Uğur Şahin Haberleri
SON DAKİKA

Uğur Şahin Haberleri

İki Türk’ten kanser aşısı müjdesi!

Geliştirdikleri koronavirüs aşısıyla geçtiğimiz yıllarda tüm dünyadaki en çok konuşulan isimler arasında yer alan Prof. Dr. Özlem Türeci ve Prof. Dr. Uğur Şahin, şimdi de kanserle mücadele çalışmalarıyla gündem oldu. Almanya’nın dünyaca ünlü haftalık haber dergilerinden Focus’a kapak olan Türeci ve Şahin kanser aşısı ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

Uğur Şahin'den koronavirüs için korkutan uyarı! 

Koronavirüs pandemisinde Biontech aşısını bularak salgının gerilemesinde çığır açan buluşun sahibi Uğur Şahin, yeni varyantlar için korkutan uyarı yaptı.

Uğur Şahin kötü haberi verdi! 

Koronavirüs ile mücadelede onaylanan ilk aşıyı geliştiren BioNTech’in CEO’su Türk bilim insanı Prof. Uğur Şahin, Omicron varyantı için geliştirilecek aşının birkaç hafta ertelendiğini söyledi.

Uğur Şahin müjdeyi verdi!

Koronavirüsle mücadelenin en önemli dönüm noktasına imza atan Prof. Dr. Uğur Şahin, Covid-19 aşısıyla ilgili son gelişmeyi duyurdu. Aşının 6 aylıktan itibaren çocuklara da yapılabilmesi için başvuru yapıldı.

Artık iki doz aşı yetersiz! Omicron aşısı geliyor

Koronavirüs salgını varyantlarla tehlike saçmaya devam ederken Pfizer artık iki aşının yetersiz olduğunu söyledi. ABD'li Pfizer ile Türk bilim insanları Özlem Türeci ve Uğur Şahin'in Almanya'da kurduğu BioNTech, Omicron varyantına karşı bir aşı için kolları sıvadı.

Uğur Şahin'den rahatlatan açıklama! 

ALMANYA'da Covid-19 aşısını bularak tüm dünyayı rahatlatan BioNTech kurucusu Uğur Şahin ve Özlem Türeci'den dünyayı kasıp kavuran Omicron varyantıyla ilgili rahatlatan açıklama geldi. Uğur Şahin, "Omicron varyantı nedeniyle herhangi bir korku duymaya, paniğe gerek yok. Aşının bu varyanta karşı daha az etki sağladığını ama ağır hastalıktan da koruduğunu biliyoruz" dedi.

Uğur Şahin ve Özlem Türeci korona için kötü haberi verdi! 

Dünyada onaylanan ilk koronavirüs aşısını geliştiren Alman şirketi BioNTech'in kurucuları Dr. Özlem Türeci ve Prof. Dr. Uğur Şahin'den korkutan açıklamalar geldi. Covid-19’un ve pandeminin ne zaman biteceği ile ilgili Türeci, “Birkaç yıl daha virüsle uğraşacağız. Koronavirüs daha yönetilebilir bir virüs olacak” dedi. Mutasyonlar için geliştirilen aşı üzerine konuşan Şahin, “Şu anda mevcut aşıyı değiştirmeye gerek yok” diye konuştu.

Uğur Şahin'den aşı açıklaması!

Koronavirüs aşısını geliştiren Biontech firmasının CEO'su Uğur Şahin, aşıya ilişkin yeni bilgiler verdi. Şahin, verilerin üçüncü doz aşının yüzde 95 koruma sağladığını gösterdiğini açıkladı. Şahin, yıl sonuna kadar 1 trilyon dozdan fazla aşı üreteceklerini bildirdi.

BioNTech aşısı Delta varyantına karşı etkili mi?

Koronavirüsün Delta varyantı tüm dünyada olduğu gibi Avrupa'da da yükselişe geçti. Mevcut aşıların işe yarayıp yaramadığı ise son günlerin en önemli konusu haline gelmişken, Prof. Dr. Uğur Şahin, BioNTech aşısının Delta karşısında etkili olduğunu belirtti.

