'İrade Bizim, Zafer Bizim' temalı konferans

15 Temmuz Demokrasi ve Millî Birlik Günü etkinlikleri kapsamında, Fırat Üniversitesi önemli bir ismi ağırlayacak. Elazığlı Yargıtay Üyesi ve Yargıda Birlik Derneği Başkanı Ömer Faruk Aydıner, 'İrade Bizim, Zafer Bizim' temalı konferansta katılımcılarla bir araya gelecek.

Haberin Özeti

  • Fırat Üniversitesi, 15 Temmuz etkinlikleri kapsamında Yargıtay Üyesi Ömer Faruk Aydıner'i "İrade Bizim, Zafer Bizim" konferansında ağırlayacak.
  • Aydıner, 15 Temmuz 2016 darbe girişimindeki ilk gözaltı işlemlerini gerçekleştiren savcı olarak o gece yaşananları paylaşacak.
  • Konferans, 16 Temmuz 2026 Perşembe günü saat 10.00'da Fırat Üniversitesi Prof. Dr. Bahaeddin Öğel Salonu'nda düzenlenecek.

15 Temmuz 2016’daki darbe girişimi gecesi görev yaptığı dönemde darbe teşebbüsüne ilişkin ilk gözaltı işlemlerini gerçekleştiren cumhuriyet savcıları arasında yer alan Aydıner, o gece yaşananları ve hukuk mücadelesini katılımcılarla paylaşacak.

Konferans, 16 Temmuz 2026 Perşembe günü saat 10.00’da, Fırat Üniversitesi Prof. Dr. Bahaeddin Öğel Konferans Salonu’nda düzenlenecek.

'İrade Bizim, Zafer Bizim' temalı konferans

Fırat Üniversitesi tarafından organize edilen programa akademisyenler, öğrenciler ve vatandaşların yoğun katılım göstermesi bekleniyor. 15 Temmuz’un hafızalarda canlı tutulması ve millî birlik ruhunun gelecek nesillere aktarılması amacıyla gerçekleştirilecek konferansta, darbe girişiminin hukuki boyutu ve o gece verilen mücadele de ele alınacak.