SON DAKİKA

Ekonomi

Ekonomi Haberleri

Zorunlu trafik sigortasına yüzde 10 zam

Sigortacılık ve Özel Emeklilik Düzenleme ve Denetleme Kurumu (SEDDK), araç grubu ve kullanım türüne göre uygulanan baz primlerin Şubat 2024 için de yüzde 10 artırılmasına karar verdi.

Emekliye ek zam verilecek mi?

Milyonlarca SSK ve Bağ-Kur emeklisinin gözü kulağı bugün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında toplanacak olan Kabine toplantısına çevrilmiş durumda. Maliye ve Çalıma Bakanlıklarının yaptığı emekliye ek zam çalışmaları masaya yatırılacak ve son karar verilecek. Kabine toplantısı sonrası Cumhurbaşkanı Erdoğan kararı açıklayacak. İşte masadaki zam formülleri...

AK Parti'den emekliye ek zam açıklaması!

Milyonlarca emekli iktidardan gelecek ek zam haberini beklerken, AK Parti Meclis Grup Başkanı Abdullah Güler, emeklilere yapılması beklenen ek zam ile ilgili açıklama geldi. Güler, "Etki analizleri, bütçe imkanları değerlendiriliyor." dedi. 

SGK ve Bağ-Kur emeklisine ne verilecek?

Hükümet, SSK ve Bağ-Kur emeklilerine ek zam ve en düşük emekli maaşının yükseltilmesiyle ilgili çalışmayı tamamladı. En düşük emekli aylığının yükseltilmesine yönelik farklı senaryoların yer aldığı çalışma, Kabine toplantısında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a sunulacak. Erdoğan'ın onayının ardından ise Meclis'e sevk edilerek yasalaşacak.

Bankalar emekli promosyonu için düğmeye bastı! 

SSK ve Bağkur emeklilerinin ek zam talepleri gündemdeyken bankaların promosyon yarışı da başladı. Ocak ayındaki zamdan sonra promosyon tutarlarının 20 bin TL'ye kadar yükselmesi bekleniyor. Peki emekliler hangi durumlarda maaş hesabını başka bankaya taşıyabilir? Taahhüt süresi bitmeden banka değiştirmek mümkün mü?

Pompadan zam akıyor! 

Dün itibariyle 2023 enflasyonunun belli olmasının ardından akaryakıtta ÖTV oranı yüzde 25.6 arttı. Bu da benzinin litresinde ÖTV'yi 7,52 TL'den 9,45 TL'ye, motorinin litresinde de ÖTV'yi 7,05 TL'den 8,86 TL'ye çıkardı. Araç sahiplerini bir nebze sevindirecek haber geldi. Bu gece yarısından itibaren motorine indirim geliyor. İşte zamlı benzin ve motorin fiyatları...

Türkiye'nin 2022 gelir vergisi rekortmeni Selçuk Bayraktar oldu

Türkiye'nin 2022 gelir vergisi rekortmeni, Baykar Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Bayraktar oldu.

Memur ve emeklilerin maaş zammı belli oldu! 

Milyonlarca memur ve emekli bunu bekliyordu. TÜİK, Aralık ayı enflasyon rakamlarını açıkladı. TÜİK'e göre Aralık'ta aylık enflasyon yüzde 2.03, yıllık enflasyon ise yüzde 64,77 oldu. ENAG'a göre yıllık enflasyonu yüzde 127.21, 2023 yılı Aralık ayı enflasyonu ise yüzde 4.12 oldu. Böylece milyonlarca memur ve emeklinin 6 aylık enflasyon zammı kesinleşti.

Özel iletişim vergisine rekor zam!

Resmi Gazete'de yayımlanan tebliğ ile 1 Ocak 2024 tarihi itibarıyla geçerli olacak Özel İletişim Vergisi 260 TL'den 400 TL'ye yükseltildi. Ücret, arzu edilmesi halinde 12 ay halinde fatura taksitlerine yansıtılabilecek.

Benzin ve motorine kallavi zam geliyor! 

Brent petrol fiyatları ve dövizdeki değişikliklerle birlikte vatandaşlar benzin ve motorin fiyatlarını takibe devam ediyor. Fiyatlar indirim ve zam haberleriyle değişkenlik göstermeye devam ediyor. Yeni zamlar kapıda...

Çalışan emeklilere 5 bin lira ikramiye Resmi Gazete'de

Ekonomiye ilişkin düzenlemeler ile birlikte, çalışan emeklilere 5 bin lira ikramiye verilmesini de içeren kanun Resmi Gazete'de yayınlandı.

Işıkhan, Asgari Ücret ile ilgili açıklama yaptı 

Gerçekleştirilen Asgari Ücret Tespit Komisyonu 3. toplantısının ardından Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan açıklamalarda bulundu. 

1 Ocak'tan itibaren 5 yeni uygulama hayata geçiyor 

Yeni yılla birlikte konut kiralamalarına 'Airbnb' düzenlemesinden restoran ve kafelerde fiyat listelerinin giriş kapılarında ya da masalarda görünür şekilde olmasına kadar bir dizi yenilik hayata geçecek.

Araç sahiplerini üzecek haber!

Yeni yıl zamlarla gelecek. 

Asgari Ücret ne kadar olacak? 

Yeni yılda geçerli olacak asgari ücreti belirleme çalışmalarında taraflar müzakerelerde belli bir aşamayı geride bırakırken, nihai karar bu hafta beklenen üçüncü toplantıyla birlikte açıklanacak. 

Çalışan emekliye 5 bin lira ikramiye ne zaman ödenecek?

Çalışan emekli bir defaya mahsus verilecek 5 bin lira ikramiye ödemesi için geri sayım başladı. 26 Aralık Salı günü TBMM Genel Kurulu'nda çalışan emekliye 5 bin lira ikramiye verilmesini içeren torba kanun teklifi görüşülecek.

Bakan Işıkhan'dan flaş açıklamalar! Memur zammı ne kadar olacak

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, TBMM'de konuştu. Zamlı asgari ücretin herkesi memnun edeceğini belirten Işıkhan, emekli alıklarının da iyileştirileceği sözü verdi. Memurlara 3600 Ek Gösterge düzenlemesinin en kısa sürede hayata geçirileceğini belirten Bakan Işıkhan, çalışan emeklilere 5 bin TL ikramiyenin de karar Resmi Gazete'de yayınlandıktan 2 gün sonra yapılacağını duyurdu.

Motorine kallavi zam geliyor! 

Kızıl Deniz'deki kriz nedeniyle brent petrol fiyatlarındaki artış benzin ve motorin fiyatlarına zam olarak yansımaya başladı. Bu gece yarısı benzine 1 lira 46 kuruş zam geldi. Sıra motorinde Motorinin litre fiyatı 1 lira 50 kirş zam geliyor. 120 Aralık 2023 benzin, motorin ve LPG fiyatları...

Bakan açıkladı! Hesaplara yatırılıyor

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, evlerinde bakılan tam bağımlı vatandaşlar ve ailelerine ekonomik destek sağlamak amacıyla bu ay toplam 2,8 milyar TL Evde Bakım Yardımı’nı hesaplara yatırmaya başladıklarını açıkladı.

Toplam 1036 haber.