Meltem Ataş Haberleri
SON DAKİKA

Meltem Ataş Haberleri

Unutulmamış unutkanlığımız deprem

Türkiye’nin Doğu, Güneydoğu, Akdeniz ve Karadeniz bölgeleri Kahramanmaraş merkezli 11 ili etkileyen 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki depremle sarsıldı. Uzmanlar bu felaketi, 100 yılın en büyük depremi olarak adlandırdı.

Modern dünyanın cinsiyetsizleştirme çabaları

“Ahlak esasen toplumu çöküntüden kurtaracak ve toplumun muhafazasını sağlayacak bir araçtır.”

Çiçek Mahallesi

Seksenli yılların en güzel dönemleri... Sonbahar mevsimi daha yeni yeni kendini göstermeye başlamıştı Yağmurlar aralıksız yağmaya devam ediyordu. Öyle ki mahallenin bütün sokakları yeni yıkanmış elbiselerini giymiş gibiydi. Ve nihayet  mevsimin en güzel ayı, aylardan Eylül... İnsanların henüz sobanın dışında herhangi bir ısınma yöntemi bilmediği dönemler. Sımsıcak dostlukların, çıkarsız ilişkilerin yaşandığı en güzel zamanlardan bir zaman dilimi...

Kaybedilenlere dair

Birileri gelir, yaralarımıza dokunur  ve en onulmaz acılarını bırakarak giderler. Kötülük yapmak istercesine…

Gelişiyle memnun gidişiyle mahzun eden sevgili

“Oruç ki aç gözlülüğün zindanından, Tok gönüllülüğün sarayına yükseliştir. Reyyan kapılarını sonuna kadar açtıran… Hoş geldin Ya Şehri Ramazan…”

Geri dönmeyi asla düşünmediler

“Komutanım benim tüfek bozulmuş tetik basmıyor, Tüfek sağlam oğlum senin parmağın kopmuş…”

Yeşilçam’a dair

İçerisinde bulunduğumuz hayat şartları, yaşam savaşı bireysel olarak gerek bizleri gerekse toplumu çok fazla yordu belli ki. Hızla gelişen ve değişen teknoloji beraberinde pek çok yenilik getirdi. Öyle bir hızla gelişti ki bir anda kendimizi modern hayatın dişlileri arasında sıkışmış bir halde buluverdik. Sınırsız iletişim beraberinde sınırlı ilişkiler geliştirmeye başladı. Öylesine kapıldık ki bu modern dünyanın rüzgarına; ailemizi, hayatımızı, sorumluluklarımızı ve sevdiklerimizi ihmal eder hale geldik. Zamanla sinirli bir ruh hali olan, mutsuz bir yaşam sürdüren, varlık içerisinde yokluk çekmeye başlayan agresif tipler türemeye başladı hayatımızın her alanında. Ve biz eksikliklerimize yenildik.

Kelepçeli eller alkış tutamaz

Her konuda gerçeğe ve akla uygun hareket etmeyi ileri süren kişi için bağımsızlık hayattan daha değerlidir diyor Edmond Goblot. İnsanın hürriyetsiz yaşamasının imkan dahilinde olmadığına ne güzel bir yaklaşımdır aslında. Esirlikten uzak, kimsenin boyunduruğu altında olmadan sadece kendi yasa ve toplum kurallarına bağlı yaşanan bir bağımsızlık hali. İnsanın doğasında vardır özgürlük. Hayatında her şeyden fedakarlık eder, vazgeçer ama bağımsızlığından asla.