Asgari Ücret Haberleri
SON DAKİKA

Asgari Ücret Haberleri

Asgari ücrete ara zam yapılacak mı?

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, asgari ücrete bu sene ara zam yapılıp yapılmayacağı konusu ile ilgili net konuştu.

SGK'dan 'asgari ücret' genelgesi! 

Asgari ücret desteği 700 liraya yükseltilmişti. Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) eksik prim bildiren işveren için bir genelge yayımladı. Buna göre brüt asgari ücretin onda birini geçen tutarda eksik prim bildiren işverenin desteği iptal edilecek.

Fatih Erbakan'dan asgari ücret zammına tepki! 

17 bin 2 lira olarak açıklanan yeni asgari ücrete Cumhur İttifakı ortağı Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan'dan tepki geldi. Seçim öncesi yapılan protokoldeki sözlerin yerine getirilmediğini belirten Fatih Erbakan, "Açıklanan asgari ücret 3 ay sonra açlık sınırının altında kalacak. En üz 23 bin lira olmalıydı" dedi.

Işıkhan, Asgari Ücret ile ilgili açıklama yaptı 

Gerçekleştirilen Asgari Ücret Tespit Komisyonu 3. toplantısının ardından Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan açıklamalarda bulundu. 

Kabine Toplantısı'nda öncelikli gündem ekonomi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın başkanlığındaki yılın son Kabine Toplantısı'nda yeni asgari ücret ile memur ve emekli maaşlarına yapılacak artış ve terörle mücadele operasyonları başta olmak üzere iç ve dış gelişmeler görüşülecek.

Asgari Ücret ne kadar olacak? 

Yeni yılda geçerli olacak asgari ücreti belirleme çalışmalarında taraflar müzakerelerde belli bir aşamayı geride bırakırken, nihai karar bu hafta beklenen üçüncü toplantıyla birlikte açıklanacak. 

Bakan Işıkhan'dan flaş açıklamalar! Memur zammı ne kadar olacak

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, TBMM'de konuştu. Zamlı asgari ücretin herkesi memnun edeceğini belirten Işıkhan, emekli alıklarının da iyileştirileceği sözü verdi. Memurlara 3600 Ek Gösterge düzenlemesinin en kısa sürede hayata geçirileceğini belirten Bakan Işıkhan, çalışan emeklilere 5 bin TL ikramiyenin de karar Resmi Gazete'de yayınlandıktan 2 gün sonra yapılacağını duyurdu.

Açıkkapı: Asgari ücrette taraflar düşünülerek karar verilecektir

AK Parti Elazığ Milletvekili Ejder Açıkkapı, asgari ücretin işçi, işveren ve hükümet yetkililerinin yer aldığı komisyon tarafından belirleneceğini, muhalefetin asgari ücretle ilgili açıklamalarında samimi olmadığını söyledi. 

Başkan Telçeken’den asgari ücret açıklaması

Elazığ İstihdam Gelişim ve Eğitim Derneği (ELİGED) Başkanı Tugay Telçeken vergi dilimleri ve asgari ücret açıklamasında, "İşvereni ve işçiyi koruyan, enflasyon artışları ile erimeyen, işverene ve çalışana vergi yükü oluşturmayan bir asgari ücret bekliyoruz" dedi. 

Asgari ücret ne kadar olacak?

İşçi, işveren ve hükümet temsilcilerinden oluşan Asgari Ücret Tespit Komisyonu'nun, asgari ücreti belirleme çalışmaları kapsamında ilk toplantısı sona erdi. İkinci toplantı 18 Aralık'ta yapılacak. 

Bakan Vedat Işıkhan’dan asgari ücret açıklaması 

Milyonlarca çalışanın merakla beklediği asgari ücret zammıyla ilgili konuşan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, çalışmaların 'tek zam' olacak şekilde yapıldığını belirtti. Işıkhan ayrıca ihtiyaç duyulması halinde komisyonun yeniden bir araya gelebileceğini söyledi. 

Asgari ücret ne kadar olacak? 

Milyonların gözü asgari ücret zammına çevrilirken masada konuşulan oranlar belli olmaya başladı. Asgari ücrete 6 aylık enflasyona göre artış yapılması halinde net rakamlar da ortaya çıktı. İşte ayrıntılar... 

Zamlı asgari ücret ne zaman hesaplara yatacak?

Asgari ücrete ara zam yapıldı ve yeni asgari ücret net 11 bin 402 lira oldu. Peki milyonlarca çalışan yeni maaşları ne zaman hesabında görecek?

Asgari ücret belli oldu

Zamlı asgari ücret belli oldu! İşte 2023 Temmuz zamlı asgari ücret rakamı 11 bin 402 lira oldu...

Başkan Havabulut: Esnaf da mağdur olmamalı! 

Asgari ücrete yapılacak olan ara zam ile ilgili Elazığ Elektronikçiler, Fotoğrafçılar ve Saatçiler Esnaf Odası Başkanı Mehmet Havabulut açıklamalarda bulundu. 

Özgür Erdursun'dan bomba asgari ücret açıklaması!

