Asgari Ücret Zammı Haberleri
SON DAKİKA

Asgari Ücret Zammı Haberleri

Fatih Erbakan'dan asgari ücret zammına tepki! 

17 bin 2 lira olarak açıklanan yeni asgari ücrete Cumhur İttifakı ortağı Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan'dan tepki geldi. Seçim öncesi yapılan protokoldeki sözlerin yerine getirilmediğini belirten Fatih Erbakan, "Açıklanan asgari ücret 3 ay sonra açlık sınırının altında kalacak. En üz 23 bin lira olmalıydı" dedi.

Asgari Ücret ne kadar olacak? 

Yeni yılda geçerli olacak asgari ücreti belirleme çalışmalarında taraflar müzakerelerde belli bir aşamayı geride bırakırken, nihai karar bu hafta beklenen üçüncü toplantıyla birlikte açıklanacak. 

Bakan Vedat Işıkhan’dan asgari ücret açıklaması 

Milyonlarca çalışanın merakla beklediği asgari ücret zammıyla ilgili konuşan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, çalışmaların 'tek zam' olacak şekilde yapıldığını belirtti. Işıkhan ayrıca ihtiyaç duyulması halinde komisyonun yeniden bir araya gelebileceğini söyledi. 

Asgari ücret ne kadar olacak? 

Milyonların gözü asgari ücret zammına çevrilirken masada konuşulan oranlar belli olmaya başladı. Asgari ücrete 6 aylık enflasyona göre artış yapılması halinde net rakamlar da ortaya çıktı. İşte ayrıntılar... 

Bir zincir market 419 temel ihtiyaç ürününde fiyat sabitledi

Asgari ücret zammı sonrası bazı zincir marketlerin etiket değişimleri vatandaşın tepkisine neden olmuştu. Hal böyle olunca Türkiye'de faaliyet gösteren zincir marketlerden 'fiyat sabitleme' adımı geldi. Daha fazla zincir marketin bu adıma katılması halinde Tüketici Konfederasyonu Başkanı Aydın Ağaoğlu enflasyona olumlu yönde katkı sağlayacağını söylüyor.

Zincir market yöneticilerine fiyat uyarısı

Ticaret Bakanı Mehmet Muş, Türkiye'nin en fazla şubeye sahip 4 ulusal zincir marketin genel müdürüyle görüştü. Bakan Muş, asgari ücret zammı sonrası etiket fiyatlarıyla ilgili yöneticileri uyardı. Bakan Muş, "Piyasa düzenini ve işleyişini bozmaya dönük haksız fiyat artışlarına asla müsaade etmeyeceğiz" dedi. 

Emekli maaşlarına kaç lira zam yapılacak? 

Asgari ücrete yüzde 54.7 zam yapılmasının ardından milyonlarca emeklinin maaşı asgari ücretin yarısı bile etmez hale geldi. Toplu sözleşme ve 6 aylık enflasyonla birlikte yılbaşında yüzde 18 civarında zam alacak memur ve emekliler, en az asgari ücret zammı kadar bir artış bekliyor.

Asgari ücretin rakamı belli oldu!

Milyonlarca çalışan vatandaşın beklediği ve 2023 yılında geçerli olacak asgari ücret zammı belli oldu. Yeni asgari ücret net 8 bin 500 TL oldu. 

Komisyon toplantısı başladı gözler Erdoğan'da

7 milyondan fazla çalışanı doğrudan, tüm Türkiye'yi ise dolaylı olarak ilgilendiren Asgari Ücret zammıyla ilgili Asgari Ücret Tespit Komisyonu 3. toplantısı saat 14:00'te başladı.

Asgari ücret zammı için ilk toplantı başladı! 

Milyonlarca çalışanın merakla beklediği asgari ücret zammına ilişkin ilk toplantı başladı. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, bugün Türk-İş Başkanı Atalay ve TİSK Başkanı Özgür Burak Akkol'u ağırlıyor. Toplantıda asgari ücret takvimi belirlenecek...

Yeni asgari ücret ne kadar olacak? 

Asgari ücret zammı için geri sayım başladı. Beklenti bir hayli yüksek... İktidar cephesi asgari ücretlileri üstüne basa basa enflasyona ezdirmeyeceğini söylüyor. İşte asgari ücret zammı için kulislerde konuşulan rakamlar...

Asgari ücret zammında kritik hafta 

İşçi ve işveren temsilcileri ile istişareler yapıldı. Görüşmeler hafta sonu da sürdü. Asgari ücrete ne kadar ara zam yapılacak? İşverene prim ve vergi desteği gelecek mi? Gözler bu haftaya çevrildi.

Milletvekili Balık, vatandaşları dinledi

AK Parti İl Başkanlığı’nın düzenlendiği halk buluşmalarının nöbetçi vekili AK Parti Elazığ Milletvekili Sermin Balık oldu. Balık, asgari ücret zammının ardından emeklileri, memurları ve işçileri de rahatlatacak bir çalışmanın olduğunu söyledi. 

Asgari ücret zammı bugün belli oluyor! 

7 milyondan fazla insanın merakla beklediği 2022 yılı için asgari ücret zammı bugün belli oluyor. Asgari Ücret Tespit Komisyonu bugün sat 11:00'de Çalışma Bakanlığı'nda toplanıyor.

Abdulkadir Selvi asgari ücreti açıkladı!

Hürriyet gazetesi yazarı Abdulkadir Selvi, asgari ücret için kulağına 4 bin 70 TL rakamının geldiğini yazdı.

'Asgari ücret 5 bin TL olacak' dedi şartı açıkladı! 

Ekonomist Şeref Oğuz, asgari ücretin ne kadar olacağıyla ilgili çarpıcı bir değerlendirmede bulundu.

Kabine toplantısı bugün! Asgari ücret zammı masada

Kabine bugün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Başkanlığı'nda saat 15:00'te Beştepe'deki Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde toplanacak. Toplantının en önemli gündem maddesi ekonomi olacak. Asgari ücret, memur ve emekliye ek zam, 3600 ek gösterge ve EYT masada olacak. Kararları Cumhurbaşkanı Erdoğan açıklayacak.

Asgari ücretle ilgili bomba kulis! 4 bin TL’mi olacak

7 milyondan fazla çalışanın gözü kulağı asgari ücrete 2022 yılı için yapılacak olan zamma çevrilmiş durumda. Herkes asgari ücretin ne kadar olacağını merak ederken, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın verdiği talimat kulislere sızdı. İşte Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın istediği asgari ücrete yapılacak zam.

Asgari ücret için kritik gün! 

7 milyondan fazla çalışanın beklediği asgari ücret zammı için beklenen gün geldi, çattı. Asgari Ücret Tespit Komisyonu 2022 yılı için geçerli olacak yeni asgari ücreti belirlemek için bugün toplanıyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın açıklamaları çalışanlarda yüksek zam beklentisini artırdı. Asgari ücrete ne kadar zam yapılacak?. Toplantılar ne zaman bitecek?. İşte masadaki formüller.

Asgari ücretle birlikte artacak! 

Asgari ücret zammı için geri sayım başladı. Yeni asgari ücretle ve zamla birlikte maaş, çalışma ve sosyal güvenlikte birçok ödeme kalemi gibi bütün çalışanları ilgilendiren kıdem tazminatı tavanı da yükselecek.

Asgari ücret belli oldu! Hükümetin belirlediği rakam ne? 

7 milyondan azla çalışanın gözü kulağı belirlenecek olan asgari ücrette. Sendikalar en az 4 bin lira isterken, Çalışma Bakanlığı'nın hazırladığı rakam kulislere sızdı. Bakanlık, enflasyon artı yüzde 8-10 puan üstünde bir rakam belirledi. İşte o rakam.

Asgari ücrette ağır basan senaryo belli oldu! 

Asgari ücrette ağır basan senaryonun yüzde 30 oranında artış olacağını belirten yazar Noyan Doğan, çalışanın eline geçecek net ücretin 3.763 lira olacağını yazdı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan asgari ücret açıklaması!

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin TBMM Grup Toplantısı'nda konuşuyor. Erdoğan konuşmasına vefat eden şair Sezai Karakoç'tan şiir okuyarak başladı.

Destici, asgari ücret önerisini açıkladı

Büyük Birlik Partisi Genel Başkanı Mustafa Destici asgari ücret önerisini açıkladı. 

Asgari ücret ne kadar olacak? Abdulkadir Selvi net miktarı yazdı

Hürriyet gazetesi yazarı Abdulkadir Selvi, asgari ücretin net olarak 3 bin 500 ya da 3 bin 600 lira olmasının üzerinde durulduğunu yazdı.

Milyonların gözü bu haberde! 

Kıdem tazminatı alt ve üst limiti asgari ücret ve memur maaşlarına göre belirleniyor. Önümüzdeki ay başlayacak asgari ücret görüşmeleri ve yılbaşında memur maaşlarına yapacak zam ile kıdem tazminatının hem alt hem de üst limiti artacak.

2021 yılında asgari ücret zammı ne kadar olacak!

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, "Bu yıl asgari ücretin tüm tarafların uzlaşısı ile tespit edilmesini diliyorum." açıklamasını yaptı.

Asgari Ücret Zammı İçin İlk Teklif Türk-İş'ten Geldi

2020 yılı asgari ücreti için ilk teklif Türk-İş'ten geldi. Türk-İş, asgari ücretin 2 bin 526 lira olması gerektiğini açıkladı. Sendika bu miktarı belirlerken de açlık-yoksulluk sınırını göz önünde bulundurduklarını belirtti. Milyonlarca işçiyi yakından ilgilendiren asgari ücret görüşmeleri, 2 Aralık'ta başlıyor. İşçiler bu görüşmelerden çıkacak kararı merakla beklerken, sendikalar talep edecekleri ücreti açıklamaya başladı. İlk talep Türk-İş'ten geldi.