Noter Haberleri
SON DAKİKA

Noter Haberleri

Milletvekili Keleş’ten, 6. Noterle ilgili açıklama

Milletvekili Keleş, ”24 Ocak 2020 tarihinde Elazığ'ımızda meydana gelen deprem, şehir merkezinde yaşayan birçok vatandaşımızı etkiledi. Bu felaketin ardından, vatandaşlarımızın güvenli konutlara erişimini sağlamak amacıyla TOKİ tarafından yapılan konutlarla birlikte Güneykent Mahallesi, Elazığ'ın yeni yerleşim merkezi haline geldi. Nüfus, iş yoğunluğu, ticaret ve çalışma hayatının artış gösterdiği Güneykent Mahallesi’nde yeni bir noter ihtiyacı oluşmuştu. Bu ihtiyacı karşılamak için Adalet Bakanlığı ile yapılan görüşmeler sonucunda Güneykent Mahallesi’ne noter açılması Adalet Bakanı Sn. Yılmaz Tunç’un imzasıyla 20 Mart tarihinde onaylandı ve süreç başladı” dedi.

Elazığ’da 6. noter nerede kurulacak 

AK Parti Elazığ Milletvekilleri, Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları ve il Başkanı Şerafettin Yıldırım imzalı yayınlanan açıklamada Elazığ’a Altıncı Noterin Güneykent Mahallesi’nde kurulacağını duyurdular. 

KGM Elazığ işçi alımı kura sonuçları açıklandı

KGM işçi alımı kura sonucu sorgulama ekranı, 30-31 Mayıs tarihlerinde tamamlanan kura çekilişinin ardından isim listesi ile yayımlandı.

Elazığ Belediyesi’ne alınacak 150 geçici işçi kurayla belirlenecek 

Elazığ Belediyesi’nde istihdam edecek 150 geçici işçi için 17 Nisan tarihinde kura çekimi gerçekleştirilecek. 

262 konut ile 242 işyerinin kurası çekilecek 

AFAD Elazığ İl Müdürlüğü tarafından Elazığ’da meydana gelen 6.8 büyüklüğündeki depremin ardından yapımına başlanılan ve tamamlanan 262 konut ve 242 iş yerinin kurası 1 Mart saat 14.00’de noter huzurunda çekilecek. 

Elazığ Belediyesi şoför alımı kura çekimi sonuçları

Elazığ Belediyesi; personel hizmetleri bünyesinde çalıştırmak üzere daimi süre ile alımını gerçekleştireceği 10 şoför adayını, Elazığ Belediyesi Bünyamin Eroğlu Kültür ve Kongre Merkezi’nde noter tarafından çekilen kura ile belirledi.

Elazığ’a beşinci noter açılıyor 

Elazığ’a yeni açılacak olan beşinci noterliğin konumu resmi gazetede yayımlandı. 

Elazığ Belediyesi’nden duyuru!

Elazığ Belediyesi, personel hizmetleri bünyesinde çalıştırmak üzere daimi süre ile alımını gerçekleştireceği 10 şoför adayını, noter tarafından çekilecek kura ile belirleyeceğini duyurdu.

Dört ilçeye noterlik açılacak

AK Parti MKYK Üyesi ve Elazığ Milletvekili Metin Bulut, Elazığ’da 4 ilçeye girişimleri sonucunda noterliklerin açılacağını duyurdu. 

1023 Konutun kurası çekildi

Elazığ'da 24 Ocak depreminin ardından yapımına başlanılan ve tamamlanan 1.023 konutun kuralları noter huzurunda çekildi. Elazığ depreminin yaraları sarılmaya devam ediyor. 

Evalım satımında yeni dönem

Evalım satımında tapu dairelerinde gerçekleştirilen devir işlemleri yapılacak yeni düzenleme ile noterlerde de gerçekleştirilecek. Gayrimenkul sektör temsilcileri noterler aracılığıyla alım satımın yapılmasının daha güvenilir olabileceğini ve vergi kaçırmanın da engellenebileceğini belirtti.

Sürsürü Mahallesi’ndeki konutların kura çekimi salı günü yapılacak 

Elazığ’da meydana gelen depremin ardından konutların teslimine devam ediliyor. Bu kapsamda Sürsürü Mahallesi’nden ve köylerden hak sahibi olan vatandaşların Salı günü noter huzurundan kurası çekilecek. 

İsteyince oluyor

Elazığ’a beşinci noter açılıyor

Resmi Gazete’de yayımlanan karara göre Elazığ’da beşinci noter açılacak. 

HANİ 5. NOTER AÇILACAKTI?

Elazığ'da mevcut noterlerin hizmet binalarında oluşan kalabalıklar hem sağlık tehdidi oluşturuyor hem de iş yoğunluğu nedeniyle vatandaşlar işlemlerini tamamlayamadan geri dönmek zorunda kalıyor. Kentin en büyük problemlerinden biri olan tablo Elazığ'a yeni noter ihtiyacını bir kez daha ortaya koydu.

2. el otomobilde binde 5 vergi

Hükümetin üzerinde çalıştığı ekonomik reform paketinde, vergi uygulamalarına ilişkin yeni kriterler getirilecek. Taslak ile ikinci el araçların noterdeki alım satım işlemlerinde binde 5 oranında vergi uygulanması da öngörülüyor. Ayrıca prim teşviki, destek ve indirimler, yararlanılabileceği halde yararlanılmayan dönemler için geriye doğru uygulamayacak. İşte tüm detaylar...