Fırat Kalkınma Ajansı Haberleri
SON DAKİKA

Fırat Kalkınma Ajansı Haberleri

Başkan Dumandağ Ankara'da bir dizi ziyarette bulundu

Elazığ Ticaret Borsası Başkanı Mehmet Ali Dumandağ, Elazığ Ticaret Borsası tarafından yürütülmekte olan ve 20.881.864,50 TL (P) kısmı hibe olmak üzere toplam bütçesi 41.763.729 TL olan Fırat Hayvan Ürünleri Tedarik ve Ticaret Merkezi Projesi’nin ek bütçe çalışmaları hakkında istişarelerde bulunmak üzere Kalkınma Ajanları Genel Müdürü Ahmet Şimşek'i Fırat Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Abdulvahap Yoğunlu ve Elazığ Ticaret Borsası Genel Sekreteri Murat Çiçek ile birlikte makamında ziyaret etti.

Başkan Şerifoğulları; Tunceli, Malatya, Bingöl Valileri İle Belediye Başkanlarını Harput’ta Ağırladı

Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları, Fırat Kalkınma Ajansı Ekim Ayı Yönetim Kurulu Toplantısı’na katılan Tunceli, Malatya, Bingöl Valileri ve Belediye Başkanlarını Harput’ta ağırladı.

FKA Ekim ayı yönetim kurulu toplantısı yapıldı 

Fırat Kalkınma Ajansı Ekim Ayı Yönetim Kurulu Toplantısı Yönetim Kurulu Dönem Başkanı Tunceli Valisi Bülent Tekbıyıkoğlu Başkanlığında Elazığ Valiliği toplantı salonunda düzenlendi. 

Fırat Kalkınma Ajansı’ndan acentelere destek 

Fırat Kalkınma Ajansı, Malatya, Elazığ, Bingöl, Tunceli’nin turizminin canlandırılması amacıyla başlattığı Fırat Turu programıyla seyahat acentelerine tur başına 36 bin lira destek sağlayacak. 

Elazığ’da Canlı Hayvan Borsası Projesinin protokolü imzalandı 

Elazığ Ticaret Borsası tarafından hazırlanan ve Fırat Kalkınma Ajansının desteği kapsamında Elazığ’da Gümüşkavak Mahallesinde hayata geçirilecek olan Fırat Hayvan Ürünleri Tedarik ve Ticaret Merkezi Projesi için protokol imzalandı. 

Tuhafiyeciler ve Konfeksiyoncular Odasından üyelerine e- ticaret eğitimi 

Elazığ Tuhafiyeciler ve Konfeksiyoncular Odası Fırat Kalkınma Ajansının destekleriyle üyelerine e- ticaret eğitimi vermeye başladı.

Bulut: Fırat Kalkınma Ajansı yatırımcıları desteklemeye devam edecek 

AK Parti MKYK Üyesi ve Elazığ Milletvekili Metin Bulut, Fırat Kalkınma Ajansı destekleri ile ilgili açıklamalarda bulundu. 

FKA Yönetim Kurulu Toplantısı Bingöl’de yapıldı 

Fırat Kalkınma Ajansı’nın (FKA) 2022 Yılı Haziran ayı Yönetim Kurulu Toplantısı Bingöl ev sahipliğinde yapıldı. 

Başkan Arslan: İş dünyasının finansmanına katkı sağlamak istiyoruz 

Elazığ TSO Yönetim Kurulu Başkanı Asilhan Arslan, Fırat Kalkınma Ajansı (FKA) Yönetim Kurulu olarak KOBİ’lerin finansman ihtiyacına katkı sağlamak ve TRB1 Bölgesinde yatırımları özendirmek için FKA tarafından ilan edilen “KOBİ Finansman Destek Programı’nın iş dünyası için çok değerli olduğunu belirterek, sürecin hayırlı olmasını diledi. 

FKA’dan KOBİ’lere finansman desteği 

KOBİ’lere yönelik “2022 Yılı Turizm, İhracat ve Tarımın Geliştirilmesi Finansman Desteği Programı” Fırat Kalkınma Ajansı tarafından başlatıldı. 

Elazığ Sinema Akademisi yeni yüzlerini arıyor

Kültür ve sanat alanında gerçekleştirdiği faaliyetler ile herkesin beğenisini kazanan Elazığ Belediyesi, sanat alanında eğitim görmek isteyenler için çok önemli bir hizmete daha öncülük ediyor.

FKA, kadın ve gençlerin istihdamının desteklenmesi için çaba harcıyor 

Fırat Kalkınma Ajansı, faaliyet bölgesi olan Malatya, Elazığ, Bingöl ve Tunceli’deki kadın ve gençlerin istihdamının desteklenmesi amacıyla İnsan Kaynaklarının Geliştirilmesi Programı kapsamında hayata geçirilen TRB1 Bölgesindeki Dezavantajlı Kişilerin İş Gücüne Sürdürülebilir Entegrasyonu Operasyonu’ nu başlatıyor. 

Kurumsal kapasitenin geliştirilmesi proje eğitiminin tanıtımı gerçekleşti 

Elazığ Tuhafiyeciler ve Konfeksiyoncular Esnaf Odasının düzenlediği ve Fırat Kalkınma Ajansının desteklediği “Kurumsal Kapasitenin Geliştirilmesi” eğitiminin tanıtımı yapıldı. 

Yoğunlu ‘Ar-Ge Merkezleri Bölgenin Yenilikçilik Kapasitesini Artıracak’

Fırat Kalkınma Ajansı (FKA) tarafından Malatya ve Elazığ’da faaliyet gösteren Ar-ge ve Tasarım Merkezlerine ve Ar-ge Merkezi kurmayı planlayan firmalara yönelik beş günlük eğitim programı düzenlendi. 

Kurumsal Kapasitenin Geliştirilmesi Projesinin İmzaları Atıldı

Fırat Kalkınma Ajansı (FKA) 2021 Yılı Yönetim Danışmanlığı Teknik destek Programı kapsamında başarılı bulunan Elazığ Tuhafiyeciler Esnaf Odası’nın “Kurumsal Kapasitenin Geliştirilmesi” projesi düzenlenen törenle imzalandı.

‘Fırat Turu’ Projesi Devam Ediyor

Fırat Kalkınma Ajansı (FKA) tarafından başlatılan “Fırat Turu” Projesi kapsamında Malatya’ya gelen turistlerin altı günlük tur programlarının beşinci gününde Arapgir’de düzenlenen trekking turuna Malatya Valisi Aydın Baruş da katılım sağladı.

FKA’nın 4 Milyon Euro’luk AB Projesine Start Verildi

Fırat Kalkınma Ajansının (FKA) yararlanıcısı olduğu İnsan Kaynaklarının Geliştirilmesi Programı kapsamında Avrupa Birliği (AB) tarafından desteklenen “Dezavantajlı Kişilerin İşgücü Piyasasına Sürdürülebilir Entegrasyonu” projesi ile TRB1 Bölgesindeki (Bingöl, Elazığ, Malatya, Tunceli) kadınların ve gençlerin istihdamının artırılması hedefleniyor.

Tekstil Sektöründe Hedef 5 Bin İstihdam

Son üç yıllık dönemde Elazığ Organize Sanayi Bölgesinde entegre yatırımlarla dikkat çeken tekstil sektöründe yer alan firma yöneticileri ve paydaşlar Elazığ TSO’nun organizasyonu ile bir araya getirildi. Yaklaşık üç saat süren ve tüm tarafların söz aldığı istişare toplantısında sektörün yılsonuna kadarki istihdam hedefi 5 bin olarak belirlenirken, Fırat Kalkınma Ajansı (FKA) sekreterliğinde sektörün sorunlarının takip ve çözümü için bir komisyon kurulması kararlaştırıldı…

'Harput Musiki Müzesi' Projesine İlişkin Protokol İmzalandı

Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları’nın seçim vaatleri arasında yer alan ve Fırat Kalkınma Ajansı “Turizmi Destekleme Programı” kapsamında kabul edilen, ‘Harput Musiki Müzesi’ projesinin imza töreni gerçekleştirildi.