Ihh Haberleri
SON DAKİKA

Ihh Haberleri

Gündemimiz Kudüs konulu sempozyum düzenlendi 

İHH İnsani Yardım Derneği Elazığ Şubesi tarafından, “Gündemimiz Kudüs “ konulu sempozyum düzenlendi. 

İHH’dan Dünya Şehit Çocuklar Günü Etkinliği

Gazze’de yaşanan insanlık dramında binlerce çocuğun hayatını kaybetmesinin ardından tüm dünyada organize olan gönüllülerin sosyal mecralarda başlattıkları girişimler sonucu İsrail’in katliamlarını protesto etmek ve şehit çocukları unutmamak adına 23 Aralık tarihi Dünya Şehit Çocuklar Günü olarak anılmaya başlandı.

İHH Elazığ Şubesinden Hakikate Yolculuk konferansı 

Teksaslı Yazar Najla Kepler, “Teksas’tan Hakikate Yolculuk” adlı konferans ile Elazığlılarla buluştu. 

İHH’dan ‘Dürüstlük Manavı’ Etkinliği

İHH Elazığ İnsani Yardım Derneği ve Millî Eğitim Bakanlığı arasında yapılan değerler eğitimi protokolü kapsamında Elazığ Çaba İlkokulu'nda değerler eğitimini içeren "Dürüstlük Manavı" etkinliği yapıldı.

İHH’dan Öğrencilere Diş Sağlığı Eğitimi

İHH Elazığ İnsani Yardım Derneği yetim, yoksul ve muhacirlerin gıda, ısınma ve barınma ihtiyaçlarını gidermenin yanında sosyal faaliyetlerini de devam ettiriyor. Elazığ Genç İHH tarafından organize edilen bir etkinlikle ilkokul öğrencilerine diş sağlığı eğitimi verildi.

İHH’nın özgürlük konvoyu yola çıktı

İsrail’in tüm dünyanın gözlerinin içine baka baka 2,5 milyona yakın insanın yaşadığı Gazze’deki sivilleri; kadın, çocuk ve yaşlı demeden katletmeye devam ediyor.

İHH: Tüm Türkiye’den araçlarla İncirlik’e gidiyoruz! 

İHH Genel Başkanı Bülent Yıldırım, Gazze’de yaşanan insani felakete harekete geçmek ve sivil bir tepki oluşturmak amacıyla Türkiye genelinden araçlarla İncirlik Üssü’ne gidilmesi için konvoy organize edileceğini duyurdu. 

ELAZIĞ İHH: “YARDIM YAPARKEN ONAYLI MAKBUZLARA DİKKAT EDİN!”

İşgalci İsrail’in Filistin’e yönelik yaptığı saldırıların ardından Gazze’ye yardım ulaştırmak amacıyla kampanya başlatan İHH Elazığ Temsilciliği, yetkisiz ve art niyetli bazı kişilerin de halkımızdan yardım topladıkları ve bunlara itibar edilmemesi gerektiği yönünde bir açıklama yaptı.

İHH’dan yetim ve muhtaç ailelere kıyafet yardımı 

Elazığ İHH İnsani Yardım Derneği tarafından yeni başlayan eğitim öğretim yılı öncesinde bin yetim ve muhtaç aileye kıyafet yardımında bulunuldu. 

İHH gönüllülerine iki günlük doğa programı

İHH Elazığ Şubesi gönüllü arama kurtarma ekibi aralarındaki kaynaşma ve diyalogu artırmak, doğa şartlarında daha uzun süre hayatta kalmayı öğrenmek amaçlı iki günlük bir doğa programı gerçekleştirdi.

Urumiçi katliamının yıldönümünde İHH’dan açıklama

2009 yılında, işçi olarak Urumçi’deki bir fabrikada çalışan iki Doğu Türkistanlı gencin linç edilerek öldürülmesinin ardından bilgi alma talebiyle valilik önünde toplanan kalabalığa ateş açılmasıyla başlayan Urumçi Katliamı’nın yıl dönümünde İHH’dan açıklama yapıldı.

İHH’dan Kurban Yardımları

İHH Elazığ İnsani Yardım Derneği her yıl olduğu gibi bu Kurban Bayramında da hayırseverlerin kurban bağışlarını ihtiyaç sahiplerine ulaştırmaya devam ediyor.

İHH’dan karne şenliği 

İHH Elazığ İnsani Yardım Derneği yetim çocuklara yönelik karne şenliği kapsamında çocukları Elazığ Hipodromunda atlar ile buluşturdu. 

Tosun: Adalet ve kardeşlik için buluştuk 

Zulmün uğradığı coğrafyalardaki mazlumların yardımına koşmaya devam edeceklerini ifade eden Elazığ Genç İHH Birim Sorumlusu Ömer Faruk Tosun, “Kudüs'ün aslıda, cismi de bizimdir. Ve biz tekrardan özgür Kudüs'te olacağız” dedi. 

Elazığ İHH, çocuklar için iftar düzenledi 

Elazığ İHH tarafından, Elazığ’daki depremzedelere, ihtiyaç sahiplerine ve yetim çocuklara yönelik iftar programı düzenlendi. 

İHH Elazığ İnsani Yardım Derneğinden ramazan yardımları

İHH Elazığ İnsani Yardım Derneği Ramazan ayı dolayısıyla bir yandan deprem bölgelerindeki faaliyetlerini sürdürürken bir yandan da Elazığ’da bulunan fakir, muhacir ve depremzedelere yönelik yardımlarını devam ettiriyor.

Elazığ’dan Kahramanmaraş’a kadınlar gününde kadın dayanışması

İHH Kadın ve Memur-Sen Kadın Kolları işbirliği ile “Kadınların halinden kadınlar anlar” sloganıyla hazırlanan kadın hijyen paketleri Kahramanmaraş’ta depremzede kadınlara ulaştırılacak.

Kadınlardan kadınlara dayanışma vakti

Memur Sen ve İHH’nın kadın komisyonları bir araya gelerek, 8 Mart Kadınlar Gününe özel bir kampanya başlattı. Kampanya kapsamında hazırlanan kolilerde bir kadının iğneden ipliğe tüm ihtiyaçları yer aldı.

İHH’dan depremzedelere sıcak yemek ve sosyal yardımlar 

İHH İnsani Yardım Derneği Elazığ Şubesi deprem bölgesi Malatya’da depremzedelerin yaralarının sarılması için çalışmalarını sürdürüyor. 

Elazığ İHH Arama ve Kurtarma Ekibi deprem bölgesindeydi

Elazığ İHH İnsani Yardım Derneği Arama ve Kurtarma Ekibi depremin ilk gününden beri bölgede arama ve kurtarma faaliyetleri gerçekleştirerek onlarca yaralıyı kurtardı.

İHH Elazığ İnsani Yardım Derneği deprem bölgesinde

Kahramanmaraş Pazarcık merkezli meydana gelen ve ‘Yüzyılın Afeti’ olarak değerlendirilen depremlerin ardından İHH Elazığ İnsani Yardım Derneği de ilk andan itibaren hem arama ve kurtarma hem de insani yardım faaliyetlerinde tüm gönüllüleri ile birlikte seferber olmuş durumda.

İHH Yetim Biriminden öğrencilere karne şenliği sürprizi 

Elazığ İHH Yetim Birimi, karnelerini alan yetim çocuklara “Karne Şenliği” programı düzenledi. 

Elazığ Belediyesi’nden çocuklara anlamlı etkinlik 

Elazığ Belediyesi "Gönüller Yeryüzünün Emanetleri İçin Buluşuyor" projesi kapsamında çocuklara ve annelerine yönelik ebru sanatı etkinliği düzenlendi. 

ELHAK Platformu ve İHH’dan ortak açıklama

ELHAK Platformu ve Elazığ İHH ortak basın açıklaması düzenleyerek Çin’in Doğu Türkistan üzerinde uyguladığı politikalara tepki gösterdi. 

İHH’dan soba ve yakacak yardımı

Elazığ İHH İnsani Yardım Derneği, yetim ve ihtiyaç sahibi ailelere soba ve odun yardımı ulaştırdı.

İHH’dan yetim ve ihtiyaç sahibi aileler için kermes

Elazığ İHH İnsani Yardım Derneği, il merkezindeki faaliyetlerinin yanı sıra ilçe temsilcilikleri aracılığıyla da çeşitli faaliyetler yürütmeye devam ediyor. Bu kapsamda Derneğin Kovancılar İlçe Temsilciliği, yetim ve ihtiyaç sahibi aileler için kermes düzenledi.

Elazığ İHH, aşure standı kurdu 

Elazığ İHH İnsani Yardım Derneği’nce bir alışveriş merkezinde aşure standı kuruldu. Yapılacak satışlardan elde edilecek gelirler ihtiyacı olan ailelere verilecek. 

Elazığ İHH İnsani Yardım Derneği ihtiyaç sahibi ailelere yönelik kış yardımlarına başladı

Elazığ’da, ‘bacası tütmeyen ev kalmasın, minik kalpler üşümesin, kışa azıksız girilmesin’ sloganlarıyla kış çalışmalarını devam ettiren Elazığ İHH İnsani Yardım Derneği odun, soba, un ve gıda yardımlarını devam ettiriyor.

İHH’nın Ramazan yardımları ay boyunca sürecek

Geleneksel hale gelen İHH’nın Ramazan yardımları çok çeşitli sosyal etkinliklerle birlikte Ramazan’ın güzelliğine uygun bir şekilde ay boyunca devam edecek.

Elazığ Genç İHH Birimi’nden şiir gecesi

Elazığ Genç İHH Birimi şiir gecesi programı düzenledi. Geceye Lacivert Dergisi yazarı Ayşe Eyyüpkoca Atila ‘İnsan ne için ve nasıl yazar’ konulu konferansıyla renk kattı.