Zincir Marketler Haberleri
SON DAKİKA

Zincir Marketler Haberleri

Zincir marketler pazar günleri kapatılabilir! 

Marketlerin pazarları kapanmasına yeşil ışık. İstanbul Ticaret Odası İTO Perakende Meslek Komitesi’nin düzenlediği çalıştaya, zincir marketlerin pazar günleri kapalı tutulması tartışması damga vurdu

Bayram öncesi zincir marketler ve AVM’ler denetlendi 

Elazığ Belediyesi, Kurban Bayramı’na sayılı günler kala vatandaşların sağlığını korumak için şehir genelinde gıda satışı yapan zincir marketler ve AVM’lerde denetimleri sıklaştırdı. 

Bir zincir market 419 temel ihtiyaç ürününde fiyat sabitledi

Asgari ücret zammı sonrası bazı zincir marketlerin etiket değişimleri vatandaşın tepkisine neden olmuştu. Hal böyle olunca Türkiye'de faaliyet gösteren zincir marketlerden 'fiyat sabitleme' adımı geldi. Daha fazla zincir marketin bu adıma katılması halinde Tüketici Konfederasyonu Başkanı Aydın Ağaoğlu enflasyona olumlu yönde katkı sağlayacağını söylüyor.

Zincir market yöneticilerine fiyat uyarısı

Ticaret Bakanı Mehmet Muş, Türkiye'nin en fazla şubeye sahip 4 ulusal zincir marketin genel müdürüyle görüştü. Bakan Muş, asgari ücret zammı sonrası etiket fiyatlarıyla ilgili yöneticileri uyardı. Bakan Muş, "Piyasa düzenini ve işleyişini bozmaya dönük haksız fiyat artışlarına asla müsaade etmeyeceğiz" dedi. 

Fahiş fiyat ve stokçuluğa 9 milyon lira ceza 

Ticaret Bakanlığı, temel gıda ve temizlik ürünlerinde fahiş fiyat uygulayan ve stokçuluk yaptıkları belirlenen zincir marketler ve işletmelere toplam 9 milyon 403 bin TL ceza verilmesine karar verdi. 

Karabalık AVM Kimin Hedefinde?

İlimizde son yıllarda zincir marketlerden daha uygun ve kaliteli ürün satan bir firma hakkında ortaya atılan iddianın gerçek olmadığı, bazı çevrelerin bu firmayı kamuoyu önünde zor durumda bırakıp ticari itibar suikastı yapmak için bu tür iddiaları ortaya attıkları ifade ediliyor.

Elazığ’daki bazı marketlerde sıvı yağ satışı, bir adetle sınırlandırıldı

Elazığ’da hizmet veren bazı zincir marketlerde sıvı yağ satışı, bir adetle sınırlandırıldı.

Başkan Özdoğan ‘Ulusal marketler nasıl durdurulacak’

Elazığ Kovancılar Esnaf Odası Başkanı Ahmet Özdoğan, ilçelerinde yeni açılacak şubelerle ulusal marketlerin sayısının 15 olacağını ifade ederek ulusal marketlere dur demek için onlara ruhsat verilmemesi gerektiğini söyledi. 

5 zincir markete 'fahiş fiyat' cezası kesildi!

Rekabet Kurumu tarafından zincir marketlerle ilgili yürütülen soruşturma tamamlandı. 5 zincir markete idari para cezası verilmesine karar verildi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan talimatı verdi tüm Türkiye'de olacak!

Zincir marketlerin fahiş gıda fiyatlarına karşı hükümet düğmeye bastı. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın talimatıyla her yerde açılacak Tarım Kredi Kooperatifleri marketleriyle ilgili ayrıntılar belli oldu.