Hindistan varyantına karşı etkili mi? Uğur Şahin'den açıklama

Corona virüs aşısını geliştiren bilim insanı BioNTech CEO’su Uğur Şahin, aşılarının çifte mutasyona sahip Hindistan varyantına karşı testlerinin sürdüğünü ve aşısının bu varyanta karşı etkili olacağından emin olduğunu söyledi.

Türkiye'de Biontech aşıları kime yapılacak?

TÜRKİYE'de 10 milyonu aşkın kişi Çin'den getirilen Coronavac aşısıyla aşılanıyor. Almanya'dan gelecek 5 milyon doz Pfizer-BioNTech aşısının kimlere yapılacağı merak konusuydu. Bilim Kurulu Üyesi Prof. Akın, Türk bilim insanları Uğur Şahin-Özlem Türeci çiftinin bulduğu Alman aşısının kimlere yapılacağını açıkladı.

Prof. Şahin Normalleşmenin Ne Zaman Olacağını Açıkladı!

Koronavirüs aşısını da bulan Alman merkezli ilaç şirketi BioNTch’in kurucusu Prof. Uğur Şahin, Mayıs sonunda ya da Haziran ayının başında COVID-19 vaka ve can kaybı sayısının kalıcı ölçüde düşeceğini böylece normal yaşama dönülebileceğini söyledi.

Koronavirüs kabusu ne zaman bitecek!

BioNTech'in kurucu ortağı Prof. Dr. Uğur Şahin, koronavirüsün gelecek 10 yıl için bir sorun oluşturduğunu söyledi. Şahin, aşıyı gelişmekte olan ülkelere de ulaştırmak istediklerini belirtti.

Korona Aşısını Bulan Uğur Şahin'den Korkutan Uyarı! Aşıda Durum Hiç İyi Değil

Koronavirüs salgınına karşı ilk aşıyı bulan BioNTech'in kurucularından Uğur Şahin Alman Spiegel dergisine kokutan açıklamalarda bulundu. Ajansların "son dakika haberi" şeklinde servis ettiği açıklamalarda Şahin, "Şu an durum iyi gözükmüyor. Stok sorunu yaşanabilir" dedi.

Pfizer/BioNTech’in aşısının adı açıklandı

Türk doktor Uğur Şahin ve eşi Özlem Türeci'nin önderliğinde BioNTech ile Pfizer'in geliştirdiği aşının adı Comirnaty olarak açıklandı.

BioNTech'in kurucu ortağı Şahin'nden önemli Türkiye mesajı

Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) aşısını geliştiren, Alman biyoteknoloji firması BioNTech'in kurucu ortağı Prof. Dr. Uğur Şahin "Türkiye için yeterli doz depoladık" dedi.

Uğur Şahin'den ABD'nin aşı onayına yorum!

BioNTech’in kurucu ortağı Uğur Şahin, buldukları aşıya ABD'de kullanım onayı verilmesini "Çok önemli bir kilometre taşı" sözleriyle değerlendirdi.

Gururumuz oldular!

Almanya'da Pfizer ortaklığında geliştirdikleri yeni tip Corona virüs (Covid-19) aşısıyla adlarını duyuran BioNTech'in kurucuları arasında yer alan Türk göçmenlerin çocukları Prof. Dr. Uğur Şahin ve eşi Dr. Özlem Türeci, ABD basınında isimlerinden söz ettirmeye devam ediyor.

Türk profesörün geliştirdiği aşıya onay!

İngiltere'de Türk profesör Uğur Şahin'in corona virüse karşı geliştirilen ve yüzde 95 etkinlik gösteren Pfizer/BioNTech aşısının kullanımını resmi olarak onaylandı.

Pfizer'in ürettiği koronavirüs aşısı için net tarih belli oldu

ABD Sağlık ve Sosyal Hizmetler Bakanı Alex Azar, Prof. Dr. Uğur Şahin ve Dr. Özlem Türeci çiftinin yönettiği biyoteknoloji şirketi BioNTech ile Amerikan ilaç devi Pfizer'in ürettiği koronavirüs aşısının dağıtımına 10 Aralık'tan hemen sonra başlanabileceğini duyurdu.