Tüik Haberleri
SON DAKİKA

Tüik Haberleri

Yasemin Açık Vakfı ilk projesinde sürdürülebilir kalkınma için kadınları destekleyecek 

Türkiye’de iş gücüne dahil olmayan yaklaşık 30 milyonluk nüfusun 21,2 milyonunu kadınlar oluşturuyor. TÜİK’in 2023 yılı son çeyrek verilerine göre 8,6 milyon kadının iş gücüne katılmamasının nedeni ev işleri olurken bu sebeple iş gücüne katılamayan erkeklerin sayısı ise sıfır! İstihdam edilen nüfusta ücretsiz aile işçisi olarak çalışanların yüzde 68’ini de kadınlar oluşturuyor. Yasemin Açık Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Yasemin Açık, kadınlara atfedilen toplumsal roller nedeniyle yaşanan eşitsizliklere dikkat çekerek, “Deprem bölgesindeki kadınlar için şartlar çok daha ağır. Biz de gerek bölgenin daha hızlı toparlanması gerekse toplumsal cinsiyet eşitliğine ve kadınların kalkınmasına katkı sağlamak amacıyla Cumhuriyetimizin 100. yılında kurulan vakfımızın ilk projesini deprem bölgesinden başlayacak şekilde hayata geçirmeyi planlıyoruz” dedi. 

Şubat ayı enflasyon rakamları belli oldu! 

2024 yılının ikinci enflasyon rakamları açıklandı. TÜİK, enflasyonun Şubat ayında aylık olarak yüzde 4,53, yıllık olarak ise yüzde 67.07 arttığını duyurdu. ENAG'a göre aylık enflasyon yüzde 4.32 yıllık enflasyon ise yüzde 121.98 oldu...

Elazığ’ın 2023 Yılı Nüfusu Belli Oldu

Türkiye İstatistik Kurumu 2023 yılının nüfus verilerini açıkladı. Açıklanan verilere göre Elazığ’ın Nüfusu 604 bin 411 oldu.

TÜİK trafiğe kayıtlı araç sayısını açıkladı 

Türkiye İstatistik Kurumu şehirlerde olan araç sayılarını açıkladı. Açıklanan verilere göre Elazığ’da trafiğe kayıtlı araç sayısı 2023 yılında 151 bin 57 oldu. 

Seçim öncesi emekliye ek zam mı geliyor?

TÜİK'in aralık ayı enflasyon verilerini açıklamasının ardından memur ve emeklilerin de zam oranları belli oldu. Memur ve SSK-Bağkur emeklilerinin zam oranlarındaki makas açılınca hükümetten ek zam kararı geldi. 31 Mart yerel seçimleri yaklaşırken kulisler de hareketlendi. Seçimler öncesinde emeklilere bir ek zam daha mı geliyor?

Elazığ’ın Aralık ayı konut satış rakamları belli oldu

TÜİK tarafından açıklanan verilere göre Elazığ’da aralık ayınca bin 197 konutun satışı gerçekleşti

Memur ve emeklilerin maaş zammı belli oldu! 

Milyonlarca memur ve emekli bunu bekliyordu. TÜİK, Aralık ayı enflasyon rakamlarını açıkladı. TÜİK'e göre Aralık'ta aylık enflasyon yüzde 2.03, yıllık enflasyon ise yüzde 64,77 oldu. ENAG'a göre yıllık enflasyonu yüzde 127.21, 2023 yılı Aralık ayı enflasyonu ise yüzde 4.12 oldu. Böylece milyonlarca memur ve emeklinin 6 aylık enflasyon zammı kesinleşti.

Türkiye’nin en yaşlı ve en genç illeri belli oldu! 

Türkiye İstatistik Kurumu, "İstatistiklerle Gençlik, 2022" raporunu yayınlayarak Türkiye'nin en genç ve en yaşlı illerini belirledi. Rapora göre, Türkiye'nin en genç ili doğu Anadolu'da yer alırken, en yaşlı ili ise Ege Bölgesi'nde bulundu. Yapılan araştırmada Elazığ’ın genç nüfus oranı da belli oldu. Elazığ’ın listedeki yeri görenleri şaşırttı. 

