Resmi Gazete Haberleri
SON DAKİKA

Resmi Gazete Haberleri

Sağlık Bakanlığı 36 bin personel alacak 

Sağlık alanında düzenlemeler içeren yasa Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Karara göre, 36 bin sözleşmeli sağlık personeli alınacak. 

Elazığ’da işçi alımı yapılacak

Tarım ve Orman Bakanlığı taşra teşkilatında istihdam edilmek üzere Elazığ’da 42 tarım işçisi alımı yapılacak.

Trafik cezasında yeni dönem! O süre uzatıldı

15 gün olan trafik cezası ödeme indirimi süresinin 1 aya yükseltilmesi kararı, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın imzasıyla Resmi Gazete'de yayınlandı.

Fırat Üniversitesi'nde bir fakültenin adı değiştirildi 

Fırat Üniversitesi İnsani ve Sosyal Bilimler Fakültesi’nin adı Resmi Gazete’de yayımlanan kararla değiştirildi. 

Elazığ Yeni Sanayi Sitesi’nin yeri Resmi Gazete’de yayımlandı 

Kamuoyunun merakla beklediği ve Çamyatağı Köyü mevkiinde yapılacak olan yeni sanayi sitesiyle ilgili tespit edilen bölgenin sanayi alanı olarak belirlenmesi kararı Resmi Gazete’de yayımlandı. 

Özel iletişim vergisine rekor zam!

Resmi Gazete'de yayımlanan tebliğ ile 1 Ocak 2024 tarihi itibarıyla geçerli olacak Özel İletişim Vergisi 260 TL'den 400 TL'ye yükseltildi. Ücret, arzu edilmesi halinde 12 ay halinde fatura taksitlerine yansıtılabilecek.

Çalışan emeklilere 5 bin lira ikramiye Resmi Gazete'de

Ekonomiye ilişkin düzenlemeler ile birlikte, çalışan emeklilere 5 bin lira ikramiye verilmesini de içeren kanun Resmi Gazete'de yayınlandı.

Bakan Işıkhan'dan flaş açıklamalar! Memur zammı ne kadar olacak

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, TBMM'de konuştu. Zamlı asgari ücretin herkesi memnun edeceğini belirten Işıkhan, emekli alıklarının da iyileştirileceği sözü verdi. Memurlara 3600 Ek Gösterge düzenlemesinin en kısa sürede hayata geçirileceğini belirten Bakan Işıkhan, çalışan emeklilere 5 bin TL ikramiyenin de karar Resmi Gazete'de yayınlandıktan 2 gün sonra yapılacağını duyurdu.

YSK'dan seçim verisi kararı! 

Yüksek Seçim Kurulu, mahalli idareler seçimi sırasında, siyasi partilerin gelen sonuçları anlık takip edilebileceklerini duyurdu. Yüksek Seçim Kurulu'nun konuya ilişkin detayların yer aldığı genelgesi, Resmi Gazete'de yayımlandı.

Arıcak ve Alacakaya’ya 79 deprem konutu yapılacak 

“Kırsal alanlarda deprem iyileştirme ve yeniden yapım projesi (kadiyap) kapsamında Arıcak ve Alacakaya ilçelerinde yapılacak 79 adet kırsal deprem konutunun yapım işi ihalesi Resmi Gazete’de yayımlandı. 

Gazzeli öğrencilerin öğrenim ücreti devlet tarafından karşılanacak

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla Resmi Gazete'de yayımlanan karara göre, ailesi veya kendisi Filistin'in Gazze şehrinde ikamet eden tezli yüksek lisans ve doktora öğrencilerinin öğrenim ücreti devlet tarafından karşılanacak.

Devlet 62 kişinin mal varlığına el koydu! Aralarında Elazığlılarda var

Resmi Gazete’de yayımlanan “Malvarlığının Dondurulması Kararı” ile Türkiye’de 62 kişinin malvarlıkları donduruldu. Mal varlığına el konulan kişiler arasında Elazığlılar da var. 

ETSO Başkanı İdris Alan’dan üyelerine duyuru 

Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı İdris Alan, resmi gazetede yayımlanan sermaye tutarını üyelerine müjde notuyla paylaştı. 

Fırat Üniversitesi’ne öğretim elemanı alınacak 

Resmi Gazete’de yayımlanan ilana göre Fırat Üniversitesi’ne 27 Öğretim Üyesi 19 Öğretim Elemanı alınacak. 

Öğrencilere telefon ve bilgisayar desteği Resmi Gazete'de

Yükseköğretim öğrencilerine teknolojik cihaz ve internet desteği Resmi Gazete'de yayımlandı. Karar ile, satış fiyatı 9 bin 500 TL'yi aşmayan telefon ve bilgisayarlarda en fazla 5 bin 500 TL destek sağlanacak.

Kentsel Dönüşüm Başkanlığı kuruldu

Afet riski altındaki alanlarla bu alanlar dışındaki riskli yapıların bulunduğu arsa ve arazilerde kentsel dönüşüm uygulamaları Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı bünyesinde yeni kurulan Kentsel Dönüşüm Başkanlığınca yapılacak.

Başkan Gülyüz: Artık yetki belgesi olmayan ilan giremeyecek

El Aziz Emlakçılar Derneği Başkanı Nuri Gülyüz, Resmi Gazetede Yayınlanan karar ile artık yetki belgesi olmayan kişiler ilan bile veremeyecek diyerek bu karar korsanın önüne büyük oranda geçeceğini söyledi.

Elazığ’da bazı ilçe kaymakamları ve vali yardımcıları değişti 

Resmi Gazete’de yayımlanan kararnameye göre Elazığ’da 2 Vali Yardımcısı değişirken 6 Kaymakamın da ataması yapıldı

Süresi 9 aya uzatıldı

Deprem bölgesindeki öncelikli kamu hizmetlerinin devamlılığını sağlamak için uygulanan Toplum Yararına Program süresinin 9 ay uzatılma kararı Resmi Gazete’de yayımlandı.

Hemşehrimiz Mustafa Yavuz Karabük Valiliği’ne atandı 

Elazığlı hemşehrimiz Mustafa Yavuz, Resmi Gazete’de yayımlanan ‘Valiler Kararnamesi’ ile Karabük Valiliği görevine atandı. 

Çok sayıda ilin valisi değişti 

Valiler kararnamesi Resmi Gazete’de yayımlandı. Yayımlanan karara göre Elazığ Valiliğinde bir değişiklik yaşanmadı. 

Elazığ Emniyet Müdürü değişti 

Emniyet Müdürleri Kararnamesi Resmi Gazete’de yayımlandı. Kararnameye göre Elazığ Emniyet Müdürlüğüne polis başmüfettişliği görevini yürüten Adnan Karayel atandı. 

Telefonların harçlarına dev zam! 

Yurt dışından getirilen telefonların yurt içinde kullanılabilmesi için ödenmesi gereken IMEI kayıt harcı Ocak ayında 2 bin 732 TL’den 6 bin 91 TL'ye çıkarılmıştı. Resmi Gazete'de yayınlanan yeni karara göre yurtdıyından getirilen telefonların kayıt harcı 20 bin liraya yükseltildi.

KDV'ye zam geldi! 

Resmi Gazete'de yayınlanan Cumhurbaşkanı kararıyla Katma Değer Vergisi oranlarında artışa gidildi. Katma değer vergisi (KDV) bebek bezi, yeme içme gibi ürünlerde yüzde 8'den yüzde 10'a, beyaz eşya, sigara ve alkol gibi ürünlerde yüzde 18'den yüzde 20'ye çıkarıldı.

Elazığ Belediyesi 12 alanı satışa çıkardı 

Elazığ Belediyesi, Resmi Gazete’de yayımlanan karar ile 12 alanı kapalı teklif ve arttırma usulü ile satışa çıkardı. İhale 6 Temmuz Perşembe günü saat 14.00’te yapılacak. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan flaş atamalar! 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla yapılan atamalar Resmi Gazete'de yayınlandı. 

Hemşehrimiz Erkan, Merkez Bankası Başkanlığına atandı 

Elazığlı bir ailenin çocuğu olan Hafize Gaye Erkan Resmi Gazete’de yayımlanan karar ile Merkez Bankası Başkanlığına atandı. 

Cumhurbaşkanlığı Seçimi ikinci tur kesin sonuçları açıklandı 

Yüksek Seçim Kurulu (YSK) Başkanı Ahmet Yener, cumhurbaşkanı seçimi ikinci tur kesin sonuçlarının mükerrer sayıda yayımlanmak üzere Resmi Gazete'ye gönderildiğini açıkladı. Buna göre; Recep Tayyip Erdoğan yüzde 52,18, Kemal Kılıçdaroğlu ise yüzde 47,82 oranında oy aldı.

İşte Elazığ’ın kesin seçim sonuçları 

14 Mayıs'ta yapılan 28. Dönem Milletvekili Genel Seçimi kesin sonuçları Resmi Gazete'de yayımlandı. Yayımlanan kararla birlikte Elazığ’dan 3 AK Parti, 1 CHP ve 1 MHP milletvekili çıktı. 

Bağımsız Milletvekili Adayı Çoban’dan, tazminat kararı ile sert açıklamalar

Elazığ Bağımsız milletvekili adayı Prof. Dr. Bilal ÇOBAN, bugün resmi gazetede yayınlanan depremden etkilenen yerlerde kamu personeline tazminat kararı ile ilgili sert açıklamalarda bulundu.