İl Yöneticilerinden Netanyahu'nun sözlerine sert tepki
İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'nun Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı hedef alan sözlerine Türkiye'den peş peşe tepkiler gelmeye devam ederken bir tepkide Elazığlı il yöneticilerinden geldi.
Haberin Özeti
- • İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'nun Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Türkiye'yi hedef alan sözlerine Ankara'dan sonra Elazığlı il yöneticilerinden de sert tepkiler geldi.
- • Elazığ Valisi Numan Hatipoğlu ve milletvekilleri, Netanyahu'yu terörist ve "katil İsrail"in başbakanı olarak nitelerken, Türkiye'nin mazlum Filistin halkının yanında duruşunu vurguladı.
- • Yöneticiler, Netanyahu'nun sözlerini kendi suçlarını örtme ve Gazze'deki dramın sorumluluğunu gizleme çabası olarak değerlendirip, Türkiye'nin adalet ve insanlıktan yana olduğunu belirtti.
İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Türkiye'yi hedef aldı. Netanyahu'nun sözlerine Ankara'dan peş peşe sert tepkiler geldi.
Siyasilerden Binyamin Netanyahu'nun Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a yönelik sözlerine tepkiler gelmeye devam ederken bir tepkide Elazığ il yöneticilerinden geldi.
Elazığ Valisi Numan Hatipoğlu; “Şecaat arz ederken merd-i kıptî sirkatin söyler" Zulümde ve alçaklıkta sınır tanımadığınızı tarih yazacak!” ifadelerine yer verdi.
Milletvekili Prof. Dr. Keleş “Türkiye Cumhuriyeti; Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde, mazlumun yanında, zalimin karşısında durmaya; hakikati kararlılıkla savunmaya devam etmektedir. Bizim duruşumuz nettir: Adaletin yanındayız, insanlığın yanındayız, barışın yanındayız” ifadelerini kullandı.
Milletvekili Ejder Açıkkapı “Netanyahu, sen bir teröristsin. Pis kokulu ağzından saçmalıklar kusuyorsun. Sen iğrenç, terbiyesiz bir insansın. Görünüşe göre bizim Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve büyük Türk milleti senin kâbusun” Dedi.
Milletvekili Mahmut Rıdvan Nazırlı ise bizzat Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın paylaşımını yeniden paylaşarak; “Netanyahu, BM kararlarını ihlal ederek 60 yıldan fazla süredir savunmasız bir halkın topraklarını işgal eden bir apartheid devletinin başbakanıdır. Filistinlilerin kanı ellerindedir ve Türkiye'ye saldırarak suçlarını örtbas edemez. İnsanlık dersi mi istiyorsunuz? On Emir'i okuyun” mesajını bir kez daha verdi.
Milletvekili Gürsel Erol “Türkiye Cumhuriyeti’ne ve Cumhurbaşkanı’na yönelik İsrail Savunma Bakanı’nın hadsiz, mesnetsiz ve gerçeklikten kopuk söylemlerini şiddetle kınıyorum. Türkiye, dün olduğu gibi bugün de bölgesinde barışın, adaletin ve insanlık onurunun en güçlü savunucularından biridir. Türkiye, iktidarıyla muhalefetiyle mazlum Filistin halkı yanında dimdik durmaya devam edecektir. Türkiye Cumhuriyeti, 86 milyon yurttaşıyla Filistin meselesinde birdir ve katil İsrail’e karşı nettir” ifadelerini kullandı.
AK Parti MKYK Üyesi Ömer Serdar, Benjamin Netanyahu’nun Türkiye ve Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan hakkında sarf ettiği sözler, kendi politikalarını aklama çabasından öteye geçemeyen; gerçeklikten kopuk, mesnetsiz ve kamuoyunu yanıltmaya yönelik ithamlardan ibarettir. Türkiye, bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da uluslararası hukuktan, adaletten ve insan onurundan yana tavrını kararlılıkla sürdürecek ” dedi.
Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları “Gazze’de yaşanan insanlık dramının baş sorumlularından olan Benjamin Netanyahu, kendi içindeki çıkmazları örtmek adına Cumhurbaşkanımızı hedef alacak kadar ileri gitmektedir. Hakkında uluslararası arenada ciddi suçlamalar bulunan Netanyahu’nun, bölgeyi sürekli gerilim ve çatışma ortamında tutarak siyasi ömrünü uzatma çabası herkesin malumudur. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde Türkiye; adaletin, barışın ve insanlığın yanında durmaya, zulme karşı kararlı mücadelesini sürdürmeye devam edecektir” dedi.