Elazığ’da kadınlar mı, erkekler mi daha uzun yaşıyor? 

2023’te Türkiye İstatistik Kurumu tarafından açıklanan verilere göre, Türkiye'de ortalama yaşam süresi 78,3 olarak açıklandı. 

Elazığ’da bir ayda kaç konut satıldı?

TUİK Kasım Ayına ilişkin konut satışları verilerini yayınladı. Açıklanan verilere göre Elazığ’da ekim ayında 936 konut satılırken bu rakam kasım ayında 860 oldu. Veriler Elazığ’da konut satışlarının giderek düştüğünü gösteriyor. 

Enflasyon rakamları açıklandı! Kasım ayında rekor kırdı

TÜİK Kasım ayı enflasyon rakamlarını açıkladı. Buna göre Kasım ayında aylık enflasyon yüzde 3.38, yıllık enflasyon ise yüzde 61.98olarak gerçekleşti. Böylece emekli ve memurların alacakları 5 aylık enflasyon fark belli oldu.

Enflasyon rakamları açıklandı! 

TÜRKİYE İstatistik Kurumu (TÜİK), Ekim ayı enflasyon rakamlarını açıklandı. Ekim ayında aylık enflasyon yüzde 3.43, yıllık enflasyon ise yüzde 61.36 oldu. Enflasyon 58 aydın sürekli artıyor. ENAG Ekim ayında enflasyonun yüzde 5.09, yıllık olarak ise yüzde 126.8 olarak duyurdu. Enflasyon rakamlarının ortaya çıkmasıyla emekli ve memurların alacağı 4 aylık enflasyon farkı da kesinleşti.

Tümüne yüzde 58 zam geliyor

TÜİK'in açıkladığı Ekim ayı enflasyon oranlarının ardından 2024 yılı için uygulanacak yeniden değerleme oranı yüzde 58,46 oldu. Emlak Vergisi, Çevre Temizlik Vergisi, MTV, çeşitli harçlar, araç muayene ücreti, Gelir Vergisi ve idari cezalar yüzde 58 zamlanacak.

Enflasyon rakamları belli oldu! 

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), enflasyon rakamlarını açıkladı. Eylül ayında enflasyon aylık yüzde 4.75, yıllık ise yüzde 61,53 olarak gerçekleşti.

Enflasyondaki sert yükseliş sürüyor

TÜİK Ağustos ayı enflasyon rakamlarını açıkladı. Temmuz'da yüzde 9.49 artan enflasyon Ağustos'ta da yüzde 9.09 arttı. ENAG ise Ağustos ayı enflasyonunu yüzde 8,59 olarak açıklamıştı.

Temmuz ayı enflasyonu açıklandı 

TÜİK verilerine göre temmuz ayı enflasyonu yüzde 9.49 arttı. Yıllık enflasyon ise yüzde 38.21'den yüzde 47.83'e yükseldi. Böylelikle baz etkisiyle 8 aydır düşüş eğiliminde olan enflasyon, yeniden yükselişe geçti.

Elazığ’ın Nisan ayı araç sayısı belli oldu! 

TÜİK Nisan 2023 illerde trafiğe kayıtlı motorlu kara taşıt verilerini paylaştı. Elazığ’da Nisan ayı ölçeğinde kayıtlı motorlu kara taşıtı sayısı 143 bin 591 oldu. 

Mart ayı enflasyon rakamları açıklandı! 

TÜİK Mart ayı enflasyon rakamlarını açıkladı. Mart 2023'te aylık enflasyon yüzde 2.3, yıllık enflasyon yüzde 50.5 oldu. ENAG ise rakamları açıkladı. ENAG'a göre, aylık enflasyon yüzde 5.08, yıllık enflasyon yüzde 112.5 oldu.

Elazığ’ın 2022 yılı evlenme ve boşanma istatistikleri açıklandı

Türkiye İstatistik Kurumu, 2022 yılına dair evlenme ve boşanma oranlarını açıkladı. Açıklanan verilere göre Elazığ’da 3 bin 965 kişi evlenirken bin 7 kişi ise boşandı.

Enflasyon rakamları belli oldu! 

Enflasyon rakamlarıyla birlikte Ocak ayında fiyatı artan ve azalan ürünler belli oldu. Buna göre, fiyatı en çok artan ürün yüzde 70,61 ile başka yerde sınıflandırılmayan diğer hizmetler oldu. 

Kasım ayı işsizlik rakamları açıklandı

Türkiye'de işsizlik oranı, Kasım 2022'de bir önceki aya göre değişim göstermeyerek yüzde 10,2 oldu. Bu dönemde işsiz sayısı 3 milyon 576 bin kişi olarak belirlendi.

Milletvekili Erol, enflasyon verilerini değerlendirdi

CHP Elazığ Milletvekili Gürsel Erol TÜİK’in açıkladığı enflasyon verilerini değerlendirdi.

Başkan Ateş, açıklamalarda bulundu 

TÜİK tarafından açılanan enflasyon rakamlarını Değerlendiren Yeniden Refah Partisi İl Başkanı Ömer Ateş, Aralık ayı yıllık enflasyon oranları, hem çalışanlar hem de siyasiler tarafından inandırıcı ve gerçekçi bulunmadığını kaydetti. 

Memur ve emeklinin maaş zammı belli oldu! 

Milyonlarca memur ve emeklinin Ocak ayı maaş zammını belirleyecek olan 2022 Aralık ayı enflasyon rakamları belli oldu. TÜİK Aralık ayı enflasyonunu aylık yüzde 1.18 ve yıllık yüzde 64.27 olarak gerçekleştiğini duyurdu. Böylece memur ve emeklilerin alacağı maaş zammı da kesinleşmiş olacak. ENAG ise Aralık ayında aylık enflasyonun yüzde 5.18; yıllık enflasyonun ise yüzde 137.55 olduğunu açıkladı.

Elazığ'da 4 bin 838 araç devredildi 

TÜİK, Kasım 2022 dönemi motorlu kara taşıtları devir verilerini paylaştı. açıklanan verilere göre Elazığ’da kasım ayında 4 bin 838 araç devredildi. Böylece Elazığ, motorlu kara taşıtlarında devir sayısı yüksekliği bakımından bölge illeri sıralamasında 2’inci oldu. 

Elazığ’da trafiğe kayıtlı araç sayısı kaç oldu? 

TÜİK Kasım 2022 illerde trafiğe kayıtlı motorlu kara taşıt verilerini paylaştı. Elazığ’da Kasım ayı ölçeğinde kayıtlı motorlu kara taşıtı sayısı 140 bin 555 oldu. 

İşsizlik rakamları açıklandı 

Türkiye'de işsizlik oranı, ekimde bir önceki aya göre 0,1 puan artışla yüzde 10,2 oldu. Bu dönemde işsiz sayısı 3 milyon 534 bin kişi olarak belirlendi.

Kasım ayı enflasyonu belli oldu! 

TÜİK, milyonlarca emekli ve memurun maaş zammını belirleyecek olan Kasım ayı enflasyon rakamları açıkladı. İşte Kasım 2022 enflasyon rakamları...

Elazığ’ın Eylül ayı araç sayısı belli oldu! 

TÜİK Eylül 2022 illerde trafiğe kayıtlı motorlu kara taşıt verilerini paylaştı. Elazığ’da Eylül ayı ölçeğinde kayıtlı motorlu kara taşıtı sayısı 139 bin 928 oldu. 

Ağustos ayı işsizlik rakamları açıklandı

TÜİK verilerine göre, işsizlik ağustos ayında yüzde 9,6 olarak gerçekleşti. Temmuz ayında işsizlik yüzde 10,1 düzeyindeydi. İşsizlik rakamları 51 ay sonra tekrardan tek haneye düştü.