 2023 seçimlerinin hayati önem taşıdığını sözlerine ekledi.

 

ELAZIĞ, CUMHURBAŞKANIMIZIN YANINDADIR

Elazığ'ın her seçim döneminde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın yanında yer aldığını belirten Milletvekili Zülfü Demirbağ, 2023 seçimlerinde de Elazığ'ın Cumhurbaşkanı Erdoğan'a büyük destek vereceğini, milletin adamının yanında yer alacağını belirtti.
 Şimdi AK Parti Elazığ Milletvekili Zülfü Demirbağ ile gerçekleştirdiğimiz söyleşi ile sizleri baş başa bırakıyoruz.
Şöyle bir geçmişe dönmek istiyoruz. Milletvekilliğinizden önce 70'li yıllarda MTTB ve MSP Gençlik Kollarında yer alarak aktif bir şekilde gençlik hareketinde öncülük ettiniz. O yıllardan beri Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'la yol arkadaşlığınız var. Daha sonra 1994 yılında Sayın Erdoğan'ın Büyükşehir Belediye Başkanı olmasıyla orada uzun yıllar Yol Bakım Onarım Müdürlüğü ile Başkan Danışmanlığı görevlerinde bulundunuz. Geçmişi kısaca ele alırsak o yıllara ait neler söylersiniz?

1956 yılında Elazığ'da dünyaya geldim. Merhum babam Köy Hizmetleri'nde kontrol mühendisi idi. Elazığ İmam Hatip'te ortaokul tahsilimi yaptım. Sonrasında babamın vefatıyla Sivas iline gittik. Daha sonra Elazığ'a gelerek Maden'de yaşamımızı sürdürdük. Tabi o zaman Maden ilçemiz nüfusu ve ekonomik yapısıyla oldukça hareketli bir yerdi. Gençlik yıllarımda Milli Türk Talebe Birliği'nde, Akıncılar'da, İlim Hayra Hizmet Vakfı'nda uzun yıllar mücadelemizi sürdürdük. 1986 yılından sonra Milli Selamet Partisi Gençlik Kolları'nda çalışmalarımıza devam ettik. 
Aynı yıllarda Cumhurbaşkanımız da İstanbul'da MSP Gençlik Kolları Başkanlığı yapıyordu. Üniversite tahsilimi tamamladıktan sonra Doğuş Holding bünyesinde çalışmaya başladım. Sonrasında Köy Hizmetleri'nde açılan sınavı kazanarak Artvin'de mühendis olarak köy yolları müdürlüğü yaptım.
O tarihlerde terör olaylarından dolayı insanların gitmeye imtina ettiği yerlere giderek, insanımıza hizmet etmeye çalıştık. Elazığ'ın tüm ilçelerini gezerek ihtiyaç duyulan yerlerin ihya edilmesi adına canhıraş bir mücadele örneği sergiledik. Özellikle Baskil ilçemizde muhtarlarımız ve ilçe sakinleriyle çok samimi dostluklarımız oluştu. 

Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın 1994 yılı mahalli idareler seçimlerini kazanmasının ardından üç ay sonra bizlere Yol Bakım Onarım Müdürlüğü görevini tevdi etti. O günkü şartlarda iş hacmi olarak Karayolları Genel Müdürlüğü'nden daha yoğun bir çalışma temposu içindeydik. Karayollarının ödenek bulamadığı dönemlerde bizler devreye girerek gereken çalışmaları yapardık. Güzel bir planlama ile İstanbul'un tüm sorunlarını çözüme kavuşturduk.
İş makineleri başta olmak üzere makine parkına birçok araç ilave ettik. Tabi Elazığ'a da iş makinesi anlamında büyük katkılarda bulunduk. Dönemin belediye başkanı merhum Hamza Yanılmaz'ın iş makinesi ile ilgili talebini yerine getirerek Elazığ'a dozer gönderdik.

 

ASFALT PLENTİ YILLARCA HİZMET ETTİ

Milletvekili Demirbağ, yıllar önce Elazığ'a asfalt plenti gönderdiklerini belirterek sözlerine şöyle devam etti:
“Daha yakın bir zamana kadar Elazığ'ın asfaltı bizlerin gönderdiği plentle üretiliyordu. Büyükşehir Belediyemizin uhdesinde bulunan plenti o dönem Elazığ'a göndermiş ve sıcak asfalt üretilmesine vesile olmuştuk. Türkiye'nin birçok iline de aynı mantıkta katkılarımız olmuştu.” 

