SON DAKİKA

Sağlık

Sağlık Haberleri

Elazığ’da 2022 yılında 7,5 milyon kişi muayene edildi

İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Cahit POLAT, 2022 yılı 12 aylık dönemde Elazığ genelinde hastanelere, Aile Hekimliklerine ve diğer sağlık tesislerine müracaat eden toplam 7.429.354 hastanın muayene edildiğini açıkladı.

SMA için 2 ilaç tedavi rehberine alındı 

SMA Bilim Kurulu, yoğun gündemle toplandı. SMA taramalarının sonuçları, tedavisi devam eden hastaların tedavi süreçleri ve tedavi yöntemlerindeki son gelişmelerin ele alındığı toplantıda, SMA tedavisinde kullanılan iki ilaç tedavi rehberine alındı

Elazığ İl Sağlık Müdürlüğü'ne 1 yeni Ambulans tahsis edildi

Elazığ İl Sağlık Müdürlüğü emrine tahsis edilen 1 adet 4x4 tam donanımlı ambulans kullanıma sunuldu.

Hastanelerin Acil Servisleri ana baba günü

Elazığ’da son günlerde kamu ve özel hastanelerin acil servislerinde yoğunluk yaşanıyor.

Elazığ'da Özel Hastaneler vatandaşın kanını emiyor

Elazığ'da hizmet veren özel hastanelerde tedavi gören vatandaşlar tahlillerde ve tedavilerde yüksek fiyat uygulamasından rahatsızlık duyduklarını ifade ettiler...

İki Türk’ten kanser aşısı müjdesi!

Geliştirdikleri koronavirüs aşısıyla geçtiğimiz yıllarda tüm dünyadaki en çok konuşulan isimler arasında yer alan Prof. Dr. Özlem Türeci ve Prof. Dr. Uğur Şahin, şimdi de kanserle mücadele çalışmalarıyla gündem oldu. Almanya’nın dünyaca ünlü haftalık haber dergilerinden Focus’a kapak olan Türeci ve Şahin kanser aşısı ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

Elazığ İl Sağlık Müdürlüğü 2022 yılında 153.387 acil çağrıya cevap verdi

Elazığ İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Cahit POLAT, 2022 yılı 12 aylık dönemde İl Sağlık Müdürlüğüne bağlı 112 Acil Çağrı Merkezi ihbar hattına gelen toplam 153.387 acil çağrıya cevap verdiklerini söyledi.

Hizmet-İş’ten sağlıkta indirim protokolü 

Elazığ’da sağlık sektöründe hizmet veren özel bir hastane ile Hak İş Konfederasyonu’na bağlı Hizmet İş Sendikası arasında sağlıkta indirim protokolü imzalandı. 

Sağlık çalışanlarına büyük müjde!

Sağlık Bakanlığı, muayenehane hekimleriyle ilgili "özel hastanenin yüzde 15 seviyesinde dışarıdan hekim kabul edilebileceği" yönündeki kota düzenlemesini kaldırdı.

Özay: Sağlık hizmetleri gurur verici

Sağlık problemleri sebebiyle Elazığ Fethi Sekin Şehir Hastanesi’nde tedavi gören Maden İl Genel Meclis Üyesi Suphi Özay, sağlık hizmetleri ve kendisinin sağlık durumu ile ilgili açıklama yaptı. 

Bakan Koca'dan MHRS randevuları hakkında yeni açıklama 2 yeni uygulama geldi

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, sosyal medya hesabından yaptığı açıklama ile Merkezi Hekim Randevu Sisteminde (MHRS) iki yeni uygulama başladığını duyurdu.

Fethi Sekin Şehir Hastanesi'ne 17 personel alınacak 

Elazığ Fethi Sekin Şehir Hastanesi’ne çeşitli kadrolarda ve derecelerde toplamda 17 hekim alınacak. 

Bu balıklar tehlike saçıyor!

Sağlıklı olduğu sanılıyordu ama insan sağlığı için çok zararlı çıktı. Balık en sağlıklı protein kaynağı olarak görülüyor. Sonbahar ve kış aylarında balıkçı ve pazar tezgahlarından alınan çeşit çeşit balıklar her hafta sofralarda yer buluyor. Uzmanlar zengin Omega 3 kaynağı olan balıkların tehlikeleri hakkında uyarıyor. İşte balık yiyenleri bekleyen tehlike...

Polat, vatandaşları karbonmonoksit zehirlenmelerine karşı uyardı

Ülkede bilgisizlik, yanlış kullanım ve ihmal yüzünden her yıl kış aylarında yüzlerce vatandaşın karbonmonoksit gazı ile hayatını kaybettiğini belirten İl Sağlık Müdürü Cahit Polat, “Karbonmonoksit ile meydana gelen zehirlenmelerde kısa süre içerisinde tıbbı müdahale yapılmazsa, zehirlenmeler ölümle sonuçlanabilir.

Enfeksiyonlara karşı maske önerisi 

Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Turan hastalanan çocukların bulaşın aktif olduğu ilk 48-72 saatlik dönemde okula gönderilmemesi gerektiğini belirterek, "Okullar, öğrencilerine solunum yolu enfeksiyonlarının yoğun görüldüğü süreçlerde maske takmalarını önerebilir'' dedi. 

3'lü tehlike hızla yayılıyor

Havaların soğumasıyla grip vakalarında artış yaşanırken, son dönemde üst solunum yollarında aynı anda birden fazla virüs görülmeye başlandı. Aciller dolup taşmaya başladı, Prof. Dr. Oğuz Reşat Sipahi'den çok önemli bir açıklama geldi.

Bakanı Koca, 31 Bin 317 personel alınacağını açıkladı 

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Sağlık Bakanlığı’na 31 bin 317 kişilik alım yapılacağını açıkladı. Bakan Koca, 31 bin 317 kişinin alımı için kılavuz yayınlamak üzere önümüzdeki hafta ÖSYM'ye gönderiyoruz dedi. 

Polat, yapımı devam eden sağlık tesisi inşaatlarını ziyaret etti 

İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Cahit Polat Elazığ genelinde yapımı devam eden sağlık tesisi inşaatlarına yönelik ziyaretlerini sürdürüyor. 

Sağlık Çalışanlarına ek ödeme yönetmeliği Resmi Gazete'de 

Sağlık Bakanlığı'nın yeni ek ödeme yönetmeliği Resmi Gazete'de yayımlandı. Yeni ek ödeme yönetmeliği ile birinci basamakta kapsam dışı kalan sağlık çalışanları ile eczacılar teşvik kapsamına alındı. Söz konusu sağlık çalışanlarının taban ve teşvik ödeme oranları da belli oldu. 

Toplam 417 haber.