Hemşehrimiz Babaoğlu ödüle layık görüldü

ESKADER'in düzenlediği 2025 kültür ve sanat ödülleri düzenlenen tören ile sahiplerini buldu. Anlatı dalında ödül 'Katıksız' adlı eseri ile Elazığlı Rabia Babaoğlu'na verildi.

Haberin Özeti

  • ESKADER'in 2025 Kültür ve Sanat Ödülleri töreninde, anlatı dalında ödül Elazığlı Rabia Babaoğlu'na layık görüldü.
  • İstanbul İl Nüfus Müdürlüğü'nden emekli Babaoğlu, "Katıksız" adlı gerçek hayat hikayelerini içeren eseriyle ödül kazandı.
  • Fatih Belediyesi'nde gerçekleşen 18. ESKADER töreninde, 18 dalda toplam 21 kişi ve kuruma ödül takdim edildi.

Edebiyat Sanat Kültür Araştırmaları Derneği’nin düzenlediği 2025 Kültür ve Sanat Ödülleri düzenlenen tören ile sahiplerini buldu. Anlatı dalında 2025 ödülü “Katıksız” adlı eseri ile yakın tarihte İstanbul İl Nüfus Müdürlüğü görevinden emekli olan Elazığlı Rabia Babaoğlu’na verildi.

Eskader Kültür ve Sanat Ödülleri her yılın Aralık ayında açıklanıp bir sonraki yılın Nisan ayında da sahiplerine veriliyor. 18 yıldır aralıksız devam Eskader Sanat ve Kültür Ödül töreni, Fatih Belediyesi Kültür Sanat Merkezi’nde kültür sanat dünyasından pek çok ismin bir araya gelmesi ile gerçekleşti.

Bu yılki Eskader Kültür ve Sanat Ödülleri, 18 dalda toplam 21 kişi ve kuruma ödül verildi. Alıntı dalında ödül, meslek hayatında şahit olduğu acı tatlı gerçek hayat hikayelerine yer verdiği çeşitli hikayelerin yer aldığı “Katıksız” adlı eseri ile eski İçişleri Bakanlığı Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürü ve İstanbul İl Nüfus Müdürlüğü görevlerini yapmış Elazığlı Rabia Babaoğlu’na verildi.