Sosyal Güvenlik Uzmanı Özgür Erdursun asgari ücret ara zammına dair çarpıcı açıklamalarda bulundu. Enflasyondaki dalgalanmaları hesaplayarak tahminde bulunan Erdursun, "Asgari ücret tahminim 12 bin TL" dedi.

Asgari ücret tespit komisyonunun toplanacağı tarih belli oldu 

Asgari Ücret Tespit Komisyonu, asgari ücrete yapılacak ara zam oranını görüşmek üzere 13 Haziran'da toplanacak. 

Yeni Kabine ilk kez toplandı! 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın yeni Kabine'si bugün ilk kez toplandı. Toplantıda gündem ağırlıklı olarak ekonomi olacak. Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, bundan sonrasıyla ilgili yeni yol haritasını Kabine üyelerine sunacak. Asgari ücrete yapılacak zam, emekli maaşlarına iyileştirme ve memura en düşük 22 bin TL maaş da masada olacak. Toplantı sonrası Cumhurbaşkanı Erdoğan açıklama yapacak.

Türk İş'ten asgari ücret açıklaması 

Türk-İş Başkanı Ergün Atalay, "Zam talebimiz yok. Ondan sonraki ortama bakarız. Asgari Ücret Komisyonu'nda toplantıya katılmadık. TÜRK-İŞ bir rakam söyledik onun arkasında durduk" dedi.

Bir zincir market 419 temel ihtiyaç ürününde fiyat sabitledi

Asgari ücret zammı sonrası bazı zincir marketlerin etiket değişimleri vatandaşın tepkisine neden olmuştu. Hal böyle olunca Türkiye'de faaliyet gösteren zincir marketlerden 'fiyat sabitleme' adımı geldi. Daha fazla zincir marketin bu adıma katılması halinde Tüketici Konfederasyonu Başkanı Aydın Ağaoğlu enflasyona olumlu yönde katkı sağlayacağını söylüyor.

Zincir market yöneticilerine fiyat uyarısı

Ticaret Bakanı Mehmet Muş, Türkiye'nin en fazla şubeye sahip 4 ulusal zincir marketin genel müdürüyle görüştü. Bakan Muş, asgari ücret zammı sonrası etiket fiyatlarıyla ilgili yöneticileri uyardı. Bakan Muş, "Piyasa düzenini ve işleyişini bozmaya dönük haksız fiyat artışlarına asla müsaade etmeyeceğiz" dedi. 

Erman, merak edilen konularla ilgili açıklamalarda bulundu 

Elazığ Sosyal Güvenlik İl Müdürü Mehmet Sıtkı Erman, EYT başta olmak üzere merak edilen konularla ilgili açıklamalarda bulundu. 

Bakan Vedat Bilgin'den asgari ücret paylaşımı!

2023 asgari ücret 8 bin 500 lira oldu. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, 2002 yılından bu yana uygulanan asgari ücret ve dolar karşılığının yer aldığı tabloyu paylaştı.

Emekli maaşlarına kaç lira zam yapılacak? 

Asgari ücrete yüzde 54.7 zam yapılmasının ardından milyonlarca emeklinin maaşı asgari ücretin yarısı bile etmez hale geldi. Toplu sözleşme ve 6 aylık enflasyonla birlikte yılbaşında yüzde 18 civarında zam alacak memur ve emekliler, en az asgari ücret zammı kadar bir artış bekliyor.

Asgari ücretin rakamı belli oldu!

Milyonlarca çalışan vatandaşın beklediği ve 2023 yılında geçerli olacak asgari ücret zammı belli oldu. Yeni asgari ücret net 8 bin 500 TL oldu. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Yarın asgari ücreti açıklayacağız

AK Parti'nin TBMM Grup Toplantısı'nda açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, milyonlarca çalışanın heyecanla beklediği asgari ücretle ilgili konuştu. "Bugün bakanımla görüşüp sonuca bağlayacağız" diyen Erdoğan, asgari ücretin yarın açıklanacağını belirtti.

Bakan Bilgin'den asgari ücret açıklaması 

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, Asgari Ücret dördüncü toplantısının ardından açıklamalarda bulundu. Bakan Bilgin, “Henüz sonuç alınamadı” dedi. 

Komisyon toplantısı başladı gözler Erdoğan'da

7 milyondan fazla çalışanı doğrudan, tüm Türkiye'yi ise dolaylı olarak ilgilendiren Asgari Ücret zammıyla ilgili Asgari Ücret Tespit Komisyonu 3. toplantısı saat 14:00'te başladı.

2023 asgari ücret ne kadar olacak? 

2023 asgari ücret yarın belli olacak. Milyonlar Asgari Ücret Komisyonu'ndan çıkacak kararı beklerken Bakan Vedat Bilgin'den kritik bir açıklama geldi. Bakan Bilgin "Ümit ediyorum hem işçilerimizin beklentilerini hem de işverenlerimizin ödeyebileceği bir sınırdaki beklentiyi gerçekleştirmiş oluruz." dedi.

Asgari ücrette gözler üçüncü toplantıda 

Asgari Ücret Tespit Komisyonu'nu, üçüncü toplantısını 20 Aralık Salı günü yapacak. Bu toplantı sonrası merakla beklenen yeni asgari ücretin açıklanması bekleniyor.