Koronavirüs Haberleri
SON DAKİKA

Koronavirüs Haberleri

Ceyhan açıkladı: Yapılan Kovid-19 testlerinin yarısından fazlası pozitif

Prof. Dr. Mehmet Ceyhan, yapılan testlerin yarısından fazlasında koronavirüs tespit edildiğini söyledi. Ceyhan, "Eris varyantının özelliği bu. Çok hızlı ve kolay bulaşıyor" dedi.

İki Türk’ten kanser aşısı müjdesi!

Geliştirdikleri koronavirüs aşısıyla geçtiğimiz yıllarda tüm dünyadaki en çok konuşulan isimler arasında yer alan Prof. Dr. Özlem Türeci ve Prof. Dr. Uğur Şahin, şimdi de kanserle mücadele çalışmalarıyla gündem oldu. Almanya’nın dünyaca ünlü haftalık haber dergilerinden Focus’a kapak olan Türeci ve Şahin kanser aşısı ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

Milletvekili Demirbağ’ın koronavirüs testi pozitif çıktı 

AK Parti Elazığ Milletvekili Zülfü Demirbağ, sosyal medya hesabından koronavirüs testinin pozitif çıktığını açıkladı. 

Cumhurbaşkanlığı Kabinesi toplanıyor

Kabine toplantısında Ukrayna’dan tahıl sevkiyatı, koronavirüs salgını ile mücadelede son durum ve 81 ilde yapılacak 150 bin sosyal konut projesi ele alınacak.

Hatırlatma dozu ne zaman yapılır? 

Vaka artışlarının yaşanmasıyla birlikte aşı randevuları yeniden açıldı. Bu kapsamda hatırlatma dozu olmak isteyen vatandaşlar, aşı randevularını almak için sıraya girdi. 

Fahrettin Koca'dan flaş maske ve kapanma açıklaması! 

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, artan koronavirüs vaka sayıları hakkında açıklama yaptı. Yeniden kapanma ve maskeyle ilgili de açıklamalarda bulundu.

Uğur Şahin'den koronavirüs için korkutan uyarı! 

Koronavirüs pandemisinde Biontech aşısını bularak salgının gerilemesinde çığır açan buluşun sahibi Uğur Şahin, yeni varyantlar için korkutan uyarı yaptı.

Fethi Sekin Şehir Hastanesi’nde Koronavirüslü hasta var mı? 

Fethi Sekin Şehir Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Erol Keleş hastanedeki son süreçle ilgili açıklamalarda bulundu. Başhekim Keleş, “Yaklaşık 1 haftadır hastanemizde covid-19 hastası bulunmamaktadır” dedi. 

Bilim Kurulu toplantısı ertelendi 

Bugün yapılması beklenen Koronavirüs Bilim Kurulu toplantısı 27 Mayıs Çarşamba gününe ertelendi. 

Vaka sayıları düşüyor! 

Vaka sayıları düşmeye devam ederken Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, hastanelerdeki son duruma ilişkin önemli açıklamalar yaptı. Bakan Koca "Allah o zor günleri semtimize uğratmasın." dedi.

Milletvekili Gürsel Erol Koronavirüse yakalandı 

CHP Elazığ Milletvekili Gürsel Erol, ikinci kez Covid-19 ‘a yakalandı.

Bakan Koca il il vaka oranını açıkladı! 

Sağlık Bakanlığı, il il koronavirüs vakalarını açıkladı. Bakan Koca’nın açıkladığı verilere göre, bir haftada Elazığ’da 100 bin kişide 175,48 oranında virüs tespit edildi. 

Cumhurbaşkanlığı Kabinesi bugün toplanacak

Kabine toplantısı, bugün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında yapılacak. Toplantıda Rusya-Ukrayna savaşı, enflasyon ve koronavirüs konuşulacak.

İl il koronavirüs vaka sayıları açıklandı 

Sağlık Bakanlığı, il il koronavirüs vakalarını açıkladı. Bakanlığın açıkladığı verilere göre, bir haftada Elazığ’da 100 bin kişide 462,18 oranında virüs tespit edildi. 

Bilim Kurulu üyesinden dikkat çeken normalleşme açıklaması!

