SON DAKİKA

Teknoloji

Teknoloji Haberleri

BTK 82 Personel Alacak

BTK'da istihdam edilmek üzere 82 bilişim uzman yardımcısı alımı yapılacak. Başvurular 1 Nisan'da başlayacak ve 13 Nisan'da son bulacak. 

Başkan Havabulut: Elektronik eşyalarda kredi kartına taksit geri gelsin 

Elazığ Elektronikçiler, Fotoğrafçılar ve Saatçiler Esnaf Odası Başkanı Mehmet Havabulut, cep telefonu tablet bilgisayar vb. ürünlerde kredi kartına taksitli satış yasağının kaldırılmasını istedi. 

Sosyal medya düzenlemesinde sona gelindi 

Sosyal medya düzenlemesi için çalışmalar hızlandı. Hazırlıkları süren ‘Dezenformasyonla Mücadele Yasası’ ile bilgi kirliği ve yalan haberlerin önlenmesi amaçlanıyor. 

Dördüncü GSM operatörü geliyor

Türkiye'de dördüncü operatör olarak mart ayı itibarıyla abone almaya başlayacak NETGSM, 0510 numara bloğu ile hizmet verecek. 

e-Devlet’ten yapılabilecek

Cumhurbaşkanlığı Dijital Dönüşüm Ofisi Başkanı Ali Taha Koç, Ticaret Bakanlığı İç Ticaret Genel Müdürlüğü Haksız Fiyat Artışı Şikayet Bildirim Sistemi'nin toplumda farkındalık yaratılması ve daha fazla kullanıcıya ulaşabilmesi için e-Devlet Kapısı'ndan da sunulmaya başlandığını bildirdi.

TOGG merakla beklenen logosunu tanıttı

Türkiye’nin Otomobili Girişim Grubu (TOGG) merakla beklenen logosunu Twitter hesabından videolu paylaşımla tanıttı.

Elazığ’da GDG Devfest’21 festivali gerçekleştirildi 

Elazığ Belediyesi Bünyamin Eroğlu Kültür ve Kongre Merkezi’nde 13 Google Geliştiriciler Grubu tarafından yazılım, programcılık ve kodlama üzerine eğitim verildi. 

Türkiye'nin Otomobili İstanbul Park'ta piste çıktı

Türkiye'nin Otomobili Girişim Grubunun (TOGG) sosyal medya hesaplarından paylaşılan videoda yerli otomobilin üretim ve montaj sürecine ilişkin yeni detaylar paylaşılırken aracın İstanbul Park pistindeki sürüş görüntüsü de videoda yer aldı. Otomobilin 0-100 km/s hızlanmasının 4,8 saniye olduğu aktarıldı.

Türkiye'de mobil abone sayısı 84,6 milyonu geçti

Türkiye'de mobil abone yaygınlığı, haziran sonu itibarıyla 84,6 milyonu geçerken bunların 78 milyona yakını 4,5G hizmeti alanlardan oluştu.

Elazığ Belediyesi’ne TEKNOFEST’ten 2 Ödül

Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları’nın "Genç Beyinler Bilimle Buluşuyor" projesi kapsamında destek verdiği Fırat Üniversitesi öğrencileri, dünyanın en büyük Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali TEKNOFEST’te farklı kategorilerde dereceler kazandı.

Rekabet Kurumu'ndan flaş WhatsApp açıklaması

Rekabet Kurumu'ndan yapılan son dakika açıklamaya göre WhatsApp'ın güncellemesi onaylayanlar dahil yürürlüğe girmeyecek.

Whatsapp'tan kullanıcıları sevindirecek gelişme! 24 saat içinde

Mesajlaşma platformu Whatsapp, yakında 24 saatlik kaybolan mesajlar özelliğini kullanıcılara sunmaya hazırlanıyor.

Yazılım Öğrencilerine Yönelik Proje Hayata Geçirildi!

Fırat Üniversitesi ile Arçelik arasında yeni bir işbirliği yapılarak yazılım alanında okuyan öğrencilere yönelik yeni bir proje hayata geçirildi.

Rekabet Kurulu'ndan WhatsApp kararı

Rekabet Kurulu, Facebook’un Türkiye’de, WhatsApp kullanıcılarının verilerinin 8 Şubat 2021 tarihinden itibaren başka hizmetler için kullanılmasına yönelik getirdiği koşulları durdurması ve bu koşulları kabul eden veya kabul etmeyen tüm kullanıcılara Facebook’un veri paylaşımını içeren yeni koşulları durdurduğunu anılan tarihe kadar bildirmesi şeklinde geçici tedbir alınmasına karar verdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan sürücüsüz otobüs testi

Cumhurbaşkanı Erdoğan, dünyanın ilk elektrikli seri üretim ve sürücüsüz otobüsünün tanıtım programına katıldı ve test sürüşünü gerçekleştirdi. Erdoğan yolculuk sırasında, "Kabine toplantımıza mühendislerimizce geliştirilen dünyanın ilk seri üretim 4. seviye sürücüsüz elektrikli otobüsü Atak Electric'le gidiyoruz" dedi.

Cumhurbaşkanlığından flaş WhatsApp açıklaması

WhatsApp sözleşmesi iptal mi sorusu gündem oldu. WhatsApp gizlilik sözleşmesi için yeni bir karar alındı. Rekabet Kurulu, Facebook ve WhatsApp hakkında soruşturma başlatıldığını duyurmuştu. Yaşanan gelişmelerle ilgili açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanlığı Dijital Dönüşüm Ofisi (CBDDO) Başkanı Dr. Ali Taha Koç, "WhatsApp, gizlilik politikasını daha iyi anlatabilmek için zaman kazanmak istedi" dedi.

Gururumuz oldular!

Toplam 71 haber.