İhsan Fazlıoğlu, İslam Medeniyeti konulu konferansa katıldı 

Fırat Üniversitesinde medeniyet konuşmaları çerçevesinde 'Mekan İle Zaman Çatalında: 'İslam Temeddünü' kavramının nazari çözümlemesine bir giriş' konulu konferans düzenlendi. Konferansa konuşmacı olarak İstanbul Medeniyet Üniversitesi Prof. Dr. Öğretim Üyesi İhsan Fazlıoğlu katıldı. 

PAYLAŞ
Elazığ Detay Haber - Muhammed Fatih Akarsu

Fırat Üniversitesinde medeniyet konuşmaları çerçevesinde “Mekan ile zaman çatalında: ‘İslam temeddünü’ kavramının nazari çözümlemesine bir giriş” konulu konferans düzenlendi. Konferansa konuşmacı olarak İstanbul Medeniyet Üniversitesi Prof. Dr. öğretim üyesi İhsan Fazlıoğlu katıldı. Konferans öncesi açıklamalarda bulunan Fırat Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fahrettin Göktaş, ilahiyat fakültesinin önemli konukları öğrenciler ve akademisyenlerle buluşturduğunu belirterek, İslam’ı bakışla günün meselelerini anlama imkanı bulduklarını söyledi. 

Prof. Dr. Göktaş, “Muhakkak biz bir referans sistemine göre konuşuyoruz. Farkında olalım olmayalım böyle bir referans ve odak noktası belirliyoruz. Maalesef son yıllarda biz genellikle batıdaki bir takım ekonomi, sosyal olayları izah ederken genellikle Amerika’daki, Avrupa’daki referans sistemini dikkate alarak konuşuyoruz. Tabi bu doğru bir şey değil. Aslında bizim kendi kültürümüzü kendi inancımızı referans olarak seçip odak noktamızı inancımızı koyduğumuz zaman konuları izah ederken sonuçları da bizim toplumumuza uyan çıktıları verecektir” dedi. 

Konuşmaların ardından İstanbul Medeniyet Üniversitesi Prof. Dr. öğretim üyesi İhsan Fazlıoğlu İslam medeniyeti ile ilgili katılımcılara önemli bilgiler verdi.  

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN