Sgk Haberleri
SON DAKİKA

Sgk Haberleri

SGK emekli promosyonu hakkında duyuru yaptı! 

Sosyal Güvenlik Kurumu, emekli aylığı alan vatandaşlara yönelik promosyon ödemelerinin yaklaşık 2 katına çıkarılarak 8 bin ila 12 bin lira arasında belirlendiğini hatırlatarak anlaşmalı bankaların listesi yayınlandı.

SGK'dan 'asgari ücret' genelgesi! 

Asgari ücret desteği 700 liraya yükseltilmişti. Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) eksik prim bildiren işveren için bir genelge yayımladı. Buna göre brüt asgari ücretin onda birini geçen tutarda eksik prim bildiren işverenin desteği iptal edilecek.

Bayram ikramiyesi ne kadar olacak?

Emekli ikramiyesi zammı ne kadar olacak? Cevabı milyonlarca emekliyi ilgilendiren soruya ilişkin AK Parti kulislerinde dolaşan son bilgileri SGK uzmanı İsa Karakaş yazdı.

470 bin memur bekliyor! 3600 ek gösterge torba yasaya girecek mi?

Meclis yeni dönem mesaisine başladı. 470 bin memurun da gözü 3600 ek gösterge için Meclis görüşmelerine çevrildi. 3600 ek gösterge için görüşmeler başladı mı, torba yasada olacak mı? SGK Uzmanı İsa Karakaş son gelişmeleri aktardı.

SGK ve Bağ-Kur emeklisine ne verilecek?

Hükümet, SSK ve Bağ-Kur emeklilerine ek zam ve en düşük emekli maaşının yükseltilmesiyle ilgili çalışmayı tamamladı. En düşük emekli aylığının yükseltilmesine yönelik farklı senaryoların yer aldığı çalışma, Kabine toplantısında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a sunulacak. Erdoğan'ın onayının ardından ise Meclis'e sevk edilerek yasalaşacak.

Son ödeme süresi uzatıldı

Son ödeme tarihi 31 Temmuz 2023 olan yapılandırma, cari dönem prim borçları ve diğer her türlü borçların son ödeme süresi 3 Ağustos saat 23.59'a kadar uzatıldı.

Türk Büro Sen yetkililere seslendi 

Türk Büro Sen Elazığ Şubesi, EYT yasası ile iş yükü artan SGK çalışanların kaldırılan bazı hakların geri verilmesini talep etti. 

SGK Elazığ İl Müdürlüğü EYT’de dikkat edilmesi gerekenleri açıkladı

EYT ile ilgili 375 sayılı kanun 3 Mart 2023 tarihinde 32121 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girdi. SGK Elazığ İl Müdürlüğü, EYT hakkında merak edilen konularla ilgili açıklama yaptı.

Milletvekili Bulut, SGK’nın Elazığ’da yapacağı destek ve düzenlemeleri açıkladı 

AK Parti MKYK Üyesi ve Elazığ Milletvekili Metin Bulut Mücbir Sebep Uygulaması kapsamına alınmasıyla birlikte SGK'nın  yapacağı destek, erteleme ve düzenleme çalışmalarını açıkladı. 

SGK'dan EYT başvurusu uyarısı!

Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) ile ilgili yasa düzenlemesi dün Meclis'ten geçti. Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) EYT'liler için uyarıda bulundu. SGK, başvurular için Resmi Gazete'yi işaret etti. İşte detaylar.

Flaş karar duyuruldu! 

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK), Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat'ta meydana gelen depremlerden etkilenen illerde işveren ve emeklilerin hak ve alacakları üzerindeki haciz işlemlerini kaldırdı.

SGK Elazığ İl Müdürlüğü Mücbir Sebep Hali Süreci ile ilgili açıklama yaptı 

Elazığ Sosyal Güvenlik İl Müdürlüğü Mücbir Sebep Hali kapsamına alınan Elazığ’da uygulanacak süreçle ilgili açıklama yaptı. 

SGK mücbir sebep hali kapsamında Elazığ’da uygulanacak süreci açıkladı 

Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından, Mücbir Sebep Hali kapsamına alınan Elazığ’daki prim borçlarının ödenme süreleri ile ilgili açıklama yaptı. 