ÖĞRENCİ YURDUNU İNŞA ETTİK

Gençliğe hizmet etme noktasında yıllar önce temeli atılan İlim Yayma Cemiyeti'nin yurt inşasına büyük katkı sağladıklarını belirten Milletvekili Demirbağ, Işık Çitçi Öğrenci Yurdu'nun şu anda güzel bir şekilde gençliğe hizmet ettiğini belirterek, böylesi hayırlı bir işe öncülük etmekten onur duyduğunu belirtti.

TEŞKİLAT YOKLAMALARINDA BİRİNCİ OLDUM

İlk olarak 1999 yılında milletvekili aday adayı olduğunu, daha sonra 2002 yılında gerçekleşen seçimlerde AK Parti'den milletvekili adayı olduğunu kaydeden Milletvekili Demirbağ, sözlerine şöyle devam etti:
“Seçim öncesi teşkilat ve temayül yoklamalarında birinci olarak çıktım. Hemşehrilerimizin teveccühü bizlerden yana oldu. Allah'a şükürler olsun ki bizler de kendilerini mahcup etmedik ve Elazığımıza hayırlı hizmetlerin gelmesine vesile olduk. 2007 yılında milletvekilliğine bir dönem ara verdik ve sonrasında 2011 yılında yeniden birinci sıradan milletvekili adayı oldum.”

2001 yılında ülkemizin büyük bir ekonomik krizden geçtiği dönemde milletin sesi olan AK Parti'nin kurulmasıyla sizlerde Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ilk destekçilerinden biri oldunuz. AK Parti'yi millet kurmuştur diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan'a en büyük ses o dönemde Elazığ'dan gitmişti. Sizler ilk olarak 2002 yılında milletvekili seçilerek mecliste bizleri temsil ettiniz. İlk yıllarda Elazığ ne gibi hizmetlerle tanıştı?

“Evet AK Parti 2001 yılında milletimizin öncülüğünde kurulmuş, insanımız artık yeter diyerek Cumhurbaşkanımızın safında yer almıştır.Cumhurbaşkanımızın kurduğu partimize vatandaşımız fevç fevç akın etmiş ve AK Parti ilk seçimlerden birinci parti olarak çıkmıştır. Cumhurbaşkanımızın 1994 yılında İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimlerinde bizler de seçim çalışmalarına katılarak o günkü havayı teneffüs etmiştik. İstiklal Caddesi'nde Sayın Cumhurbaşkanımızla gezerken kendileri seçimi nasıl görüyorsunuz dediğinde; “Sayın Başkanım tebrik ediyorum, farkla alırsınız. Allah hayırlı etsin” demiştim. Çünkü kendisine olan sevgiye bizatihi şahitlik etmiş ve seçimi kazanacağını kendilerine söylemiştim. Aynı tarihte merhum kayınbabamda Iğdır'dan belediye başkan adayıydı. Iğdır'a giderek oradaki seçim çalışmalarına katılmıştım. PKK'nın en hareketli olduğu o tarihte merhum kayınbabam belediye başkanı olmuş ve sonrasında şehit edilmişti. 
Cumhurbaşkanımızla gençlik yıllarından beri tanışıyoruz. Lidere yük olmayı asla sevmiyorum. 2002 yılındaki adaylık sürecinde teşkilat yoklamalarında birinci çıkmıştım. Her zaman üzerime düşen görevi layıkıyla yerine getirmeyi kendime vazife bildim.”

Haber

ELAZIĞ, AK PARTİ HÜKÜMETLERİ DÖNEMİNDE BÜYÜK GELİŞİM GÖSTERDİ

Geçmişe şöyle bir bakıldığında o zamanki iktidarların hayal bile edemedikleri hizmetlerin Elazığ'a kazandırıldığını belirten Milletvekili Zülfü Demirbağ açıklamasına şöyle devam etti:

“Elazığ 20 yılda her açıdan kalkınan bir şehir oldu. Şehrin merkezi, ilçeleri ve beldelerinde yürütülen çalışmalar hemşehrilerimizin beğenisini kazandı. 

Ağın'daki köprü, ilçelerdeki duble yollar, Elazığ merkezdeki alt ve üst geçitler, havalimanı, köprüler Şehir Hastaneleri derken AK Parti hayal değil hizmet üretti. TOKİ'nin adeta yeni bir şehir inşa ettiği Elazığ'da 24 bin yeni konut yapılarak hak sahiplerine teslim edildi.

Elazığ'a kazandırılan yatırımların muhalefet tarafından görmezden gelindiğini belirten Milletvekili Demirbağ, CHP'li İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin bir çeşme açılışını dahi büyük bir yatırım olarak gösterdiğini belirterek sözlerine şöyle devam etti:
“İstanbul'da Yol Bakım Onarım Müdürlüğü yaptığım dönemde 6 kış geçirdim. O tarihlerde şimdiki adı AKOM olan kriz merkezinin sorumluluğu bendeydi. Şu anda İstanbul'da gördüğümüz manzaralar o tarihlerde asla söz konusu değildi. İstanbul'da kriz merkezinde tüm personelimiz görevini hakkıyla yerine getiriyor ve herhangi bir aksama olmuyordu. Bu kış sezonunda İstanbul'a yağan karın ne denli krize dönüştüğüne ne acıdır ki şahitlik ettik. Yıllarca büyükşehir belediyesinde İSFALT'ta görevli personel belediye başkanı tarafından farklı birimlere gönderildi ve kalifiye eleman sıkıntısı yaşandı. Oysaki bu kalifiye elemanlar Kadir Topbaş başkanımız döneminde o zaman Rusya'da çeşitli eğitimler almış ve alanında uzmanlaşmışlardı. Meteorolojiden alınan veriler baz alınarak önceden alınması gereken önlemler maalesef alınmadığı için İstanbul bu kışı oldukça zor geçirdi. Kar yağışının başladığı saatlerde AKOM'da olması gereken başkan ise balıkçıda balık keyfiyle meşguldü. Şimdi bir belediye başkanı düşünün ki merkezi hükümetin yaptığı yatırımlara engel olsun. Ne yazık ki İstanbul Büyükşehir Belediyesi şu anda bunu yapıyor. Metro inşaatlarının önüne toprak seriliyor, tünellerin önü kapanıyor. İşte mevcut belediye idaresinin mantığı tamamen budur.”

TÜRK İŞADAMLARIMIZ TÜM DÜNYADA İMALATLAR GERÇEKLEŞTİRİYOR

AK Parti hükümetleri döneminde Türk işadamlarının dünyanın dört bir ülkesinde çeşitli imalatlar gerçekleştirdiğini belirten Milletvekili Demirbağ, diğer ülkelerin Türk işadamlarına olan güveninin tam olduğunu söyledi. Demirbağ açıklamasına şöyle devam etti:

“Cumhurbaşkanımızla kısa bir süre önce Kongo Demokratik Cumhuriyeti'ne bir ziyaret gerçekleştirdik. Senegal'de Türk işadamlarının yaptığı 50 bin kişilik stadyumun açılışını gerçekleştirdik. Tabi orada şu anda Elazığ Sağlık İl Müdürlüğü görevinde bulunan hemşehrimiz İhsan Şahin tarafından bir hastane inşa ediliyor. 
Bu ve buna benzer imalatları görünce ülkemizin ne denli büyük bir ülke olduğunu görüyoruz. Kongo ve Senegal'liler kilometrelerce kuyruk oluşturarak Cumhurbaşkanımıza sevgi gösterisinde bulundular.”

Haber

2023 SEÇİMLERİ HAYATİ ÖNEM ARZ EDİYOR

2023 yılında gerçekleşecek seçimlerin hayati önem taşıdığını belirten Milletvekili Demirbağ, bu milletin Recep Tayyip Erdoğan'dan yana tavır sergileyeceğine olan inancının tam olduğunu belirterek sözlerini şöyle sürdürdü:
“Cumhurbaşkanımıza olan sevgi her geçen gün artarak devam ediyor. Bu millet kendisinden biri olan Cumhurbaşkanını 2023 yılında da bağrına basacaktır. Şu anda ABD Başkanı Biden'den güç alan Millet İttifakı bir an önce Cumhurbaşkanımızın kaybetmesini bekliyor. Bir bakıyorsunuz İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener bir tweet atarak, 'Rusya ile olan asimetrik ilişkilere son verilmelidir. Derhal S 400'ler geri gönderilmeli, nükleer santral kapatılmalı, Kanal İstanbul durdurulmalıdır' diyor. Bu ifadelere baktığımız zaman gezi eylemlerine katılanların söylemleri aklımıza geliyor. PKK temsilcilerine bakıldığı zaman onlar da AK Parti hükümetinin bir an önce gitmesi gerektiğini savunuyorlar. Şimdi Millet İttifakı'nın yol arkadaşlarına baktığımız zaman tek gayeleri Cumhurbaşkanımızın bir an önce devrilmesi. İşte bunların ortak bir paydada buluştukları hal budur. 2023 seçimlerinde Cumhur İttifakı'nın güçlü bir şekilde çıkacağına olan inancımız tamdır. Cumhurbaşkanımız her zaman dik duruşuyla örnek teşkil etmiş ve milletimizin gözbebeği olmuştur.”

