Eskin: Kadın sağlık çalışanları sağlık hizmetlerinin en büyük gücüdür
Sağlık Der Elazığ Şube Başkanı Ahmet Eskin, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla yayımladığı mesajında 'Kadınların hayatın her alanında verdiği emeğin, mücadelenin ve fedakârlığın hatırlandığı önemli bir gündür' dedi.
Başkan Eskin mesajında şunları ifade etti:
“Sağlık sektörü ise kadın emeğinin en yoğun hissedildiği alanların başında gelmektedir. Hastanelerde, aile sağlığı merkezlerinde, acil servislerde ve sağlık hizmetinin birçok noktasında görev yapan kadın sağlık çalışanları; insan hayatına dokunan en önemli meslek gruplarından biridir.
Kadın sağlık çalışanları yalnızca mesleklerini icra etmekle kalmamakta, aynı zamanda hastaların en zor anlarında onlara umut olan, merhameti ve vicdanı temsil eden bir görev üstlenmektedir. Bir hastanın iyileşme sürecinde gösterilen ilgi, sabır ve şefkat çoğu zaman tedavinin en önemli parçalarından biri olmaktadır.
Yoğun çalışma temposu, uzun mesailer ve ağır sorumluluklara rağmen görevlerini büyük bir özveriyle sürdüren kadın sağlık çalışanları, sağlık hizmetlerinin kesintisiz şekilde yürütülmesinde kritik bir rol üstlenmektedir.
Bu anlamlı gün vesilesiyle sağlık alanında emek veren tüm kadınların 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü’nü kutluyor, sağlık hizmetlerine sundukları değerli katkılar için kendilerine teşekkür ediyoruz.”