Erman, merak edilen konularla ilgili açıklamalarda bulundu 

Elazığ Sosyal Güvenlik İl Müdürü Mehmet Sıtkı Erman, EYT başta olmak üzere merak edilen konularla ilgili açıklamalarda bulundu. 

Kamu bankalarının emekli promosyonu belli oldu

Son dönemde özel bankalar arasındaki maaş promosyonu yarışına kamu bankaları da dahil oldu. Sosyal Güvenlik Kurumu'ndan emekli maaş promosyonuyla ilgili flaş bir açıklama geldi. Kamu bankalarında SGK emeklilerine 3 yıl için ödenen promosyon tutarı 5 bin liraya çıkarıldı.

SGK’den 91 milyon lira emzirme ödeneği 

Kurum, doğum yapan sigortalı kadına veya sigortalı olmayan eşinin doğum yapması halinde sigortalı erkeğe verilen emzirme ödeneği kapsamında bu yılın ocak-temmuz döneminde 291 bin 649 rapora karşılık 91 milyon 747 bin 507 lira ödeme gerçekleştirdi.

Ulaş: Esnafın yaşaması için hükümetimizin desteği şart

Son yıllarda yaşanan yüksek enflasyon ile birlikte girdi maliyetlerinin artması ve vatandaşların alım gücünün azalması nedeniyle küçük esnafların iş yapamaz hale geldiğini belirten Elazığ Tuhafiyeciler ve Konfeksiyoncular Esnaf Odası Başkanı Mitat Ulaş “ Kobi olarak tabir ettiğimiz küçük ve orta büyüklükteki işletme sahiplerimiz kendi Bağ-Kur primlerini çalışanlarının SGK primlerini ödeyemez hale gelmiştir. Esnaf aldığı yüksek faizli kredilerle günü kurtarmanın telaşındadır. Hükümetimizden sosyal güvenlik primlerinde indirim ve faizsiz kredi talep ediyoruz” dedi. 

Merhum Tuncer dualarla anıldı 

SGK eski il müdürü Ayhan Tuncer vefatının birinci yıldönümünde dualarla anıldı.

O süre 31 Ocak'a kadar uzatıldı!

Sosyal Güvenlik Kurumunca (SGK) 31 Aralık'ta sona erecek elektronik tebligat (e-tebligat) başvuru süresinin 31 Ocak 2022'ye kadar uzatıldığı bildirildi.

Erman ‘Kurumumuzun Bazı Alacakları Yeniden Yapılandırılmıştır’

Elazığ Sosyal Güvenlik İl Müdürü M. Sıtkı Erman bazı alacakların yeniden yapılandırılması ile ilgili kanunlarda yapılan değişiklik ile ilgili açıklama yaptı. GÜNDEM 03 Ağustos 2021 Salı 13:42 Sıtkı Taşel “Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılması ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına İlişkin Kanunlarla ilgili Elazığ SGK İl Müdürü M. Sıtkı Erman açıklamalarda bulundu.

Emeklilik bekleyenlere kötü haber

SGK primlerinin kısa çalışma ödeneği uygulaması nedeniyle düzensiz ödenmesi emeklilik için prim gün sayısı doldurmak isteyenleri telaşlandırdı.

SGK İl Müdürü Ayhan Tuncer, Gözyaşlarıyla Son Yolculuğuna Uğurlandı

Koronavirüs nedeniyle tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybeden Elazığ SGK İl Müdürü Ayhan Tuncer için cenaze namazı kılındı. Pelte köyünde kılınan cenaze namazının ardından merhum Tuncer gözyaşları arasında son yolculuğuna uğurlandı.

SGK İl Müdürü Tuncer’in Sağlık Durumu Ciddiyetini Koruyor

Koronavirüs tedavisine evde devam edilirken, durumunun kötüleşmesi nedeniyle hastaneye kaldırılan Sosyal Güvenlik Kurumu İl Müdürü Ayhan Tuncer’in sağlık durumu ciddiyetini koruyor.

2021 yılında asgari ücret ne kadar olacak?

SGK uzmanı Özgür Erdursun, 2021 yılında asgari ücretin ne kadar olacağını açıkladı. Erdursun'a göre; yeni yılda asgari ücret 2 bin 665 liranın altında olmayacak ve 2 bin 900 liranın üstüne de çıkmayacak.