Sağlık Bakanlığı Koronavirüs Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Alper Şener, "Tam doz aşılı popülasyonun yüzde 70'in üzerine çıkması gerekiyor. Normalleşme anlamında bunu yüzde 70'in üzerine çıkarmamız gerekiyor" dedi.

Elazığ’da kaç vaka var? Bakan Koca açıkladı

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, il il koronavirüs vakalarını açıkladı.

Bakan Koca il il vaka oranını açıkladı! 

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, il il koronavirüs vakalarını açıkladı.

Koronavirüs ilacında umut veren sonuç! 

Yeni tip koronavirüsle (Kovid-19) mücadelede Molnupiravir etken maddeli Kovid-19 ilacının 65 yaş üstü ve yüksek riskli kişilerde erken kullanımına dikkat çekiliyor. Koronavirüs Bilim Kurulu Üyesi Prof. Hakan Oğuztürk, "Hastaneye yatış oranını yüzde 50 düşürüp ölümleri azaltıyor" dedi.

Bilim Kurulu toplanıyor 

Koronavirüs Bilim Kurulu, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca başkanlığında video konferans yöntemiyle toplanacak. 

Uğur Şahin kötü haberi verdi! 

Koronavirüs ile mücadelede onaylanan ilk aşıyı geliştiren BioNTech’in CEO’su Türk bilim insanı Prof. Uğur Şahin, Omicron varyantı için geliştirilecek aşının birkaç hafta ertelendiğini söyledi.

Elazığ vaka sayısında rekor seviyede 

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, il il koronavirüs vakalarını açıkladı. Bakan Koca’nın açıkladığı verilere göre, bir haftada Elazığ’da 100 bin kişide 1000.45 oranında virüs tespit edildi. 

Erdoğan’ın PCR testleri negatif çıktı

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yapılan koronavirüs testleri negatif çıktı.

Başkan Avcıl: İnşaattaki plansız ve kontrolsüz büyüme krizleri getiriyor 

İMKON Yönetim Kurulu Üyesi ve ELMÜTDER Yönetim Kurulu Başkanı Av. Osman Avcıl, koronavirüs salgınında sonra artan fiyatlar yüzünden müteahhitlerin zor durumda olduğunu söyledi. 

Polat: Artış ciddi boyutlara ulaşmıştır

Elazığ İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Cahit Polat, pandeminin Elazığ’da yeniden tırmanışa geçtiğini belirterek, vatandaşların bir an önce rehavet ortamından uzaklaşarak, aşı olmalarını maske, mesafe ve hijyenden oluşan tedbirlere ciddiyetle uymaları çağrısında bulundu. 

Elazığ'da vaka sayılarında korkutan artış! 

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, il il koronavirüs vakalarını açıkladı.

Uğur Şahin müjdeyi verdi!

Koronavirüsle mücadelenin en önemli dönüm noktasına imza atan Prof. Dr. Uğur Şahin, Covid-19 aşısıyla ilgili son gelişmeyi duyurdu. Aşının 6 aylıktan itibaren çocuklara da yapılabilmesi için başvuru yapıldı.

Kabine bugün toplanıyor! 

Cumhurbaşkanlığı Kabinesi bugün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında Beştepe'de toplanacak. Milyonların merakla beklediği toplantıda masaya gelecek başlıklar; Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Ukrayna ziyareti, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile yapılacak görüşmenin hazırlıkları, Doğu Akdeniz'deki gelişmeler ve 90 bin seviyesinde devam eden koronavirüs vaka sayılarını geriletecek adımlar olacak. 

Elazığ’da vaka sayılarında korkutan artış! 

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, il il koronavirüs vakalarını açıkladı. Bakan Koca’nın açıkladığı verilere göre, bir haftada Elazığ’da 100 bin kişide 364.65 oranında virüs tespit edildi. 

Bilim Kurulu Üyesi Özlü'den dikkat çeken açıklama!

Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Tevfik Özlü, okulların kapanmasıyla yaşanan hareketliliğe dikkat çekerek büyükşehirlerde yaşayanların seyahatleriyle Anadolu'da virüs artışı olduğunu söyledi.

Sağlık Bakanı Koca il il vaka oranını açıkladı! 

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, il il koronavirüs vakalarını açıkladı. Bakan Koca’nın açıkladığı verilere göre, bir haftada Elazığ’da 100 bin kişide 224,85 oranında virüs tespit edildi.