BİR YIL İÇERİSİNDE EKONOMİK ANLAMDA DÜZE ÇIKACAĞIZ

Ekonominin bir yıl içerisinde düzeleceğini ifade eden Milletvekili Demirbağ, sözlerine şöyle devam etti:
“Elbette içerisinde bulunduğumuz süreç oldukça zor bir süreç. Cumhurbaşkanımız ekonomik krizin bitmesi adına büyük bir mücadele sergiliyor. Karadeniz'de bulduğumuz doğalgaz önümüzdeki yıl vatandaşımıza sunulacak. Tüm dünyanın içerisinde bulunduğu ekonomik dar boğazdan bizler ülke olarak yara almadan çıkacağız. Muhalefete baktığımızda sadece krizin nedeni AK Parti olarak gösteriliyor. Oysa ki tüm dünyayı kasıp kavuran covid-19 süreci, Rusya – Ukrayna savaşı derken tüm dünya ülkeleri oldukça zor bir dönemden geçiyor. Bugün Avrupa Birliği ülkelerinde olan asgari ücretin yüksek olması oradaki insanların çok kazandığı manasına gelmiyor. Çünkü Avrupa'da bir konut kirası bin 200 Euro. Kazancın büyük bir kısmının konut kirasına gittiği Avrupa'da yaşamın çok iyi olduğunu söylemek zordur.”

24 BİN KONUT İNŞA EDİLDİ

TOKİ tarafından inşa edilen 24 bin konutun devletin vatandaşa bir hediyesi olduğunu belirten Milletvekili Zülfü Demirbağ, konutların iki yıl sonra ödemesinin başlayacağını ifade ederek açıklamasına şöyle devam etti:
“24 Ocak 2020 yılında yaşadığımız büyük depremin ardından TOKİ tarafından Elazığ'a 24 bin konut inşa edildi. Bu konutların çoğu vatandaşımıza teslim edildi. Konut fiyatlarına bakıldığı zaman 700 ve 900 TL aralığında olması devletimizin vatandaşına bir hediyesi olarak kabul edebiliriz. Çünkü vatandaşımız konutların ödemesine 2 yıl sonra başlayacak.”

Haber

MADEN REZERVLERİ, ELAZIĞ EKONOMİSİNE CANLILIK KATACAK

Milletvekili Zülfü Demirbağ, Maden ilçesindeki rezervlerin Elazığ ekonomisine büyük canlılık katacağını belirterek sözlerine şöyle devam etti:
“Nisan ayında ihalesi gerçekleşecek olan maden rezervleri Elazığ'a büyük bir katkı sağlayacak. Yerli firmalar tarafından bu ihalenin alınmasını canı gönülden arzu ediyorum. İstihdama da büyük katkısı olacak olan rezervlerin Elazığ'da işletilmesi elbette bizlerin arzusudur. Kolin, Çelikler gibi Elazığlı firmaların da bu konuda bir teşebbüsü olabilir. 
İhale sürecini yakından takip ettiğimizi bakanlık nezdinde görüşmelerimizin olduğunu şehrimiz kamuoyuna belirtmek istiyorum. Maden ilçemizdeki rezervler için 200 milyon dolar değerinde tesislerin kurulacağını da ifade etmek isterim. 
İhaleyi alacak olan firma devasa ölçülerde tüneller açacak ve bu tünellerden büyük iş makineleriyle madeni çıkaracak ve işletmesini de şehrimizde yapacaktır.

Haber

Yani kısaca ihaleyi kim alırsa alsın yüzlerce ton madeni bir başka ile taşımaktansa ilimizde işletilmesini tercih edecektir.” 
AK Parti Elazığ Milletvekili Zülfü Demirbağ, Detay Dergisi aracılığıyla tüm Elazığlıların kendilerine güvenmesini ifade ederek, sözlerini şöyle tamamladı:

“Elazığ'a olan sevgimiz hiçbir zaman azalmadı. Bizleri her daim bağrına basan değerli hemşehrilerimize en derin sevgi ve saygılarımı sunuyorum. 
Allah'a hamdolsun Cumhurbaşkanımıza büyük bir sevgi seli var. Ve bu sevginin de daim olacağına olan inancım tamdır. Bu duygu ve düşüncelerle böylesi kaliteli ve güzel bir dergiyi kamuoyu ile buluşturan Detay Dergisi yöneticilerine de teşekkürlerimi sunuyorum.”
 

Elazığ Detay Haber Merkezi

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN