Maden Haberleri
SON DAKİKA

Maden Haberleri

Açıkkapı ve Nazırlı'dan maden kazasıyla ilgili ortak açıklama 

Elazığ’ın Palu ilçesi, Kayaönü köyündeki özel bir işletmeye ait maden ocağında geçtiğimiz gün çökme meydana geldi. Olayın ardından TBMM'deki yasama faaliyetleri için Ankara'ya dönen AK Parti Elazığ Milletvekilleri Ejder Açıkkapı ve Mahmut Rıdvan Nazırlı ortak açıklama yaptı. 

Milletvekili Erol: Maden ocakları kamulaştırılmalı

CHP Elazığ Milletvekili Gürsel Erol, maden ocağının çökmesi sonucu meydana gelen olay ile ilgili değerlendirmelerde bulunarak; “Çevre felaketine neden olan insan yaşamını tehdit eden önleyici tedbirlerin alınmadığı risk taşıyan tüm maden ocakları, kamulaştırılmalı ve devlet tarafından çalıştırılmalıdır” dedi.

Alacakaya’da göçük altında kalan 2 kişi kurtarıldı 

Elazığ’da maden ocağında göçük meydana geldi. Göçük altında kalan 2 kişi kurtarıldı 2 kişi için ise arama çalışmaları devam ediyor. 

Arslanlı A.Ş’den Ortadoğu’ya distribütörlük

İnşaat, madencilik, sanayi ve imalat sektörlerindeki 100 yıllık bilgi ve tecrübesi ile, alçı ve yapı kimyasalları alanında söz sahibi olan, Arslanlı Alçı ve Ham Maddeleri Tic. San. A.Ş. 82 ülkeye gerçekleştirdiği ihracatla, ülke ihracatına önemli katkılarda bulunurken, yurt içinde olduğu gibi yurt dışında da sağlam ve doğru adımlar atarak büyümeye devam ediyor.

İşçilerin yerleri belli oldu! 

Erzincan'ın İliç ilçesindeki Anagold Madencilik tarafından işletilen Çöpler Altın Madenindeki toprak kaması felaketiyle ilgili son bilgileri İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya verdi. 10 milyon metreküp toprak, saniyede 10 metre hızla yaklaşık 800 metre kaydı. 9 işçi toprağın altında kaldı. Altın madeninde işlenen toprağın siyanürlü olduğu iddia edildi. Yetkililer yalanladı. İşte altın madeni faciasında son durum...

Elazığ Valiliği, maden ocağındaki patlama hakkında açıklama yaptı 

Elazığ’da maden ocağında meydana gelen patlamada 2 kişi ağır yaralandı. Elazığ valiliği de maden ocağında meydana gelen patlama hakkında açıklamada bulundu. 

Elazığ Bakır Madenliler Derneği’nde bayrak değişimi 

Elazığ Bakır Madenliler Derneği Başkanı Nadir Yalap sağlık sorunları nedeniyle görevini Elazığ Esnaf Odaları Birliği Başkanı Turan Kurnaz’a devretti. 

Telçeken, resmi başvurusunu yaptı 

Cuma Telçeken MHP’den Maden İl Genel Meclis Üyeliği aday adaylık resmi başvurusunu yaptı. 

Elazığ’da 52 konutun kurası çekilecek 

Maden İlçesinde TOKİ tarafından yapılan 52 konutun kurası çekilecek. 

Suphi Özay aday adaylık başvurusunu yaptı

Ak Parti Maden İl Genel Meclis Üyesi Suphi Özay, yeniden Ak Parti Maden İl Genel Meclis üyeliği aday adaylık başvurusu yaptı.

Milletvekili Keleş, Alacakaya ve Maden’i gezdi 

AK Parti Elazığ Milletvekili Prof. Dr. Erol Keleş, ziyaretlerine Alacakaya ve Maden ilçeleri ile devam etti. 

Yıldırım, MTAIC Genel Müdürlüğü görevine getirildi 

Elazığlı hemşehrimiz Dr. Nail Yıldırım MTAIC (MTA Uluslararası Madencilik) Genel Müdürlüğü görevine getirildi. 

Elazığ’da Deprem! 

Elazığ’da 3.4 büyüklüğünde deprem meydana geldi. 

Elazığ’da hak sahipliği itiraz süreci sona eriyor 

Kahramanmaraş merkezli depremlerde yapıları hasar alan ve hak sahipliğini itiraz edenler için süreç 27 Ekim Cuma Günü sona erecek. Maden İlçesi içinse süreç 30 Ekim’e kadar devam edecek. 

Milletvekili Doğan: Maden doğalgaza ne zaman kavuşacak? 

Saadet Partisi Ankara Milletvekili Mesut Doğan, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı’na soru önergesi vererek Madenli vatandaşların doğalgaz beklediğini söyledi. 

Maden’deki depremzedelerin hak sahipliği başvuruları sonuçlandı 

Elazığ Valiliği, Maden ilçesindeki depremzedelerin hak sahipliği başvurularının sonuçlandığını duyurdu. 

Köy konutlarının anahtar teslim tarihleri belli oldu 

Sivrice ilçesi Güney, Dedeyolu, Bekçitepe, Kavallı, Günbalı ve Mollaali Köylerinden hak sahibi olan afetzedelerin konutları 31 Ağustos 2023– 16 Ekim 2023 tarihleri arasında, Sivrice ve Maden İlçesi Üçlerce, Başkaynak, Elmasuyu, Akbuğday ve Yoncapınarı Köylerinden hak sahibi olan afetzedelerin konutları ise 01 Eylül 2023– 15 Ekim 2023 tarihleri arasında anahtar teslimleri yapılacak. 

