SON DAKİKA

Eğitim

Eğitim Haberleri

Öğretmen ataması ne zaman yapılacak?

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, öğretmen atamalarına ilişkin açıklama yaptı. Yeni öğretmen alımı için takvimin, ekim ayı sonunda ilan edileceğini söyleyen Bakan Tekin, “Bahar eğitim öğretim yılı başlarken yeni arkadaşları ailemize dahil etmeyi planlıyoruz.” dedi.

4 ilde okulların tatili 27 Mart'a kadar uzatıldı! 

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, son dakika açıklamasında eğitime verilen aranın Kahramanmaraş, Adıyaman, Malatya ve Hatay'da 27 Mart'a kadar uzatıldığını söyledi. Adana, Kilis, Diyarbakır ve Şanlıurfa'da eğitim 1 Mart'ta başlıyor...

Özel Meslek Liseleri Federasyonu TBMM’de 

Özel Meslek Liseleri Federasyonu Yönetimi ve üyeleri Genel Başkan Av. Ahmet YALÇIN öncülüğünde TBMM’de toplanarak Özel Meslek Liselerinin  sorunları ve çözüm önerileri görüşüldü. Toplantı, bir çok milletvekilinin katılımı ile TBMM Toplantı Salonunda gerçekleştirildi.

Türk Eğitim-Sen Öğretmenlik Meslek Kanunu Çalıştayı düzenleyecek 

Türk Eğitim Sen Elazığ Şubesi 20-23 Ocak tarihlerinde Ankara'da düzenlenecek olan "Öğretmenlik Meslek Kanunu Çalıştayı" katılacağını duyurdu. 

TÜGVA'nın Kitap Kurdu Yarışması'nın lansmanı yapıldı 

TÜGVA Elazığ İl Temsilciği tarafından “Kitap Kurdu Yarışması” projesinin lansmanı yapıldı. Lasnman toplantısında öğrencilere kitaplar dağıtılarak kitap tanıtımı yapıldı. 

Öğrencilere ulaşım desteği başladı 

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Yanık, sosyal yardım faydalanıcısı hanelerde bulunan ilköğrenim, ortaöğrenim ve yükseköğrenim öğrencilerinin ulaşım giderlerinin karşılanmasına yönelik destek programının başladığını duyurdu. 

İl Özel İdaresi personellerine eğitim semineri 

Elazığ İl Özel İdaresi, personellerin bilgi ve becerilerini artırmak amacıyla rutin olarak gerçekleştirdiği hizmet içi eğitim seminerlerine devam ediyor. 

Elazığ Belediyesi’nden ücretsiz KPSS tekrar dersleri

Elazığ Belediyesi eğitime verdiği önemle memur adaylarına yönelik hizmetlerini sürdürüyor.

Lise Öğrencileri Fırat Üniversitesi’ni gezdi

Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından Fırat Üniversitesi’ni lise öğrencilerine tanıtmak amacıyla başlatılan “Fırat’ta Bir Gün” etkinliği kapsamında 3 lise daha Fırat Üniversitesi’ni gezdi. Şuana kadar toplamda 11 lise Fırat Üniversitesi’ni ziyaret etti. 

Bakan Özer tarihi açıkladı! Tüm öğrencilere ücretsiz olacak

İlk kez geçen yaz tatilinde açılan kurslara öğrencilerin büyük ilgi gösterdiğini belirten Bakan Özer, yarıyıl tatilinde de ücretsiz kursların devam edeceğini belirtti. Özer tarihleri açıkladı.

Bakan Özer'den beklenen açıklama! 

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, 2023 yılı öğretmen atamalarıyla ilgili yapmış olduğu açıklamada "Bakanlık çalışmalarını yapar, alım yapılacağı zaman duyurulacak." dedi.

YKS oturumları ne zaman yapılacak? 

ÖSYM'nin internet sitesinden açıklanan sınav takvimine göre, Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) oturumları 17-18 Haziran 2023'te yapılacak. 

TÜGVA’dan ortaokul öğrencilerine yönelik etkinlik 

Kısa bir süre önce atanan TÜGVA İl Temsilcisi Muhammed Sacid ATAŞ ve Yönetim Kurulu çalışmalarına hız kesmeden devam ediyor.

Türköver’den NLP ve Kişisel Gelişim seminerleri

İstanbul NLP Akademi Berna Türköver ile Ekibi tarafından, T.C. Vakıflar Genel Müdürlüğü Yöneticilerine NLP ve Kişisel Gelişim Seminerleri verildi.

Demirbağ’ın girişimleriyle, Erimli Ortaokulu’nun yalıtım sorunu çözülüyor 

AK Parti Elazığ Milletvekili Zülfü Demirbağ, Erimli beldesinde Bulunan Erimli Ortaokulu’nun yalıtımıyla ilgili talep için girişimlerde bulundu. Okul idarecileri ve veliler, yalıtım sorununun çözümü için girişimlerde bulunan Milletvekili Demirbağ’a teşekkür etti. 

Bakan Özer duyurdu! Artık ara tatillerde de olacak

Bakan Özer'den milyonlarca öğrenciyi ilgilendiren önemli açıklamalar geldi. Bakan, ara tatillerde de kurslarla öğrencilere destek olmaya devam edeceklerini bildirdi.

KYK borçları nasıl silinecek? 

Yeni düzenlemeyle Kredi Yurtlar Kurumu borçları faizsiz, cezasız kapatılabilecek. Öğrenim kredisi alanlar, aldıkları miktar kadar ödeme yapacak. 27 milyarlık borç silinecek.

Zafer Kiraz’la diksiyon eğitimi Elazığ’da

Yıllardır TRT ekranlarından severek takip edilen Türkiye’nin en iyi haber spikerlerinden Zafer Kiraz, Diksiyon, Beden Dili ve Etkili İletişim eğitimleri için Elazığ’a geliyor.

Baskil Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nin yapımı tamamlandı 

Elazığ depreminde ağır hasar alarak yıkımı yapılan Baskil Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nin yapımı tamamlanarak hizmete açıldı. 

Toplam 290 haber.