Emekli Zam Haberleri
SON DAKİKA

Emekli Zam Haberleri

Memur ve emekli zammı bugün TBMM’de görüşülecek

Meclis Genel Kurulu'nda görüşülecek olan kanun teklifi ile birlikte Emekli Sandığı, Bağ-Kur ve SSK emeklileri yılın 6 ayı için toplamda yüzde 25 zam alacak. Plan ve Bütçe Komisyonu'nda kabul edilen düzenleme için gözler Genel Kurul'a çevrildi.

Kabine toplanıyor! Memur ve emekli zamları belli oluyor 

Cumhurbaşkanlığı Kabinesi bugün saat 15.00'te Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında toplanıyor. Toplantının ana gündem maddesi memur ve emeklilerin maaşlarına yılın ikinci yarısı için yapılacak zam oranı. Toplantı sonrasında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan açıklama yapacak.

Memur ve emekli zammı Resmi Gazete’de yayımlandı 

Memur ve emeklilere yüzde 30 zam yapılmasına ilişkin düzenleme Resmi Gazete'de yayımlandı. 

Erdoğan, memur ve emekliye yapılacak zam oranını açıkladı 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan memur ve emekliye yüzde 25 zam yapılacağını açıkladı. 

Emekli zammı ne kadar olacak? 

Yeni yılda emekli zammı milyonlarca emeklinin gündeminde bulunuyor. Emekliler, ocak ve temmuz olmak üzere yılda iki kez zam alıyorlar. Bugün eylül enflasyon rakamları açıklandıktan sonra ocak emekli maaşı zammı araştırılmaya başlandı. Peki Ocak SSK, Bağ-Kur emekli maaşı zammı ne kadar olacak

Memur ve emekli zammı belli oldu 

TÜİK'in haziran ayı enflasyon verilerini açıklamasının ardından 5 milyon memur ve 13.5 milyon emekliye yapılacak zam da belli oldu. İşte memur, emekli zam oranı ve yeni maaşlar.

Milyonlar Temmuz ayına odaklandı 

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, milyonların merakla beklediği emekli ve memur zammına ilişkin oran verdi. Temmuzda her iki gruba da yüzde 40 oranında zam öngördüklerini söyleyen Bakan Nebati, "2022 yılı memur emeklilerimizin aylıklarında kümülatif artış yüzde 83'e, SSK ve Bağ-Kur emeklilerimizin kümülatif artışı yüzde 76'ya ulaşacaktır" dedi. 

Memur ve emekliler ne kadar zam alacak? 

Nisan ayı enflasyon rakamlarının açıklanmasıyla memur, memur emeklisi ve SSK emeklileri için şimdiden zam imkanı doğdu. Milyonlarca kişinin merakla beklediği zam oranları belli oldu.

Memur-Sen'den 3600 ek gösterge açıklaması! 

Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, 3600 ek gösterge konusunda yürüttükleri çalışmalara ilişkin açıklamada bulundu. Maaşlarda farkların olacağını söyleyen Yalçın, "Buda bir emekli zammı anlamına geliyor." dedi. Yalçın ayrıca maaşlarda yapılacak artış rakamını da söyledi. 

Memura ek zam belli oldu! 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Beştepe'de toplanan 2022'nin ilk kabine toplantısı sonrası açıklama yaptı. Erdoğan, memura ek zam oranının yüzde 30,5'e çıkartıldığını söyledi.

Memur ve emekliye ek zam bugün belli oluyor! 

13.5 milyon memur ve emeklinin maaş zammı bugün belli olacak. Önce enflasyon rakamları belli olacak ardından Kabine Toplantısı'nda memur ve emekliye ek zam miktarı belirlenecek. Memur ve emekliye ek zam için masada 4 formül var. İşte masadaki ek zam formülleri.

Memur ve emekli zamları için gözler Cumhurbaşkanı Erdoğan'da

Cumhurbaşkanlığı Kabinesi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında bugün toplanıyor. Gündemde ağırlıklı olarak ekonomik gelişmelerin olması bekleniyor. Toplantının önemli maddelerinden biri de memur ve emekli maaşlarına yapılacak yıllık ek zamlar olacak. Toplantıda zam oranının belirleneceği kaydediliyor.

Başkan Gür, yılbaşında emeklilere zam istedi 

Türkiye Emekliler Derneği Şube Başkanı Vedat Gür, yılbaşında 13 milyon emeklinin maaşına zam talep etti.