Köylerdeki 43 hak sahibi için kura çekimi yapıldı 

Sivrice ve Maden’de yapımı tamamlanan 43 konut için kura çekimi yapıldı.

Gel: Maden ilçemizin Ergani’ye bağlanma haberleri bizleri rahatsız etmiştir 

Maden, Alacakaya, Arıcak, Sivrice Stratejik Araştırma ve Kalkınma Derneği (MASSAD) Kurucu Başkanı Fethi Ahmet Gel, Ergani’nin il olması ile ilgili açıklamalarda bulundu. 

Açıkkapı: Maden’in büyük zenginliği ekonomimize değer katacak

AK Parti Elazığ Milletvekili Adayı Ejder Açıkkapı, Maden’de bulunan Türkiye Cumhuriyeti’nin en büyük bakır rezervinin gün yüzüne çıkarılma çalışmalarının başladığını, yaklaşık 100 km bir derinliğe ulaşılarak Türkiye ekonomisine önemli bir değer katılacağın söyledi.

Vatandaştan Sönmez’e:  Demokrasiyi, huzuru, adaleti özledik biz arkanızdayız

İYİ Parti Elazığ Milletvekili Adayı Av. İrfan Sönmez, seçim çalışmaları kapsamında Maden İlçesi’nde esnaf ve vatandaşlarla bir araya geldi. Maden Halkı’nın yoğun ilgi gösterdiği Sönmez, vatandaşları dinledi, projelerini anlattı.

İyi Parti Milletvekili Adayı Ercan: Maden, zenginlik içinde mağduriyet yaşıyor

İyi Parti milletvekili adayları seçim çalışmalarına devam ediyor. 

Elazığ Bağımsız Milletvekili Adayı Prof. Dr. Bilal Çoban, Maden ve Gezin ilçelerine ziyarette bulundu

Elazığ bağımsız milletvekili adayı Prof. Dr. Bilal ÇOBAN, seçim çalışmaları kapsamında Maden ve Gezin ilçelerine ziyarette bulundu.

Bakırmaden Yardımlaşma Derneği’nden İrfan Sönmez’e destek

İYİ Parti Elazığ Milletvekili Adayı Av. Dr. İrfan Sönmez partililerle birlikte Elazığ Bakır Madenliler Yardımlaşma Derneğini ziyaret etti.  Dernek üyelerinin yoğun katılım gösterdiği ziyaret programında Bakır Madenliler Yardımlaşma Derneği Başkanı Nadir Yalap İrfan Sönmez’i mecliste Elazığ’ın vekili olarak görmek istediklerini belirtti. Yalap şunları söyledi: ‘’Sayın vekillerime başarılar dilerim. Sayın vekilimi biz 12 Eylül döneminden beri tanıyoruz. Bu nedenle Madenler Derneğimiz  ve Madenliler olarak  önce vekil edip meclise gönderdikten sonra çok büyük faydaları olacağını düşünüyoruz. Vekillerimin madene çok büyük katkı sağlayacağından hiçbir şüphem yok. Kendilerine bu milletvekilliği yolculuğunun önce ülkemize, sonra Elazığ'ımıza ve ilçemize hayırlı olmasını diliyoruz. Şeref verdiler.’’

Satıcı: Maden, sadece madenleriyle hatırlanıyor

Yeniden Refah Partisi Elazığ Milletvekili Aday Adayı Salih Satıcı, seçim çalışmalarına aralıksız şekilde devam ediyor.

Başkan Akın Maden ilçesinde vatandaşlarla bir araya geldi

Saadet Partisi Elazığ İl Başkanı Abdullah Akın ve Maden İlçe Başkanı Zülküf Sinanoğlu, Maden İlçesini ziyaret ederek, yaşanan depremden etkilenen vatandaşlarla bir araya gelip sorunlarını dinledi. Başkan Akın, ayrıca Maden Kaymakamı Rahmi Bulut ve Cami-i Kebir Mahallesi Muhtarı Mehmet Deniz’i ziyaret ederek yapılan çalışmalar ve sorunlar hakkında bilgi aldı.

MTA diri fay hattı haritasını açıkladı

Maden Teknik Arama Genel Müdürlüğü, 5.5 ve üzerinde deprem üretebilecek diri fay hattı haritasını açıkladı. Buna göre 45 ilin riskli durumda olduğunu belirlendi.

MTA Yenilenmiş diri fay haritalarını yayınladı 

Maden Tetkik Arama Genel Müdürlüğü (MTA) yenilenmiş diri fay haritalarını sitesinde yayınladı. MTA tarafından hazırlanan Türkiye Diri Fay Haritasına göre, Türkiye'de 5,5 ve üzeri büyüklükte deprem üretebilecek 485 diri fay bulunuyor. 

Başkan Kavaklı: Maden ocağında çalışanlar bölgeye sevk edilebilir

Yaşanan deprem dolayısıyla Malatya`da bulunan HÜDA PAR Elazığ İl Başkanı Yasin Kavaklı birçok binanın yıkıldığını ve binaların altına çok insan olduğunu belirterek, iş makine ve tecrübeli insan gücünün eksik olduğunu söyledi.

Gezin Köyü konutlarının anahtar teslim tarihleri belli oldu 

Maden İlçesi’nin Gezin Köyü’nde hak sahibi olan afetzedelerin konutları 24 Ocak ve 10 Mart tarihleri arasında teslim edilecek.