SON DAKİKA

Teknoloji

Teknoloji Haberleri

TOGG kilometrede ne kadar yakacak?

Türkiye'nin ilk yerli otomobili Togg'un ilk seri üretim aracı banttan indi ve önümüzdeki Mart ayında ise yollarda olacak. TOGG'la ilgili şimdiden en çok merak edilenlerin başında ise KM'de ne kadar yakacağı oldu.

Togg’un ilk şarj istasyonu kuruldu 

Türkiye'de kullanıcılara kesintisiz ve sorunsuz bir deneyim yaşatmayı hedefleyen Togg, Trugo markasıyla ilk cihazlarını Bolu HighWay Dinlenme Tesisi'nde kurdu. 

Elazığ Belediyesi bilimin nabzını tutacak

Elazığ Belediyesi; bilim, sanat, eğitim ve kültürel alanlarda vatandaşların gelişimlerine katkı sağlamaya devam ediyor.

TOGG'un fiyatı ne kadar olacak? 

Togg fiyatı merak konusu olmaya devam ederken heyecanlandıran açıklama Togg'un ortaklarından Anadolu Grubu'nun Yönetim Kurulu Başkanı Tuncay Özilhan'dan geldi. Yüzde 7 ÖTV hedefinin tutturulabileceğini belirten Özilhan, “Türk vatandaşının ulaşabileceği bir araç olacak” dedi. Hesaplamalara göre aracın giriş fiyatı 'bugünün koşullarında' 900 bin TL’nin de altında olacak.

Otomobil devi tasarladı! Görenleri şaşkına çeviriyor!

Çinli Dongfeng Motor şirketinden bir tasarımcı, dört basamaklı beygir güçlerine ulaşan Bugatti Hyper Truck isminde etkileyici bir kamyon tasarladı. Kamyonu görenler şaşkınlıklarını gizleyemedi.

Elektrikli otomobilde devrim!

ABD'de bir şirket dakikalar içinde tamamen şarj olabilen ve mevcut pillerin iki katından daha uzun süre dayanan, elektrikli otomobiller için uygun bir katı pil geliştirdi.

TEKNOFEST’te Elazığ rüzgârı

Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları’nın "Genç Beyinler Bilimle Buluşuyor" projesi kapsamında destek verdiği İpek Yolu Uluslararası Çocuk ve Gençlik Çalışmaları Merkezi ipek Yolu Roket Takımı, TEKNOFEST’te Türkiye üçüncüsü ve en iyi sunum ödüllerini alarak 2 ödülle bizleri gururlandırdı.

Belediyenin Teknofest’te desteklediği 13 takım finalde!

Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları’nın "Genç Beyinler Bilimle Buluşuyor" projesi kapsamında destek verdiği Fırat Üniversitesi ve İpek Yolu Uluslararası Çocuk ve Gençlik Çalışmaları Merkezi Teknoloji Takımları, dünyanın en büyük Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali TEKNOFEST’te farklı kategorilerde finale kaldı. 39 farklı kategorinin yer aldığı teknoloji yarışmalarında 600 bine yakın yarışmacının arasından finalist olan Fırat Üniversitesi öğrencileri, bütün Elazığlıları gururlandırdı.

TOGG Mart’ta satışa çıkacak 

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Türkiye’nin otomobili TOGG'un önümüzdeki yıl mart ayında yollarda olacağını söyledi. 

Başkan Şerifoğulları’ndan TEKNOFEST takımlarına tam destek

Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları; dünyanın en büyük havacılık, uzay ve teknoloji festivali olan TEKNOFEST'te şehrimizi temsil edecek teknoloji takımlarına maddi, manevi destek olmaya devam ediyor.

Fırat EDAŞ 2022 yılının ilk yarısında yatırımlara hız verdi

Elâzığ, Bingöl, Tunceli ve Malatya’da elektrik dağıtım hizmeti sunan Fırat Elektrik Dağıtım A.Ş. (Fırat EDAŞ), kaliteli ve kesintisiz enerji arzı hedefiyle 2022’nin ilk yarısında yatırımlarını artırdı. Elektrik dağıtım hattı toplam uzunluğunu 100 kilometreden daha fazlaya ulaştırmayı başaran şirket, toplamda 13 km uzunluğunda da yer altı elektrik şebekesinin kurulumunu sağladı.

Togg için üretilen ilk batarya paketlendi

Önümüzdeki yıl ilk çeyrekte satışa sunulacak Togg'daki bataryanın testleri başarıyla tamamlandı. Gebze'deki geliştirme merkezi Togg'da kullanılacak yerli bataryayı üretti. Siro'nun seri üretimiyle Togg, kendi bataryasını üretebilen dünyadaki sayılı fabrikalardan olacak.

Elazığlı firma, yeni nesil dijital kartvizit geliştirdi

Merkezi Elazığ'da bulunan Hmd Tasarım ve Tanıtım Ürünleri, pandeminin de getirdiği iletişim zorluklarını göz önüne alarak 2020 yılında yeni yatırım ve girişimler ile 'Yeni nesil dijital kartvizit' olan 'Smart Card' ı geliştirdi.

Yarın telefonlarda '5G' ibaresi görülecek! 

Yüksek hızda veri iletişimi sağlayan 5G teknolojisi, yarın Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu'nun katılacağı tanıtım töreniyle havalimanında hizmete sunulacak.

İki otomobil devinden flaş karar! 

İki büyük otomobil devi Tofaş ve Ford, KAP'a yaptıkları açıklamada üretimde ara vereceklerini bildirdi. Tofaş yıllık izin ve planlı bakım kapsamında Ağustos'ta iki hafta süreyle üretimi durduracak. Ford Otosan yıllık izin kapsamında Ağustos ayı içinde üretime ara verecek.

TOGG'un fiyatı dudak uçuklattı! 

Türkiye'nin yerli otomobili TOGG'un 2023 yılında satışa çıkması bekleniyor. TOGG'un fiyatı ise 1 milyon lira olarak belirlendi. TOGG'un satışa çıkacağı 2023 yılı için birçok AK Parti milletvekilinin talepte bulunup sıraya girdiği öğrenildi.

Bakan Varank: 31 bin kişi uzaya gitmek için başvuru yaptı 

anayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, uzaya gitmek için sisteme kaydını yaptıran vatandaşların sayısını açıkladı.

Detay Haber WhatsApp hattı yayında

Elazığ’da 4 yıldan beri yayın hayatını sürdüren Elazığ Detay Haber internet sitesinin WhatsApp hattı yayında.

Fırat Üniversitesi’nde ‘Yapay Zeka Paneli’ gerçekleştirildi 

Fırat Üniversitesi, Adli Bilişim Mühendisliği bölümü bünyesinde kurulan Siber Güvenlik Topluluğu, Adli Bilişim farkındalığının artırılması amacıyla “Adli Bilişim'de Analitik Yaklaşımlar ” konulu panel düzenledi. Fırat Üniversitesi Prof. Dr. Bahaddin Öğel Konferans salonunda düzenlenen panelde konuşan Tıp Fakültesi Kardiyoloji Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Tarık Kıvrak, yapay zekanın pandemi ile birlikte önemini artırdığını kaydetti. 

Toplam 71 haber.