Kıdem Tazminatı Haberleri
SON DAKİKA

Kıdem Tazminatı Haberleri

Yargıtay'dan milyonlarca işçiyi ilgilendiren karar! 

Yargıtay, 2018'de feragat dilekçesi vermeleri şartıyla kadroya alınan taşeron işçilerin ihbar ve kıdem tazminatı ile yıllık izin alacaklarının hesaplanmasında taşeronluk dönemindeki çalışma sürelerinin de dikkate alınması gerektiğine hükmetti.

Milyonların beklediği haber! 

EYT ne zaman çıkacak? sorusu milyonlarca kişinin gündemini meşgul ederken düzenlemesinin kısa bir süre içerisinde Meclis'e gelmesi bekleniyor. EYT ile ilgili araştırmalar sürerken çalışan kişilerin emekli olması durumunda kıdem tazminatı nasıl olacak, emekli olanlar yeniden çalışabilecek mi? İşte milyonların merak ettiği detaylar...

Bakan Nebati resmen duyurdu çalışmalar başladı! 

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati EYT ile ilgili son dakika açıklamasında bulundu. Bakan Nebati, Emeklilikte Yaşa Takılanlara ilişkin kıdem tazminatı yüküne ilişkin uygun finansman koşulları için KGF paketi konusunda hazırlıkların başlatıldığını söyledi.

Milyonlarca çalışanı ilgilendiriyor! 

Yargıtay 9. Hukuk Dairesi, işverenin avans vermemesi üzerine istifa eden işçiye kıdem tazminatı ödenmeyeceğine hükmetti. Emsal kararla birlikte işçi-işveren arasındaki avans tartışmaları yeni bir boyut kazandı. 

Asgari ücretle birlikte artacak! 

Asgari ücret zammı için geri sayım başladı. Yeni asgari ücretle ve zamla birlikte maaş, çalışma ve sosyal güvenlikte birçok ödeme kalemi gibi bütün çalışanları ilgilendiren kıdem tazminatı tavanı da yükselecek.

Milyonların gözü bu haberde! 

Kıdem tazminatı alt ve üst limiti asgari ücret ve memur maaşlarına göre belirleniyor. Önümüzdeki ay başlayacak asgari ücret görüşmeleri ve yılbaşında memur maaşlarına yapacak zam ile kıdem tazminatının hem alt hem de üst limiti artacak.

Asgari ücretle beraber zamlandılar!

Asgari ücret değiştiğinde bu sadece 7 milyon işçiye maaş artışı olarak yansımayacak. Asgari ücretin değişmesi ile birlikte ekonomik anlamda ücretlendirmelerde birçok parametre de etkilenecek. işte 2021 yılında uygulanacak işsizlik maaşı, kıdem tazminatı, iş görmezlik ödeneği, doğum ve askerlik borçlanması ve 65 yaş aylığı tutarları...