Gürkan, SAMEKS verilerini değerlendirdi 

Müstakil Sanayici ve İş Adamları Derneği Kasım ayı SAMEKS verileri açıklandı. MÜSİAD Elazığ Başkanı Tekin Gürkan Kasım ayı SAMEKS Verilerini değerlendirdi. 

PAYLAŞ
Elazığ Detay Haber - Muhammed Fatih Akarsu

Müstakil Sanayici ve İş Adamları Derneği (MÜSİAD) Kasım ayı SAMEKS verileri açıklandı. MÜSİAD Elazığ Başkanı Tekin Gürkan açıklanan Kasım ayı SAMEKS Verilerini değerlendirdi 

Başkan Tekin Gürkan, 2022 yılı Kasım ayında mevsim ve takvim etkisinden arındırılmış SAMEKS Bileşik Endeksi, bir önceki aya göre 0,5 puan azalarak 53,1 değerine gerilemiştir. Bu dönemde Hizmet Sektörü SAMEKS Endeksi önceki aya göre 1,0 puan azalış kaydederek 50,8 puana gerilemesine karşın referans değer üzerindeki seyrini sürdürmüştür. Önceki aya göre 1,1 puan yükseliş kaydederek 59,1 seviyesine ulaşan Sanayi Sektörü SAMEKS Endeksinin atış eğilimi bu dönemde de sürmüştür. Hizmet sektöründe gözlenen gerilemede girdi alımlarının artış hızının önceki aya kıyasla hız kaybetmesi etkili olurken, sanayi sektöründe gerçekleşen artışta ise yeni siparişlerin canlı görünümünün tetiklediği üretim artışı belirleyici olmuştur. Bu gelişmeler neticesinde önceki aya göre 0,5 puan azalmasına karşın 53,1 seviyesinde gerçekleşen mevsim ve takvim etkisinden arındırılmış SAMEKS Bileşik Endeksi, yılın dördüncü çeyreğine dair pozitif görünümünü sürdürmüş ve ekonomik aktivitedeki canlılığın Kasım ayında da devam ettiğine işaret etmiştir” ifadelerini kullandı. 
 

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN